Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up veroorzaakt rimpels: feit of fabel?

12 december 2017 | Visagie
Make-up veroorzaakt rimpels: feit of fabel?

Als echte make-up liefhebber heb je de opmerking ‘make-up veroorzaakt rimpels’ vast weleens gehoord. Maar is dit een feit of fabel? Krijg je sneller rimpels wanneer je regelmatig make-up draagt? We kunnen je geruststellen; make-up producten zorgen er niet voor dat je sneller rimpels krijgt! Maar voordat je helemaal opgelucht ademhaalt en verdergaat; de manier waarop je make-up aanbrengt en verwijdert, kan het ontstaan van rimpels op de lange duur wel in de hand werken! Hoe dat zit, dat lees je hier in dit artikel!

Veilige make-up producten!

Alle make-up producten die je in Europa kunt kopen zijn veilig. Ze worden streng gecontroleerd en moeten voldoen aan de strenge eisen van de Europese cosmeticaverordening. Van deze producten kan gegarandeerd worden dat ze de gezondheid van de mens niet schaden. We mogen dus ook verwachten dat ze niet leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Let op, dit wil niet zeggen dat bepaalde producten bij jou tot allergische reacties kunnen leiden. Dat is een ander verhaal. Het is belangrijk om de cosmetica die je gebruikt, huidverzorgingsproducten en make-up, goed af te stemmen op jouw huid. Een professionele schoonheidsspecialiste kan je daarbij helpen of leer er alles over in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

Op huidvriendelijke wijze make-up aanbrengen

Kortom, we mogen vroegtijdige lijntjes en rimpels dus niet zomaar afschuiven op make-up producten, maar eerder op onszelf als we niet op de juiste manier make-up aanbrengen. Wrijven, vegen, schuren en trekken aan de huid kan ervoor zorgen dat we de huid beschadigen. Vooral de dunne huid rond de ogen is hier heel gevoelig voor.

Ben eens eerlijk, hoe vaak trek je niet aan de huid rond je ogen om een strakke eyeliner te zetten of veeg je snel en iets te fors een laagje oogschaduw over je oogleden? Niet meer doen, want je kunt hiermee het collageen in de huid beschadigen, de haarvaatjes kunnen breken en je kunt de elasticiteit van de huid aantasten! Hetzelfde geldt ook voor concealer of foundation aanbrengen. Dit doe je niet vegend met al je vingers, maar deppend met één of twee vingers zonder je huid in de plooi te duwen of er te hardhandig aan te trekken.

Of wat dacht je van fronsen tijdens het aanbrengen van je make-up? Veel dames maken zich hier ‘schuldig’ aan. Je brengt je gezicht dicht bij de spiegel en je gaat geconcentreerd te werk. Je wilt je make-up perfect aanbrengen. Voor je het weet frons je je voorhoofd en trek je je gezicht in gekke plooien. Doe je dat dagelijks (meerdere keren) dan kan deze gewoonte ervoor zorgen dat je sneller fijne lijntjes en rimpels krijgt.

Op huidvriendelijke wijze make-up verwijderen

Je make-up op huidvriendelijke wijze aanbrengen is één ding, maar vergeet niet om ook je make-up op huidvriendelijke wijze ervan af te halen. Te vaak gebeurt dit nog door stevig over de huid te boenen en te vegen. Wanneer je de juiste make-up removers gebruikt, is dat nergens voor nodig. Kies voor producten die mild zijn voor de huid, maar die wel effectief werken. De producten moeten het werk voor je doen. Daarna kun je als het goed is de make-up er al deppend vanaf halen. Ook hier is het weer belangrijk om de huid rond je ogen extra voorzichtig te behandelen. In onze Opleiding Visagiste leren we je alles over huidverzorging en make-up aanbrengen (en verwijderen) als een professional!

Verwijder altijd je make-up!

Het kan heel verleidelijk zijn om na een drukke dag of een avondje uit je bed in te duiken zonder eerst je make-up te verwijderen. Maak je hier een gewoonte van, dan kan dit tot huidproblemen en een snellere huidveroudering zorgen. Viezigheid, talg en zweet gaan je poriën verstoppen en er kunnen ontstekingen ontstaan, oftewel puisten. Daarbij kunnen vrije radicalen die zich door de dag heen vast hebben gezet in je make-up voor nog meer schade aan je huid zorgen; ze kunnen bijvoorbeeld collageen afbreken en daarmee de stevigheid van je huid aantasten! Er is dus geen excuus, verwijder altijd eerst je make-up voor je gaat slapen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie