• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: cursus krullen knippen bij Wellness Academie

16 april 2024 | Haarverzorging
Nieuw: cursus krullen knippen bij Wellness Academie

Vind je krullend haar ook zo geweldig? Merk je echter dat je als kapper/kapster graag meer inzicht en vaardigheden zou willen hebben om krullenkapsels perfect tot hun recht te laten komen? Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres! We hebben een gloednieuwe cursus krullen knippen voor je klaarstaan. In deze cursus leer je om Europees krullend haar perfect te knippen met professionele kniptechnieken. Lees hier gauw meer en bereid je voor op deze creatieve uitdaging die jouw kapperstalent naar een hoger niveau brengt!

Krullen zijn de ultieme uitdaging voor elke kapper!

Krullend haar is prachtig, maar ook ontzettend eigenwijs. Daarbij is ook elke krul anders. Bij de een zijn de krullen golvend, terwijl bij de ander de krullen juist heel intens zijn. Elk krultype vraagt om een andere benadering. Lastig? Niet als je onze krullen knip cursus volgt! Deze kapperstraining helpt je om de complexiteit van Europees krullend haar te begrijpen en om daarop de juiste kniptechnieken los te laten. Het creëren van de mooiste kapsels bij mensen met krullen vereist vakmanschap, creativiteit en veel oefening. Dat is precies waar je tijdens deze kapperstraining mee aan de slag gaat!

Dit leer je in onze nieuwe cursus krullen knippen

In onze 3-daagse opleiding krullen knippen leer je stap voor stap hoe je krullen analyseert, wast, knipt, in vorm brengt en droogt. Zo groei je uit tot een ware expert in krullenkapsels. Uiteraard leer je om hierbij steeds oog te hebben voor elke individuele klant en zijn of haar stijl, persoonlijkheid en wensen. Je krijgt les van een ervaren docent met een passie voor krullen. Krullen knippen is dan ook geen gewone knipbeurt; het biedt altijd een extra uitdaging. Met deze krullentraining zullen deze uitdagingen in de toekomst geen probleem meer voor jou zijn. Je leert onder meer de volgende technieken:

 • Twist
 • Slice
 • Girly curl
 • Global cut
 • Aerorasor

We bieden de cursus krullen knippen momenteel aan op onze opleidingslocaties in: Eindhoven, Maastricht en Hasselt (BE). Kom gerust eens een kijkje nemen op een van onze info-avonden!

Veelvoorkomende problemen met krullenkapsels!

Tijdens deze krullen knip cursus gaan we eveneens in op problemen waar je in de praktijk mee geconfronteerd kunt worden. Hoogstwaarschijnlijk krijg je klanten in je kappersstoel met vragen als “Wat moet ik toch aan met mijn pluizende krullen?” of “Waarom zijn mijn krullen zo dof!?” Een ander veelvoorkomend probleem met krullenkapsels is dat het kapsel gaat hangen. Veel mensen met krullen willen bovendien graag weten hoe ze elke dag weer die perfecte krul voor de dag kunnen toveren. Je weet straks als geen ander om deze uitdagingen op het gebied van krullenkapsels tot in de perfectie aan te pakken en om je klanten hierover goed te adviseren. Je enthousiaste en ervaren docent helpt je om alle geheimen van dit vak te ontdekken!

Een praktijkgerichte training voor kappers/kapsters!

Omdat onze nieuwe cursus krullen knippen een specialisatiecursus is, is het belangrijk dat je ervaring hebt met het kappersvak. Daarvoor volg je eerst onze kappersopleiding, waarin je haren op professionele manier leert verzorgen en waarin je alle basis kniptechnieken leert. Er is echter altijd wel weer iets nieuw te leren. Daarom hebben we bij Wellness Academie steeds interessante bijscholingen klaarstaan om je skills te verfijnen. Al onze kapperscursussen zijn hands-on cursussen, waarin je volop de mogelijkheid krijgt om te oefenen. Het is onze missie om je in elke cursus optimaal voor te bereiden op de praktijk. Na elke cursus ben je in staat om het geleerde direct aan je klanten aan te bieden. Op deze manier blijf je groeien binnen je vak. Neem hier eens een kijkje bij onze cursus braids & locks of misschien is een barbier opleiding wel iets voor jou!?

Wellness Academie: “Een uitdaging is een kans om te groeien!”

Het knippen van krullen is een kunst op zich, maar bij Wellness Academie geloven we dat elke uitdaging een kans is om te groeien. Onze cursus biedt een unieke mix van theoretische kennis en praktische ervaring, waardoor je niet alleen een meester wordt in het knippen van krullen, maar ook in het omgaan met de verschillende uitdagingen die krullend haar met zich meebrengt. Onze nieuwe krullentraining is een springplank naar nog meer succes in je vak. Met de nieuwe vaardigheden kun je unieke looks creëren die de persoonlijkheid van elke klant weerspiegelen. Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus krullen knippen en laat je inspireren door de magie van krullend haar!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie