Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nail art tutorial: zo creëer je velvet nails!

Nail art tutorial: zo creëer je velvet nails!

Als nagelstyling liefhebber kun je er niet omheen; de nieuwe trend van velvet nails, oftewel fluwelen nagels! Wie de laatste trends volgt op Instagram en Pinterest zal deze prachtige nagels al vaak voorbij hebben zien komen. Wil je ook leren om de mooiste gelnagels te creëren? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor een opleiding nagelstyliste gelnagels. Je kunt ook korte cursussen volgen en ontdekken of dit echt is wat je wilt. Wil je weten wat het geheim is achter de velvet nails? Lees dan hier gauw verder!

Velvet nails, wat is dat?

Voor wie nog niet bekend is met deze nieuwe trend onder de gelnagels, leggen we kort uit wat dit eigenlijk is. Het gaat hier om, zoals de naam al zegt, glanzende nagels met een fluwelen look. Dit betekent dat het lijkt alsof de nagels bekleed zijn met fluweel, waardoor ze er vanuit elke hoek anders uitzien. Net als met fluwelen stof lijkt het alsof de lak beweegt, afhankelijk van de manier waarop het licht erop valt. In tegenstelling tot echt fluweel, voelen deze nagels niet zacht aan. Het gaat uiteraard om perfect uitgeharde gellak met een speciaal effect. Dat komt doordat in de lak metaaldeeltjes zitten. Wat dit nagelstyling concept uniek maakt, is dat je het mooie eindresultaat bereikt door een magneet te gebruiken.

Wat heb je nodig voor velvet nails?

Je kunt deze look heel gemakkelijk creëren op gelnagels. Ben je nog niet bekend met hoe je gelnagels plaatst, leer dit dan eerst in onze korte Cursus Nagelstyling Gelnagels. In deze cursus leer je hoe je de natuurlijke nagels perfect verzorgt en voorbereidt op de gel. Daarna leer je om gel aan te brengen als een pro. Na afloop ontvang je een certificaat. Nu is het zaak om volop te gaan oefenen. Heb je dit alles eenmaal goed in de vingers, dan kun je gaan experimenteren met allerlei soorten nail art, zoals velvet nails. Wat je hier voor nodig hebt, is zogeheten Cat Eye nagellak of flocking powder. Voor beginner is de Cat Eye nagellak wat gemakkelijker om mee te werken. Daarnaast heb je ook een magneet nodig.

Tutorial: velvet nails

Stap 1:

Duw de nagelriemen terug met een rozenhoutstokje en dof het nagelbed met een vijlblok. Dit helpt om de gellak dadelijk beter te laten hechten.

Stap 2:

Vijl de nagels in de gewenste vorm en maak de nagels stof- en vetvrij met een nagelcleanser. Ervaren nagelstylistes kunnen ook nageltips gebruiken om de nagels te verlengen.

Stap 3:

Breng een basecoat aan, die de natuurlijke nagels beschermt en hard deze uit onder de UV-lamp.

 Stap 4:

Voor het mooie 3D effect, zoals we dat bij de populaire velvet nails zien, heb je een magnetische nagellak nodig. Vooral de magnetische Cat Eye gellak is heel populair. Breng de lak aan op de nagel.

Stap 5:

Houd de (Cat Eye) magneet enkele seconden aan de onderkant van de nagel en duw de magneet dan naar boven tot aan de rand van de nagel. Hiermee duw je de metaaldeeltjes naar binnen toe, waardoor er minder glitters aan de rand van de nagels zitten. Dit zorgt voor het fluwelen effect.

Stap 6:

Hard de Cat Eye gellak uit in de lamp.

Stap 7:

Werk de nagels af met een transparante topcoat voor een mooi en langdurig resultaat. Hard de topcoat uit onder de lamp.

Bekijk hier ook deze video met mooie voorbeelden van velvet nails:

https://www.youtube.com/watch?v=hjUqePJHlWw

 

Wil je een echte pro in gelnagels worden?

Volg dan onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels waarin je zowel alle basis- als gevorderden technieken leert voor het creëren van de mooiste gelnagels. Je krijgt les van een enthousiaste en ervaren nagelstyliste, die je alle fijne kneepjes van het vak leert. Na afloop ontvang je het diploma en kun je direct in de praktijk aan de slag!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie