Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Opleiding Barbier!

15 maart 2019
Nieuw: Opleiding Barbier!

De barbier is lange tijd bijna volledig uit ons straatbeeld verdwenen, maar dit metier is een ware comeback aan het maken. Niet vreemd, want ook mannen willen graag goed verzorgd voor de dag komen. Maar waar laat je je tegenwoordig een hip of vintage herenkapsel aanmeten? Waar laat je je baard stylen? En waar vraag je advies over problemen bij het scheren? Spring in op deze nieuwe tendens en het feit dat mannen weer op zoek gaan naar echte professionals om er verzorgd en stijlvol uit te zien door onze nieuwe opleiding barbier te volgen!

De barbier maakt een comeback

Barbier is een eeuwenoud beroep. Het was al in de tijd van het Oude Egypte een belangrijke professie. Het woord ‘barbier’ komt van het Latijnse woord ‘barba’ dat ‘baard’ betekent. Een barbier houdt zich dan ook veel bezig met het scheren en stijlen van baarden, maar ook het creëren van snorren en herenkapsels valt eronder. Na de middeleeuwen neemt de populariteit van het beroep af. De komst van het veiligheidsscheermesje (krabbetje) en later de elektrische scheerapparaten zorgden ervoor dat het beroep in Europa steeds minder werd beoefend. Nu zien we echter dat de barbier met veel succes een comeback maakt!

Persoonlijke verzorging en aandacht voor de man!

De man van nu heeft behoefte aan meer aandacht voor persoonlijke verzorging en aandacht van een professionele barbier. Kappers zijn er genoeg, maar specifieke plekken waar mannen terecht kunnen voor het professioneel laten scheren en knippen van baarden en snorren, het old school knippen, voor advies over verzorgingsproducten voor mannen en vragen over problemen bij het scheren, die zijn er niet zo veel. Ondertussen zien we echter wel steeds meer barbershops verschijnen. Eerst vooral in de grote steden, maar ondertussen ook in de rest van het land. Deze zaken blijken een groot succes. Er is duidelijk een toenemende belangstelling onder mannen voor een regelmatig bezoek aan de barbier.

Baarden en snorren verzorgen is een vak apart!

In de kappersopleidingen van vandaag wordt er doorgaans geen of minimale aandacht besteed aan het verzorgen van baarden en snorren. Ook de herenkapsels komen meestal maar magertjes aan bod. Daar komt nu verandering in. Onze Opleiding Barbier staat geheel in het teken van herenkapsels en baarden en snorren verzorgen. Je leert niet enkel de basis knip- en scheertechnieken, maar je gaat onder deskundige begeleiding van een professionele barbier echte barber cuts oefenen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • French crop
 • Pompadour kapsel
 • Quiff
 • Buzzcut
 • etc....

Je leert om je klant te adviseren over welke stijl baard of snor het beste bij zijn kapsel, gelaatsvorm en uitstraling past. Ook leer je om snorren en baarden professioneel te trimmen, af te lijnen en te stylen voor een stoere, klassieke of hippe look!

De barbier geeft mannen een goed gevoel

Mannen hebben nog weleens de neiging om zichzelf te vergeten als het om persoonlijke verzorging gaat. 'Dat is toch meer iets voor vrouwen om zich te laten verwennen in een beauty- of kapsalon?' Nee, ook mannen voelen zich beter als ze zichzelf goed laten verzorgen! De barbier zorgt erop de eerste plaats voor dat de man zich prettig voelt met zijn uiterlijk en uitstraling, maar deze professional biedt ook een waar moment van ontspanning. Een behandeling in een barbershop van nu gaat vaak gepaard met een praatje en een drankje en dat alles in een gezellige sfeer van ‘mannen onder elkaar’. Dat betekent overigens niet dat alleen mannen dit vak uitoefenen. Er bestaan ook vrouwelijke barbiers! Onze barbiersopleiding is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen die dit boeiende vak willen leren!

Wat maakt het vak van barbier zo leuk?

Tijdens de opleiding barbier leer je alle technieken om het vak als professional uit te oefenen. Daarna is het zaak om door heel veel te oefenen nog beter te worden en steeds creatiever aan de slag te gaan met herenkapsels, baarden en snorren. Het is een vak waarin je elke dag weer blijft bijleren. Als barbier is geen dag hetzelfde, want geen baard is hetzelfde! Het is een uitdaging om steeds weer zo goed mogelijk aan de wensen van elke klant te voldoen en mannen tevreden, vol zelfvertrouwen en stralend weg te zien gaan. Dat is ook wat het vak van barbier zo leuk maakt! Daarnaast kun je met het diploma van onze barbiersopleiding vele kanten op. Je kunt aan de slag in een herenkapsalon of barbershop, je kunt een zelfstandige thuisbarbier worden of je eigen barbershop opstarten!

Meer weten over onze Opleiding Barbier?

Wil je je graag specialiseren in herenkapsels, baarden en snorren? Lijkt het je geweldig om als professionele barbier aan de slag te gaan? Lees dan hier meer over onze Opleiding Barbier! Let op: schrijf je op tijd in als je verzekerd wilt zijn van een plek, want de inschrijvingen zijn beperkt!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie