• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: volledig dekkende foundation

11 oktober 2021 | Visagie
Make-up tutorial: volledig dekkende foundation

Een foundation hoort licht en subtiel te zijn! Dat hoor je vaak als het over make-up gaat. Maar wat als je toch echt een keer een goede dekkende foundation nodig hebt? Er staat een belangrijke gelegenheid op de kalender en je hebt last van veel onzuiverheden in je gezicht. Hoe zorg je er dan voor dat een goede en volledig dekkende foundation niet te zwaar wordt of er als een ‘masker’ uitziet? De docenten van de visagie opleidingen van Wellness Academie weten daar wel raad mee. Ontdek hier onze make-up tutorial voor volledig dekkende foundation!

Stap 1: bereid de huid goed voor op de foundation

Het succes van elke make-up look is op de eerste plaats afhankelijk van hoe goed je de huid hebt voorbereid. Een huid met veel dode huidcellen en die slecht gehydrateerd is, zal nooit een mooi resultaat geven. Geef de huid daarom eerst een passende exfoliërende behandeling. Heb je last van acne en onzuiverheden, dan kan een fruitzuur peeling wonderen doen voor je huid. Veel van deze peelings, waaronder een glycolzuur peeling, hebben namelijk naast een sterke afschilferende werking ook een ontstekingsremmende werking. Daarna is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Het ‘canvas’ voor een volledige dekkende foundation is bijna gereed! 

Stap 2: egaliseer de huid met een primer

De volgende stap in het creëren van een goede basis voor een dekkende foundation, is primer aanbrengen. Dit is een onmisbare basislaag voor je foundation. Het maakt je huid glad en heeft een matterend effect. Laat de primer goed inwerken op de huid, voordat je verdergaat met de foundation. Zijn er plekken op je gelaat die extra vet zijn, breng dan een extra laagje primer aan. Voor veel mensen is dat de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Deze basislaag zorgt dat je foundation uitstekend hecht en lang mooi blijft zitten. Je zult ook merken dat het hierdoor een stuk gemakkelijker is om een mooi egaal resultaat te krijgen, waardoor je foundation geen masker-effect geeft.

Stap 3: de juiste tint foundation is cruciaal

Misschien wel het allerbelangrijkste bij het creëren van een make-up look met een volledig dekkende foundation, is het kiezen van de juiste tint. Het is belangrijk om hier een goed oog voor te ontwikkelingen en om voldoende kennis te hebben van kleuren en huidtinten. Dit komt aan bod in onze Cursus Visagie en je ontwikkelt deze skills nog verder in de Cursus Visagie voor gevorderden. We geven je hier alvast een belangrijke tip! Denk je de juiste kleur te hebben, breng dan een beetje hiervan aan op je kaaklijn in een verticale lijn. Dit is meestal het meest neutrale stukje huid. Komt de foundation overeen met zowel de kleur van je gelaat als van je hals, dan zit je goed. Voor een volledig dekkend effect is een crèmige, dikkere foundation een aanrader.

Stap 4: volledig dekkende foundation aanbrengen

De manier waarop je de foundation aanbrengt, is van grote invloed op hoe dekkend deze is. Voor een volledige en goede dekking kun je het beste een sponsje of de populaire beauty blender (sponsje in ei-vorm) gebruiken. Stip de foundation op het midden van het gelaat en werk van daaruit naar buiten en naar boven toe. Met de randjes van het sponsje of de beauty blender kun je de foundation gemakkelijk aanbrengen langs de neus, in de plooitjes bij de ogen en de kin. Werk de make-up ook mooi af richting de oren en op de hals om harde lijnen te voorkomen. Tot slot kun je de foundation met je vingertoppen in de huid deppen. 

Stap 5: concealer voor extra dekking

Schijnen er nog onzuiverheden door de foundation heen, zoals roodheden of pigmentvlekken? Dan kun je deze plekjes wegwerken met een concealer. Dit make-up product breng je alleen aan op die plekken waar het nodig is, dus niet over het hele gelaat. Gebruik bij voorkeur een romige concealer. In onze Opleiding Visagiste leren we je meer over corrigerende concealers en corrigerende make-up looks. Breng de concealer al deppend aan met een sponsje en vervaag het met je vingertoppen met de foundation voor een ‘flawless’ effect.

Extra tip: highlighter

We geven je hier nog een extra tip. Je kunt na de bovenstaande stappen namelijk ook nog een highlighter gebruiken. Dit is een make-up product met lichtreflecterende deeltjes. Dit zorgt voor een stralend effect, waarmee je de aandacht afleidt van eventueel nog doorschijnende onzuiverheden. Breng de highlighter aan: hoog op de jukbeenderen, op de neusbrug, het puntje van je neus, onder je wenkbrauwen op je wenkbrauwbot, op de cupidoboog van je lippen en op het puntje van je kin.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie