Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Marketing tips voor Sinterklaas in je salon!

25 november 2019
Marketing tips voor Sinterklaas in je salon!

De Sint en zijn pieten zijn weer in het land! Een gezellige tijd vol nostalgie en leuke feestjes, maar wat heeft dat met jouw salon te maken? Heel veel, tenminste als je ook van Sinterklaas houdt! Vier Sinterklaas in je salon en grijp dit feest aan voor leuke acties en campagnes? Je klanten zullen de feeststemming in je salon erg leuk vinden. Sinterklaas is veel meer dan alleen maar een kinderfeest; ook de ‘grote’ kinderen vinden dit meestal ontzettend leuk! Met de volgende salon marketing ideeën voor Sinterklaas kun je je omzet verhogen!

1. Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje!

Een traditie als je schoen zetten, is altijd een leuk idee! Laat de kinderen van je klanten hun schoentje zetten in jouw salon. Knutsel een mooie schoorsteen in elkaar en richt een gezellig Sinterklaashoekje in, waar ze de schoentjes kunnen achterlaten. Spreek een dag af waarop de kinderen en hun ouders het schoentje kunnen ophalen. Uiteraard zit er dan een klein presentje in voor de kinderen, maar laat ook een cadeautje achter voor de ouders. Denk aan een kortingsbon voor jouw salon of een tester.

2. Hoeveel pepernoten zitten er in de pot?

Zet op de toonbank of misschien wel in de etalage van je salon een grote pot vol pepernoten. Zorg dat je ze allemaal telt en laat vervolgens klanten en voorbijgangers raden hoeveel pepernoten het zijn. Laat ze dit op een briefje schrijven met naam en contactgegevens erbij. Wie heeft het juiste aantal geraden of zit er het dichtste bij? Dat is de winnaar. Maak de winnaar op 5 december bekend op je Facebook-pagina of website. Uiteraard ontvangt de winnaar een cadeautje. Denk aan een behandeling in je salon of een beauty product!

3. Welke klant kan het beste dichten?

Een van de salon marketing ideeën voor Sinterklaas, die altijd succesvol is, is een gedichtenwedstrijd. Sinterklaas gaat vaak gepaard met het maken van leuke sinterklaasgedichtjes. Daag je klanten daarom uit om een sinterklaasgedichtje te schrijven waarin jouw salon voorkomt en laat ze dit delen op Facebook. Zorg dat ze niet vergeten om jouw salon te taggen. Welke klant schreef het beste gedicht? Die beloon je uiteraard met een prijs! Dat kan een gratis behandeling of een product zijn.

4. Sinterklaas in je salon!

Of wat dacht je van hoog bezoek in je salon? Nodig de Sint en zijn Pieten uit op een zaterdagmiddag in jouw salon. Laat Sint en Piet de kinderen vermaken in een hoek in je salon; liedjes zingen, spelletjes doen, kleuren, verhalen vertellen. etc. Ondertussen kunnen de ouders hun beauty behandeling ondergaan. Misschien kun je je personeelsleden wel in pietenpakken aankleden of een pietenmuts laten dragen voor nog meer sfeer! Uiteraard is er voor elk kind een cadeautje!

5. Sinterklaas cadeaupakketten

Beauty producten zijn ideale cadeautjes voor pakjesavond. Maak het de inkooppieten gemakkelijk, door een sinterklaas display te verzorgen met ideale cadeautjes voor een geslaagde Sinterklaasavond. Vergeet niet om je klanten te laten weten, dat jij de ideale sinterklaascadeautjes in jouw salon aanbiedt. Zet daarvoor social media, flyers en nieuwsbrieven in. Het is ook een leuk idee om verlanglijstjes met de gegevens van jouw salon aan je klanten uit te delen. Je klanten kunnen die dan ingevuld aan hun partner, vrienden of familieleden geven. Schud iedereen een dag of twee voor pakjesavond nog eens wakker met een last minute actie met bijvoorbeeld kleine cadeautjes of cadeaubonnen met 10% korting.

Is een eigen beauty salon jouw droom?

Staat een eigen beauty salon starten op jouw verlanglijstje? Maak er dan werk van door eerst een goede Opleiding Schoonheidsspecialiste of een Opleiding Kapper te volgen en behaal je diploma. Onze opleidingen worden gegeven door echte toppers in de branche, die je veel praktische tips en adviezen geven voor het beginnen van je eigen zaak!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie