Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om veilig make-up te verwijderen

19 mei 2015
Tips om veilig make-up te verwijderen

Visagie draait echter niet alleen om make-up aanbrengen. Ook het correct verwijderen van make-up vormt een onderdeel van dit vak. Ontdek hier de tips voor het verwijderen van make-up zonder de huid te beschadigen.

Make-up en een gezonde huid

Met make-up kun je mensen laten stralen, maar benadruk als visagiste bij je klanten ook het belang van een optimale huidverzorging zowel voor het aanbrengen als bij het verwijderen van de make-up. Wanneer je make-up op de verkeerde manier verwijdert, kun je de huid beschadigen. Dit geldt vooral voor de gedeeltes van het gezicht met een gevoelige huid, denk bijvoorbeeld aan de dunne huid rondom de ogen. Iedere visagiste moet zich ervan bewust zijn, dat een gezonde huid de basis is voor mooie make-up.

Welke oogmake-up remover kiezen?

Om bij het verwijderen van oogmake-up roodheid te voorkomen gebruik je een make-up remover zonder olie en parfum. Olie laat een laagje op de huid achter dat een barrière vormt tussen de huid en de verzorgende crème die je daarna aanbrengt. Olie kan ook in de ogen terechtkomen, waardoor je klant een waas voor de ogen krijgt. Veel mensen zijn gevoelig voor parfum in huidproducten met als gevolg dat de huid geïrriteerd raakt. Let ook op de pH-waarde van de remover. Omdat de pH-waarde van traanvocht tussen de 6.9 en 7.5 ligt, gebruik je het beste een remover met een pH-waarde die binnen deze waarden valt.

Niet wrijven maar deppen

Veel mensen hebben de neiging om make-up er stevig vanaf te wrijven. Hiermee kun je de huid beschadigen. Breng liever eerst make-up remover aan met een watje en houd dit watje 20 seconden tegen de huid. De make-up wordt losgeweekt, zodat je niet hoeft te wrijven. Met deppende bewegingen kun je de make-up gemakkelijk weghalen. Deze techniek kun je ook toepassen voor het verwijderen van mascara. Leg een watje met remover even op de gesloten ogen en maak daarna deppende bewegingen naar beneden en naar boven. Herhaal tot de make-up helemaal weg is.

Foundation verwijderen

Een veelgemaakte fout bij het verwijderen van foundation is dat mensen eerst het gezicht wassen met water. Begin liever met het aanbrengen van een reinigende lotion en masseer deze in de huid om de foundation los te weken. Daarna spoel je het gezicht met lauwwarm water schoon. Om alle make-up restjes van het gezicht te verwijderen, gebruik je vervolgens een alcoholvrije toner. Hiermee zorg je er tevens voor dat bacteriën de huid niet aantasten. Breng daarna een verzorgende crème aan, die de huid helpt om te herstellen van de invloeden van de dag.

Vermijd zoveel mogelijk waterproof make-up

Een belangrijke laatste tip is om waterproof make-up zoveel mogelijk te vermijden in de dagelijkse make-up. Waterproof make-up is veel lastiger om te verwijderen, waardoor je de huid sneller beschadigt.

Wil je visagiste worden? Ga je graag in de weer met make-up? En houd je ervan om met mensen te werken? Volg dan een Opleiding Visagiste aan de Wellness Academie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie