• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Massage opleiding voor verpleegkundigen

19 april 2015
Massage opleiding voor verpleegkundigen

Een vakopleiding massagetherapeut volgen als bijscholing? We zien in de praktijk dat reguliere geneeskunde en complementaire behandelwijzen, zoals massages, elkaar steeds vaker ontmoeten. Vooral voor verpleegkundigen kan een massageopleiding een belangrijke meerwaarde zijn bij het verzorgen van hun patiënten. Een massage kan zieke mensen verlichting bieden bij veel klachten en een moment van diepe ontspanning geven, waardoor zorgen even naar de achtergrond verdwijnen.

Waarom een massageopleiding als bijscholing volgen?

Er zijn verschillende goede redenen voor verpleegkundigen om een Opleiding Massagetherapeut te volgen als bijscholing. Hierboven stipten we al kort aan hoe massage een meerwaarde kan zijn bij het verzorgen van patiënten. Maar massage als bijscholing kan ook nieuwe mogelijkheden bieden buiten je bestaande beroepspraktijk. Misschien wil je naast je werk als parttime verpleegkundige je eigen massagepraktijk beginnen? Ben je er nog niet in geslaagd om als verpleegkundige een baan te vinden, dan is een opleiding massagetherapeut een goede manier om je CV aan te vullen en betere arbeidskansen voor jezelf te scheppen.

Voordelen van massage

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat massages belangrijke gezondheidsvoordelen bieden als complementaire behandelwijzen binnen de reguliere geneeskunde. Massages kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen, pijn te verzachten en om spieren te laten ontspannen. Massages voor een operatie kunnen een patiënt helpen om beter om te gaan met de angst en stress voor de operatie. Daarbij kan massage ook een belangrijke rol spelen bij een sneller herstel van de patiënt. Er worden steeds meer toepassingsgebieden (her)ontdekt voor massages binnen de gezondheidszorg.

Raakvlakken verpleegkunde en massage

Verpleegkunde en massage hebben veel raakvlakken; beide vakgebieden hebben tot doel om het welzijn en de gezondheid van mensen te bevorderen. Verder zijn beide vakgebieden gestoeld op basiskennis van anatomie, pathologie en fysiologie. Als verpleegkundige zul je daarom al een voorsprong hebben bij het volgen van een opleiding massagetherapeut. De massageopleidingen van de Wellness Academie bieden naast een fundamentele theoretische basis vooral ook veel praktijkoefening onder deskundige begeleiding.

Complementaire zorg in Brabantse ziekenhuizen

Verschillende ziekenhuizen in de Nederlandse provincie Brabant leveren het bewijs dat er binnen de reguliere geneeskunde steeds meer ruimte is voor complementaire zorg. Het Van Praag Instituut en het Louis Bolk Instituut deden er onderzoek naar en ontdekten dat de ziekenhuizen in Brabant echte voorlopers zijn op dit gebied. Hier wordt bovengemiddeld veel complementaire zorg aangeboden. In het Maxima Medisch Centrum en het Elisabeth-Twee Stedenziekenhuis is zelfs al een officiële werkgroep opgericht die zich bezighoudt met de vraag hoe complementaire zorg het beste ingevoerd kan worden en alle verpleegkundigen krijgen de mogelijkheid om een aanvullende opleiding op dit gebied te volgen.

Inschrijven vakopleiding massagetherapeut

Zou je ook graag een vakopleiding massagetherapeut volgen als bijscholing om je carrière als verpleegkundige extra diepgang te geven? Schrijf je dan hier in voor de opleiding. Daarnaast biedt de Wellness Academie nog meer relevante bijscholingen aan die interessant zijn voor het nog beter kunnen aanbieden van complementaire zorg. Ontdek hier het complete aanbod van Massage Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie