Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Massageproducten verkopen in je praktijk?

25 november 2015
Massageproducten verkopen in je praktijk?

Wanneer je elke dag meerdere massages geeft, is het misschien fysiek niet mogelijk om meer massages te geven. Maar wat als je inkomsten te laag zijn en het verhogen van je prijs geen optie is? Dan is het verkopen van massageproducten in je massagepraktijk een goede oplossing om meer inkomen te verwerven. ‘Maar ik ben geen verkoper!’ zul je misschien denken. Wanneer je de juiste producten kiest en klanten hierover goed informeert, zul je zien dat het gemakkelijker is dan je denkt!

Stem massages en producten op elkaar af

Kies voor producten die een goede aanvulling bieden op je bestaande massagediensten. Maak een overzicht met drie kolommen met in de eerste kolom de massagediensten die je aanbiedt. In de tweede kolom zet je vervolgens welke massageproducten je voor elke behandeling gebruikt. In de derde kolom zet je producten die een aanvulling kunnen bieden op de betreffende massagedienst en die geschikt zijn om te verkopen. Mogelijk zullen in de tweede en derde kolom bepaalde producten vaker terugkomen. Dit zijn de producten waarvan de kans het grootste is dat je klanten er veel baat bij hebben. De tip voor deze evaluatiemethode komt uit het Massage Magazine.

Wat zijn de behoeften van je massageklanten?

De volgende stap is dat je de gegevens van je bestaande klanten gaat bestuderen. Bij de anamnese heb je als het goed is je klanten gevraagd wat hun problemen zijn en wat ze van jouw behandelingen verwachten. Bekijk welke producten uit de lijst die je hebt opgesteld bij je klanten passen en gebruik deze producten tijdens de behandeling. Vraag vervolgens de mening van je klanten en vertel over je plan om producten te gaan verkopen in je praktijk.

Vraag elke klant om na de behandeling een enquête in te vullen over de massageproducten. Vraag ze om de producten een rapportcijfer te geven, of ze bereid zijn een bepaald product te kopen, of ze de prijs schappelijk vinden en laat ook ruimte over voor suggesties. Bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om die dag producten te kopen met 10% korting. Je kunt ook via de e-mail de mensen in je klantenbestand een vragenlijst sturen of in je nieuwsbrief de lezer vragen een online vragenlijst in te vullen.

Zou je ook graag massagetherapeut willen worden en straks je eigen massagepraktijk opstarten? Maak dan hier kennis met onze Opleiding Massagetherapeut.

Hoe vind ik geschikte massageproducten?

Er zijn allerlei manieren om geschikte producten voor de verkoop te vinden. Een van de beste manieren is het bezoeken van vakbeurzen. Het voordeel is dat je meteen producten van diverse leveranciers kunt zien, voelen, ruiken en uitproberen. Veel leveranciers organiseren demonstraties en korte trainingssessies voor hoe je hun producten gebruikt en kunt verkopen. Meestal krijg je tijdens dit soort evenementen gratis producten mee of je kunt met grote kortingen producten aankopen. Ook via internet kun je veel leveranciers vinden en vaak is het mogelijk om gratis proefpakketten aan te vragen. Test de producten eerst zelf en bij goedkeuring kun je een aantal trouwe klanten de producten laten uitproberen en hen om feedback vragen.

Verkopen zonder lastige verkooppraatjes

Wanneer je goed op de wensen van je klanten inspeelt, zul je ontdekken dat de producten zichzelf verkopen. Je zult nog versteld staan van de soort en hoeveelheid producten je klanten bereid zijn om bij jou te kopen. Veel massagetherapeuten zijn zich er niet van bewust dat hun klanten liever hun geld besteden aan kwalitatieve producten in de praktijk van hun eigen massagetherapeut, dan aan vergelijkbare producten in een willekeurige winkel. Zorg dat je zo veel mogelijk over de producten weet (ingrediënten, de werking van de ingrediënten, toepassingen etc.), zodat je goed advies kunt geven en de vragen van je klanten kunt beantwoorden. Wil je beter leren verkopen, dan kun je bij de Wellness Academie ook een Cursus Communicatie en Verkoopstechnieken volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie