Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: slanker gezicht met make-up

18 april 2018 | Visagie
Make-up tutorial: slanker gezicht met make-up

Met make-up kun je allerlei verbluffende effecten bereiken. Het is bijna als toveren! Je creëert bijvoorbeeld gemakkelijk een slanker gezicht met make-up. Maar doe ik dat? Het is waarschijnlijk gemakkelijker dan je denkt. Pak je toverstaf, oftewel je make-up penselen, erbij om samen aan de slag te gaan. De visagie docenten van Wellness Academie geven je hier enkele praktische tips om gemakkelijk met make-up je gezicht slanker te maken!

Stap 1: Hydrateer eerst goed je huid!

Het allerbelangrijkste om de meest verbluffende resultaten te bereiken met make-up is een goed verzorgde en vooral goed gehydrateerde huid. Alleen dan zal de make-up mooi en lang blijven zitten zonder dat het er zwaar en overdreven uitziet. Want je wilt uiteraard wel een zo natuurlijk mogelijk effect. Vervolgens breng je een foundation aan die perfect past bij jouw huidtint. Wil je weten wat echt goed is voor jouw huid, vraag dan eens persoonlijk advies van een schoonheidsspecialiste in de buurt of word zelf een expert in gelaatsverzorging via onze Cursus Gelaatsverzorging.

Stap 2: Aan de slag met contouren

De basis is gelegd, nu kun je aan de slag met het vormgeven van je gezicht met make-up. Om je gezicht slanker te laten lijken, breng je aan beide zijden van je gezicht een iets donkerdere tint foundation aan. Breng ook een diagonale lijn aan van je slapen naar je wangen. Nu ga je de twee verschillende tinten blenden, zodat het verschil tussen de twee tinten nauwelijks zichtbaar is. Breng vervolgens ook een donkerdere tint aan op het onderste gedeelte van je kin. Hiermee breng je de verschillende tinten in balans, waardoor het er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Stap 3: Breng matte poeder en blush aan

Om ervoor te zorgen dat je make-up zo lang mogelijk mooi blijft zitten, breng je vervolgens een matte poeder aan. Gebruik zeker geen glanzende poeder, want daarmee benadruk je juist de plekken die je in de ‘schaduw’ wilt laten vallen. Daarna kun je je gezicht nog wat extra kleur geven, waardoor je gezicht nog wat sprekender wordt. Dat doe je door een klein beetje blush aan te brengen. Let op: niet op de appeltjes van je wangen zoals veel mensen geneigd zijn te doen, want dit maakt je gezicht boller. Breng de blush wat hoger en schuin aan op de jukbeenderen. Door blush op deze manier aan te brengen maak je je gezicht langer. Mooie kleuren voor een subtiele blush zijn roze en bruine tinten. Probeer uit welke tint het mooiste bij je staat.

Stap 4: Ogen groter laten lijken

Door je ogen groter te laten lijken met make-up, lijkt het ook meteen alsof je gezicht wat slanker is. Je bereikt dit door een dun lijntje zwarte eyeliner aan te brengen op je bovenste ooglid dicht tegen je wimpers aan. Laat de eyeliner in je buitenste ooghoek een beetje in een boog naar boven doorlopen. Breng geen zwarte eyeliner onder je ogen aan. Om je ogen groter te laten lijken kun je beter een witte eyeliner voor onder je ogen gebruiken op de waterrand van je ogen. Vervolgens breng je mascara aan op je wimpers. Je kunt ook subtiel de wimperhaartjes op je onderste ooglid ‘aanstippen’ om je ogen extra te ‘openen’. 

Stap 5: Nude lipmake-up

Omdat donkere lipmake-up je lippen al sneller dunner laten lijken en daardoor je gezicht voller, is het beter om je lippen niet te donker op te maken. Leg liever meer de nadruk op het vergroten van je ogen. Nude lipmake-up is momenteel erg populair, dus dat komt goed uit! Bij het aanbrengen van foundation in stap 1, breng je ook foundation aan over je lippen om ze als het ware weg te vagen. Nu ga je je lippen definiëren met een lichte kleur lippotlood om ze vervolgens in te vullen met een matte nude of lichtroze lipmake-up. Wil je meer handige make-up tips leren van echte professionals, schrijf je dan in voor onze Cursus Visagie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie