• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Met deze tips blijft soak off gel langer zitten

31 januari 2022 | Nagelstyling & Pedicure
Met deze tips blijft soak off gel langer zitten

Wat is beter gel of gelish soak off gel (gelak)? Het zijn verreweg de populairste producten binnen de nagelstyling branche voor het creëren van mooie en duurzame kunstnagels. Eigenlijk is het geen kwestie van wat beter is, maar van waar jouw voorkeur naar uitgaat. De voordelen van Gelish Soak Off Gel ten opzichte van ‘gewone’ gel is dat het gemakkelijker en sneller aan te brengen is en dat de nagels er dunner door blijven. Maar hoe zorg je ervoor dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt? Leer hier onze tips!

Hoe lang blijft soak off gel zitten?

Op deze vraag is geen standaard antwoord te geven, omdat dit per persoon kan verschillen. Wanneer tijdens je dagelijkse activiteiten je handen en nagels weinig te lijden hebben, kun je gelish gemakkelijker lang mooi houden. Over gelish soak off gel wordt gezegd dat het over het algemeen tussen de twee tot drie weken goed blijft zitten. Vooral als je al van nature mooie en stevige nagels hebt, is dit product ideaal. Het wordt eigenlijk op dezelfde manier aangebracht als nagellak, maar het moet wel uitgehard worden onder een lamp. Terwijl gel ervan afgevijld moeten worden, kun je gelish ervan afweken met nail remover. Neem hier ook eens een kijkje bij onze Cursus Gelnagels (Basis).

Tip 1: nagels opruwen en primer aanbrengen

Breng de gellak niet zomaar meteen op de nagels aan. Het goed voorbereiden van de nagels verbetert aanzienlijk de houdbaarheid. Je bereidt de nagels voor door ze eerst op te ruwen met een vijlblokje. De volgende onmisbare stap is het reinigen van de nagels met een nagelreiniger. Er mag geen vuil, stof of vet op de nagels achterblijven, want dit belemmert de goede hechting van gelish. Duw ook altijd goed de nagelriemen terug. Vervolgens breng je een primer aan, die je uithardt onder de lamp. Dit zorgt voor een extra goede hechting van de gelish soak off gel. Leer alles over het correct verzorgen van nagels in onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Tip 2: breng de soak off gel niet op de huid aan

Het is belangrijk dat je bij het aanbrengen van de soak off gel heel nauwkeurig te werk gaat: oefening baart kunst. Let erop dat je altijd zeker een millimeter afstand houdt van de nagelriemen en zorg ervoor dat de gel niet aan de nagelwallen kleeft. Als de gel in aanraking komt met de huid, dan komt er gemakkelijk lucht onder. Dat is de belangrijkste reden, waarom de soak off gel vroegtijdig los kan laten. Om deze reden is het ook essentieel om bij het voorbereiden van de nagel de nagelriemen goed terug te duwen.

Tip 3: breng steeds dunne laagjes aan

Als je aan de slag gaat als professionele nagelstyliste wil je natuurlijk zo snel mogelijk leren werken. Op die manier kun je meer klanten behandelen en meer omzet behalen. Snel werken mag echter nooit ten koste gaan van de kwaliteit die je levert. Het betekent ook niet dat je snel een dikke laag gelish aanbrengt. Je bereikt een veel mooier en duurzamer resultaat door zowel de basecoat, de gekleurde gel en de topcoat in dunne laagjes aan te brengen en deze steeds goed uit te harden. Werk de nagels altijd zorgvuldig af door de bovenzijde te sealen en verzorg de nagelriemen met nagelriemolie.

Tips die de houdbaarheid verlengen

Geef je klant tips mee om de houdbaarheid van de Gelish Soak Off Gel te verlengen. Het is belangrijk dat je klanten weten wat ze wel en niet met hun nagels mogen doen, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Je kunt bijvoorbeeld ook ‘garantie’ op de nagels geven, maar definieer wel duidelijk wat daarvoor de voorwaarden zijn. Beschadigde gel omdat er lucht onder zat, valt wel onder de garantie, maar beschadigde gel omdat iemand haar nagels als gereedschap heeft gebruikt niet. Geef je klant de tip mee om bij het gebruik van schoonmaakmiddelen altijd handschoenen te gebruiken. Een ander aandachtspunt is dat de soak off gel kan verkleuren als men onder de zonnebank gaat of veel in de zon ligt.

Leer Gelish Soak Off Gel zetten als een pro!

De beste tip om de houdbaarheid van gelish te verlengen, is door het als een pro aan te brengen. Dat leren we je graag in onze Cursus Gelish Soak Off Gel! Wil je alles weten over nagelstyling? Bekijk dan hier ons complete aanbod aan Nagelstyling Opleidingen en Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie