• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tips voor brildraagsters

5 februari 2016
Make-up tips voor brildraagsters

De meeste mensen balen ervan als ze te horen krijgen dat ze beter een bril kunnen gaan dragen. Een bril is tegenwoordig echter veel meer dan een hulpmiddel om goed te kunnen zien. Brillen kunnen namelijk ook juist heel hip en trendy zijn. Dat geldt helemaal wanneer je leert om de make-up perfect af te stemmen op de bril. Hierin zou iedere visagiste bedreven moeten zijn. Lees hier onze tips voor make-up voor brildraagsters.

Een geschikt montuur kiezen

Het is belangrijk dat brildraagsters voldoende aandacht hebben voor het uitkiezen van een geschikt montuur. De kleur van het montuur moet mooi bij de kleur van de ogen staan. Ook persoonlijke smaak en stijl zijn hierbij uiteraard van belang. Bij bruine ogen staan monturen in de kleuren donkergroen, donkerblauw, bruin, rood of paars erg mooi. Blauwe ogen komen goed naar voren bij grijze, beige, taupe, zwarte en bordeauxkleurige monturen. Bij mensen met groene ogen staan oudroze, bruine, blauwe en paarse monturen meestal erg goed.

Make-up tips voor brildraagsters die verziend zijn

Wanneer je als visagiste een brildraagster in je stoel krijgt, is het belangrijk om te weten of je klant verziend of bijziend is. Een bril voor verziende mensen, maakt de ogen groter. De vergrotende werking van de glazen zorgt ervoor dat elke imperfectie heel goed te zien is. Besteed extra aandacht aan het wegwerken van donkere kringen onder de ogen met een concealer, bij voorkeur een brightening concealer. Je moet ook extra voorzichtig zijn met het aanbrengen van eyeliner, oogpotlood en mascara. Gebruik een vloeibare eyeliner, het liefst met een fijne kalligrafiepunt om nauwkeurig te kunnen werken. Je leert de basis make-up technieken in onze Cursus Visagie.

Make-up tips voor brildraagsters die bijziend zijn

Een bril voor bijziende mensen maakt de ogen kleiner. Het is de kunst om dit effect te compenseren met make-up die de ogen juist groter doet lijken. Breng hiervoor een lichte neutrale kleur oogschaduw aan om het oog op te lichten. Het helpt ook om een nog lichtere kleur oogschaduw in de binnenhoek van het oog aan te brengen. Wil je oogpotlood aanbrengen op de bovenste wimperrand, kies dan voor een donkere kleur en vervaag de lijn om de ooglijn minder hard te maken. Op de onderste wimperlijn kun je beter een lichte kleur oogpotlood aanbrengen, bijvoorbeeld wit. Verder helpt een verlengende mascara ook goed om de ogen groter te laten lijken. Make-up voor brildraagsters biedt zoals je ziet dus heel veel mogelijkheden.

NB: omdat een bril automatisch de aandacht naar de ogen trekt, kun je beter geen glanzende make-up gebruiken. Kies voor matte make-up en neutrale kleuren. Pas ook op met te vettige make-up, omdat dit voor vieze vlekken op de brilglazen kan zorgen.

Aandacht voor de wenkbrauwen

Let bij make-up voor brildraagsters ook goed op de wenkbrauwen. Door de bril komt er vaak meer nadruk op de wenkbrauwen te liggen. Het is daarom bij brildraagsters belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de verzorging en de vorm van de wenkbrauwen. Een belangrijke regel voor brildraagsters is dat de wenkbrauwen of evenwijdig met de bovenrand van de bril lopen of er net bovenuit komen. Zorg dat de wenkbrauwen niet al te dik zijn aangezet door ze te epileren. De wenkbrauwen dienen ook mooi in vorm gebracht te worden. De vorm is op de eerste plaats afhankelijk van de gezichtsvorm, maar moet ook goed bij het montuur van de bril staan.

De Opleiding Visagiste aan de Wellness Academie leert je alles over hoe je make-up perfect kunt afstemmen op de individuele karakteristieken van iedere klant.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie