Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tips voor een stralende huid in de winter

29 november 2017 | Visagie
Make-up tips voor een stralende huid in de winter

Elk seizoen heeft zo zijn charme en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee voor huidverzorging en make-up. De winterkou is niet meer te negeren en van die mooie zomerse sunkissed look is weinig meer over. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je huid in de winter mooi blijft stralen, ook als de zon zich achter de wolken verschuilt en al voor het avond is achter de horizon wegzakt? Daarvoor geven we hier enkele make-up tips voor een stralende huid in de winter.

1. Reinig je huid met exfoliërende pads

Voor elke make-up look geldt dat er eerst een grondige huidverzorging uitgevoerd moet worden. Een mooie, zachte en gehydrateerde huid is voor elke make-up look het perfecte ‘canvas’. Ga bijvoorbeeld langs bij een schoonheidsspecialiste voor een scrubbehandeling of behandel je huid met speciale reinigende en verzorgende exfoliërende pads, met salicylzuur, glycolzuur en melkzuur. Hiermee zorg je ervoor dat dode huidcellen losgeweekt worden en dat verstopte poriën gereinigd worden. Leer alles over professionele gezichtsverzorging in de Cursus Gelaatsverzorging.

2. Masseer je huid met natuurlijke huidolie

De volgde stap om je vaak iets drogere winterhuid een oppepper te geven is het aanbrengen van wat huidolie. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je huid een vettige uitstraling krijgt. Gebruik de olie daarom met mate en vermijd vaseline producten met een wasachtige structuur. Kies liever voor natuurlijke huidoliën. De huidolie gaat de tekenen van huidveroudering tegen, heeft een kalmerende werking op de huid en zorgt voor het op peil houden van de vochtbalans van de huid.

Door bij het aanbrengen van de olie je gezicht meteen een massage te geven, verbeter je de bloedcirculatie, waardoor je huid gezonder wordt en meteen een frissere kleur krijgt! Ook Tom Pecheux, de wereldberoemde make-up artist van MAC, masseert de huid van zijn modellen vaak eerst in met olie. Een andere goede tip om je winterhuid extra glans mee te geven is door vervolgens een hydraterende crème met lichtreflecterende deeltjes aan te brengen.

3. Matte poeder: afwisseling tussen glans en mat

Straal! Maar wel met mate! Zoals we hierboven al benadrukten is een stralende huid prachtig, maar het mag niet te vet worden en overdrijf ook niet met glans. Dit doe je door de afwisseling tussen glanzende en matte delen van de huid mooi in evenwicht te brengen. Breng daarvoor een matte poeder aan op je voorhoofd en neus. Hierdoor komen de glimmende delen van je huid, waaronder je jukbeenderen, nog mooier naar voren. Poeder je gezicht dus niet dicht, maar breng het alleen aan op die delen van je gezicht die het nodig hebben. Het doel is om een gezonde look te creëren. Dat is ook precies wat je leert in onze Cursus Visagie (basis).

4. Foundation en highlighter: kaarslicht look!

In plaats van een ‘sunkissed ‘huid, kun je met make-up in de winter het effect creëren alsof je huid in het kaarslicht baadt. Hiervoor kun je een foundation gebruiken met een iets oplichtend effect. Daarnaast kun je de make-up look extra glans geven met behulp van een highlighter, die je aanbrengt onder de ogen, op de jukbeenderen, de neusbrug en op de cupidoboog boven de lippen. Voor de winter zijn vooral champagne-kleurige en perzikgouden highlighters een aanrader.

5. Blush tegen een bleek winterhuidje

Tot slot is voor veel dames met een bleek winterhuidje een mooie blush hun beste vriend. Sommige mensen hebben van nature gewoon een zeer bleke huid en in de winter is dit nog opvallender. Regelmatig een gezichtsmassage kan soms helpen, maar ook niet altijd. Wat wel altijd helpt is een mooie blush. Vooral een zachte koraalkleurige blush kan veel goeds doen voor de bleke winterhuid!

Meer weten?

Bekijk hier ons volledige aanbod aan Visagie Opleidingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent. Leer hoe je iedereen een perfecte make-up look kunt aanmeten in elk seizoen en voor elk gelegenheid!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie