Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Max Factor – Geschiedenis en filosofie

31 januari 2016
Max Factor – Geschiedenis en filosofie

Wist je al dat het Max Factor was die het woord ‘make-up’ voor het eerst introduceerde of dat de wortels van dit toonaangevende cosmeticamerk in de wereld van de stomme film liggen? Max Factor Cosmetics kent dan ook een lange en boeiende geschiedenis die de moeite waard is om te verkennen. Als echte make-up liefhebber is het natuurlijk ondenkbaar dat je de geschiedenis en filosofie achter dit bedrijf niet kent.

Wie was Max Factor?

Max Factor werd in 1877 geboren in Polen onder de naam Maximilian Faktorowicz. Als kind ging hij in de leer bij een apotheker en een pruikenmaker. Hier werd zijn interesse voor het vakgebied gewekt. Begin 20ste eeuw verhuisde hij met zijn familie naar de Verenigde Staten, waar hij cosmeticaproducten en pruiken ging verkopen. In de opbloeiende filmindustrie zag hij goede perspectieven voor de toekomst en hij vestigde zich in Los Angeles.

Omdat de theater make-up niet geschikt was voor de filmacteurs stortte hij zich op het ontwikkelen van speciale film make-up. In 1914 introduceerde hij een dunne schmink in crèmevorm in 12 verschillende tinten. Dit betekende zijn doorbraak in de filmwereld. Hij had ondertussen zijn eigen schoonheidssalon vlak bij de Hollywood Boulevard, waar vele beroemde actrices als Mary Pickford, Bette Davis en Judy Garland over de vloer kwamen. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Max Factor nog meer baanbrekende cosmeticaproducten, zoals de Color Harmony gezichtspoeders, de Pan-Cake make-up, valse wimpers, wenkbrauwpenselen en lipgloss.

De actrices die zijn make-up droegen tijdens filmopnames wilde ook in het dagelijkse leven buiten de filmsets zijn make-up kunnen dragen. In 1927 werd zijn make-up voor het eerst verkocht aan het grote publiek. Max Factor overleed in 1938. Zijn familie zette het bedrijf voort. Ondertussen is Max Factor sinds 1991 een onderdeel van Procter & Gamble.

Max Factor en zijn inspirerende make-up technieken

Max Factor ontwikkelde niet alleen succesvolle make-up producten, maar hij maakte zichzelf ook verdienstelijk als visagist. Hij is de man achter vele toonaangevende en inspirerende make-up technieken. Bekende make-up concepten van zijn hand zijn de rosebudlips en de cupidoboog-lippen uit de jaren ’20. Ook was hij de man achter de hunterboog-lippen van Joan Crawford een decennium later en hij introduceerde de eerste valse wimpers voor de filmactrice Phylis Haver. Er kan met recht worden gezegd dat hij aan de wieg stond van de Hollywood glamourstijl, zoals we die vandaag de dag kennen. Wil je ook visagist worden? Meld je dan aan voor onze Opleiding Visagie.

Max Factor Cosmetics vandaag

De glamourstijl van de producten die Max Factor in het begin van de vorige eeuw introduceerde is door de tijd heen blijven bestaan. Uiteraard zijn er dankzij innoverende technieken allerlei nieuwe producten ontwikkeld, maar de visie van Max Factor schijnt er nog duidelijk in door. Nog steeds ontwikkeld Max Factor Cosmetics cosmeticaproducten die speciaal bedoeld zijn voor de showbusiness, maar ook op het gebied van consumentencosmetica is het bedrijf Max Factor nog steeds wereldwijd een van de belangrijkste spelers in de branche. Bekende hedendaagse producten van Max Factor zijn de Lipfinity lipstick, de Second Skin foundation en de False Lash Effect mascara. Bekijk hier al onze Visagie Cursussen en Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie