Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe make-up techniek: tontouring!

3 september 2015
Nieuwe make-up techniek: tontouring!

Tontouring wat is dat? De laatste dagen komen we op allerlei beauty blogs steeds vaker de term ‘tontouring’ tegen. Nee, dit is geen schrijffout, maar een nieuwe make-up techniek. Tontouring is contouring met zelfbruiner. Met deze manier van contouren blijft contouring make-up dagen zitten. Je moet het wel heel zorgvuldig aanbrengen, want als je de zelfbruiner verkeerd aanbrengt, heb je er dagen last van.

Gezichtsvorm corrigeren met make-up

De afgelopen tijd kwamen er al heel wat make-up technieken voorbij die gericht waren op het shapen van het gezicht. Denk aan make-up technieken als contouring en strobing. Deze make-up technieken zijn ideaal voor het corrigeren van gezichtsvormen. Je laat een neus er gemakkelijk wat smaller uitzien, je kunt de jukbeenderen zo accentueren dat ze op die van Angelina Jolie lijken, je kunt de kin beter naar voren laten komen en het voorhoofd wat kleiner maken. Het nadeel van contouren is dat het een tijdrovende klus is en dat het elke keer weer opnieuw gedaan moet worden. Tontouring biedt uitkomst! Wil je alles weten over make-up en zelf de mooiste make-up looks leren maken? Schrijf je dan hier in voor de Cursus Visagie (basis)!

Make-up die dagenlang meegaat

Iedereen moet nu ondertussen wel weten dat je voor het slapen gaan je make-up goed moet verwijderen. Daar gaat je mooie contouring make-up. De tontouring make-up blijft echter gewoon zitten als je de rest van je make-up eraf haalt. Dat scheelt de volgende ochtend weer wat tijd. Tontouring kan ook een mooie aanvulling zijn op de diensten van professionele visagisten. Je klanten zullen het een verademing vinden als ze langer plezier kunnen hebben van hun make-up. We kunnen het ons voorstellen dat de tontouring make-up ook ideaal is voor op vakantie. Dames die voor hun vakantie tontouring make-up laten aanbrengen door een professionele visagiste kunnen hier dagenlang van genieten. Ze hoeven zich tijdens hun vakantie geen zorgen te maken over hun make-up. Onderzoek wees al uit dat dames tijdens hun vakantie minder aandacht aan hun make-up besteden; tontouring is dan ook in dit geval een perfecte oplossing om er toch mooi uit te zien! Om een volleerde visagiste te worden, kun je ook onze complete Opleiding Visagiste volgen!

Aan de slag met tontouring

 • Eerst breng je een zelfbruinende en hydraterende crème aan op het gezicht, de hals en het decolleté. Hiermee creëer je een lichte gloed.
 • Daarna breng je een iets donkerdere zelfbruiner aan op het voorhoofd met een stipling brush.
 • Met een contouringbrush breng je de zelfbruiner onder de kaaklijn aan van het oor tot halverwege de wang. Vervaag de zelfbruiner goed met de vingers om strepen te voorkomen.
 • Zet vervolgens met een borsteltje een dun streepje aan beide zijden van de neusbrug en zet een puntje op de neus als je de neus wilt versmallen.
 • Vervaag de zelfbruiner met een zachte borstel.

Wat kan er misgaan?!

Een nadeel van tontouring is dat het ook mis kan gaan met als gevolg dat je klant dagen met een minder flatteuze make-up rondloopt, omdat de zelfbruiner niet zomaar te verwijderen is. Een goede tip is om bij het aanbrengen een mengsel van limoensap en bakmeel klaar te zetten. Hiermee kun je foutjes neutraliseren. Ook kun je wanneer het fout is gegaan een gezichtscrub gebruiken, zodat het minder opvalt. Pas ook op met zelfbruiner wanneer je klant pigmentvlekken heeft, want deze worden door de zelfbruiner donkerder, zodat ze meer opvallen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie