Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: zo creëer je een Dolphin Skin

27 augustus 2021 | Visagie
Make-up tutorial: zo creëer je een Dolphin Skin

Wil je die stralende zomerse look ook na de zomer vasthouden? Dat kan door kennis te maken met de nieuwste make-up trend uit Hollywood, die ‘Dolphin Skin’ wordt genoemd. Met deze make-up lijkt het net alsof je met je sunkissed huid uit de zee stapt. Ideaal om dat echte vakantiegevoel terug te halen. Je kunt deze look naar eigen inzicht aanpassen, zodat het zowel geschikt is als een subtiele make-up voor elke dag als voor een opvallende look voor een speciale gelegenheid. Probeer hier onze make-up tutorial uit voor een stralende Dolphin Skin look!

Wat heb je nodig voor een 'dolphin skin' make-up?

Het doel van de Dolphin Skin look is dat de huid er superglanzend, glad en bijna vochtig uitziet. Het is daarom belangrijk om de huid op de eerste plaats goed te reinigen en te verzorgen met een hydraterende crème, die best wat glans op de huid achter mag laten. Verder heb je een passende foundation nodig, bij voorkeur een tintje donkerder dan de natuurlijke huidskleur. Verder zijn een warme bronzer en vooral highlighter onmisbaar. Dit laatste make-up product is waar het eigenlijk allemaal om draait bij deze look. Voor een natuurlijke look kies je voor een glanzende highlighter en voor feestmake-up haal je highlighter met glitter en eventueel opvallende tinten uit de kast!

Stap 1: highlighter en foundation

Je bent misschien gewend om highlighter als laatste aan te brengen. Voor deze ‘out of the water’ look begin je juist met highlighter. Breng een vloeibare highlighter aan op de jukbeenderen en over de neusbrug om meteen al een glanzend effect te krijgen. Daarna gebruik je een foundation met een zeer lichte textuur en een satijnen finish om voor een egale, glanzende huid te zorgen. Heb je te maken met een onzuivere huid, dan kan het nodig zijn om een concealer te gebruiken om vlekjes en puistjes te camoufleren. Wil je handigheid krijgen in al deze make-up technieken, mis dan niet onze volgende Cursus Visagie Basis.

Stap 2: warme, zomerse bronzer

Als volgt ga je aan de slag met een warme bronzer, bijvoorbeeld een koraalkleurige bronzer voor een echte zomerse look. Deze breng je aan op de zones van het gelaat die van nature als eerste door de zon worden gebruind. Denk daarbij aan de volgende plekken: boven op de jukbeenderen, op het voorhoofd, op de neusbrug en eventueel op de kaaklijn. Blend de make-up mooi met de basis die je in de vorige stap hebt aangebracht. Voor wat extra kleur breng je een crèmige blush aan op de appeltjes van de wangen. De basis van je Dolphin Skin is gelegd. Je kunt het hierbij laten, maar je kunt ook nog een stapje verdergaan.

Stap 3: dolphin skin op de oogleden en lippen

Je kunt het glanzende effect ook in de oogmake-up en lipmake-up terug laten komen. Maak de ogen in dat geval op met een glanzende oogschaduw. Deze moet ook weer heel licht en luchtig van textuur zijn. Denk aan een glanzende crèmige oogschaduw of een vloeibare oogschaduw. Werk de oogmake-up eventueel af met wat subtiele glitters. Bij deze make-up look moet je het gebruik van matte make-up producten vermijden. Voor de lippen is een lipgloss of een lipstick met een satijnen finish perfect.

Stap 4: transparante poeder

Tot slot raden we je aan om de Dolphin Skin look af te werken met een transparante poeder, waardoor het glanzende effect goed tot zijn recht komt op de plaatsen waar dit de bedoeling is. Verder zorgt de poeder ervoor dat de make-up door de dag (of avond) heen goed blijft zitten. Wil je alle verfijnde technieken en trucs leren op het gebied van make-up, dan staat er bij Wellness Academie na de basiscursus visagie ook nog de Cursus Visagie voor gevorderden voor je klaar.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie