• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up door de eeuwen heen (video)

22 oktober 2015
Make-up door de eeuwen heen (video)

Mensen gebruiken al eeuwenlang make-up. Moderne make-up artiesten grijpen regelmatig terug naar trends uit een ver of minder ver verleden en geven deze trend een moderne twist. Het is niet voor niets dat we in de opleiding make-up artist ook periodieke maquillages voorbij laten komen. De make-up geschiedenis laat ons zien dat het bij make-up niet alleen om schoonheid draait, maar dat de socioculturele positie van de vrouw ook een grote rol speelt. Wat vertelt de make-up ons?

Make-up artist en schrijfster Lisa Eldridge

Lisa Eldridge is een make-up artist wiens interesse in make-up veel verder gaat dan alleen maar de mooiste looks creëren. Ze is gefascineerd door de rijke make-up geschiedenis wereldwijd en laat zich hier regelmatig door inspireren. Ze schreef het boek ‘Face Paint: The Story of Makeup’ over de geschiedenis van make-up. In het boek gaat ze onder meer in op hoe en waarom bepaalde make-up spullen in jouw make-up kit terechtgekomen zijn. Je gaat hierdoor op een andere manier naar make-up kijken. Het verhaal wordt geïllustreerd met schilderijen, foto’s en iconische fotografie.

De ontwikkeling van make-up door de jaren heen

Het boek laat op een bijzondere wijze zien hoe make-up zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Deze ontwikkeling laat heel duidelijk zien dat make-up veel meer is dan zomaar esthetiek. Achter de make-up gaan hele verhalen schuil, vooral over de positie van de vrouw binnen de samenleving op bepaalde plekken op de wereld en binnen een bepaald tijdperk. De make-up geschiedenis bestaat uit vele opmerkelijke make-up momenten, omdat het bijvoorbeeld een uiting van macht, status of vrijheid was. Is schoonheid oppervlakkig? Dit boek laat zien dat schoonheid en make-up veel diepgaander zijn, dan veel mensen denken.

Make-up geschiedenis: opmerkelijke make-up momenten

De Egyptenaren waren een van de eerste beschavingen die make-up gebruikten, zowel vrouwen als mannen. Er werd veel geëxperimenteerd met make-up. Vrouwen hadden veel autonomie in vergelijking met latere beschavingen. In de oude Griekse tijd gold daarentegen ‘minder is meer’. De rol van de vrouw was om de gang van zaken in huis te bewaken. In de middeleeuwen was het dragen van make-up zondig. In het Venetië van de 16de eeuw was make-up bedoeld voor de aristocratie. De make-up was zwaar en dramatisch en vooral giftig! In Victoriaans Engeland was make-up ‘not done’.

Lisa Eldridge maakte een mooi filmpje waarin ze de meest opmerkelijke make-up momenten in de geschiedenis uiteenzet met interessante wetenswaardigheden. Bekijk hier het filmpje:

 

https://youtu.be/i8e5D83P6UI

Make-up artist worden?! Volg hier je Opleiding Make-up Artist

Ben je helemaal weg van make-up? Kun je jezelf helemaal verliezen in het creëren van de mooiste make-up looks? Wil je alle professionele make-up technieken aanleren? Volg dan de Opleiding Allround Make-up Artist van de Wellness Academie. De opleiding bestaat uit drie modules: de cursus visagie, de cursus visagie voor gevorderden en de cursus hairstyling. Na afloop ontvang je een diploma. Met je diploma Allround Make-up Artist staat de poort naar de professionele make-up wereld voor je open!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie