Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tips voor portretfoto’s

27 november 2015
Make-up tips voor portretfoto’s

Waarom sta ik nooit mooi op de foto? Hoeveel mensen hoor je daar niet over klagen. Vaak zijn het kleine details waardoor de foto net niet dat ideale plaatje oplevert. De juiste make-up kan veel verschil maken. Eigenlijk zouden alle portretfotografen samen moeten werken met een visagiste! Wil je graag visagiste worden? Ontdek dan onze opleiding visagiste of de opleiding make-up expert. Wie weet is het wel een leuk idee voor jou om straks een samenwerking met een fotograaf aan te gaan. Hier alvast enkele make-up tips voor portretfoto’s!

Meer contrast met make-up

Veel mensen die naar een fotograaf gaan maken zichzelf thuis op zoals ze dat altijd doen. Maar voor portretfoto’s in een fotostudio mag de make-up gerust wat dikker aangezet worden voor meer contrast. Tijdens de fotosessie zal de fotograaf veel belichting en een flitser gebruiken om het gezicht te benadrukken. In het flitslicht komen imperfecties extra duidelijk naar voren. Ook wordt het contrast tussen de onderdelen van het gezicht afgezwakt. Dit zorgt voor een saai en flets eindresultaat. Als visagiste maak je door de nadruk te leggen op bepaalde make-up onderdelen, zoals de lippen of de ogen, het gezicht sprekender. Ontdek hier al onze Make-up Cursussen!

Pas op met glanzende make-up looks!

Make-up die in real-life mooi staat, kan op de foto minder flatterend zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor een glanzende make-up look. Dit zorgt voor een gezonde en stralende uitstraling, maar op de foto kan het voor hinderende reflecties zorgen en het kan de huid er erg vet uit laten zien. Hoe kun je dit als visagiste voorkomen? Je kunt het gezicht een matte uitstraling geven door voor het maken van de foto’s dit gedeelte van het gezicht af te werken met een transparante poeder voor een matte, natuurlijke finish. Houd tijdens de fotosessie altijd wat blotting paper bij de hand. Hiermee kun je tussendoor overtollig huidvet kunt absorberen.

Corrigeer donkere kringen met kleur

Het is heel verleidelijk om imperfecties, zoals donkere kringen onder de ogen, weg te werken onder dikke lagen brightening concealer (een verhelderende concealer). Het probleem hiermee is dat de concealer op de foto’s vaak overduidelijk te zien is. Het is een beter idee om de donkere kleuren te camoufleren met de juiste kleur. Zo kun je donkere kringen met een blauwe ondertoon wegwerken door een oranjekleurige concealer te gebruiken. Is de ondertoon van de donkere kringen paars, kies dan voor een concealer met een gele kleur. En voor donkere kringen met een groene ondertoon, gebruik je een roodkleurige concealer. Let op: breng de concealer licht deppend aan, in plaats van met dikke strepen alsof het verf is!

Laat de lippen groter lijken

Vooral bij vrouwen die van nature smalle lippen hebben, lijken de lippen op de foto vaak te verdwijnen. Dit voorkom je met de volgende subtiele contouring techniek:

 • Trek een lijntje over de rand van de lippen in een kleur die één tintje donkerder is dan de lipstick die je gaat gebruiken.
 • Vervaag de rand vervolgens met je vinger en breng dan de lipstick aan.
 • Breng daarna in de binnenste cirkel van de lippen een kleur aan die iets lichter is dan de lipstick.
 • Vervaag ook deze rand met je vingers.

Wil je alle trucs en technieken leren? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Opleiding Visagiste of onze Opleiding Make-up Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie