Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe make-up trend: two-toned lips

17 maart 2016
Nieuwe make-up trend: two-toned lips

Ben jij iemand met één favoriete kleur lipstick? Of juist iemand die van talloze kleurtjes houdt en niet kan kiezen? In dat laatste geval hebben we goed nieuws, want waarom zou je altijd maar één kleur lipstick tegelijk gebruiken? Met de nieuwe trend two-toned lips combineer je gewoon twee kleuren op je lippen. Dit is wat anders dan de ombre lip trend, waarbij de kleuren in elkaar overlopen. Bij de two-toned lips gaat het om twee op zichzelf staande kleuren.

Two-toned lips; voorzichtig of gewaagd

Het mooie aan deze nieuwe trend is dat je er op twee manieren mee om kunt gaan. Er zijn altijd mensen die liever niet te veel willen opvallen of die moeten wennen aan een nieuwe trend en mensen die meteen in het diepe springen en er helemaal voor gaan. Je kunt heel subtiel werken met de two-toned lip trend door twee kleuren lipstick te kiezen die elkaar complementeren. Kies je liever meteen voor gewaagd, dan kun je ook voor twee contrasterende kleuren kiezen volgens de color blocking trend, zoals we die kennen uit de fashion wereld. Color blocking en make-up? Waarom niet?!

Instagram: Shinebrightj Instagram: Shinebrightj

Two-toned lips laat de lippen spreken

De two-toned lips is niet alleen maar een leuke trend, het kan ook een handige make-up truc zijn om de lippen meer nadruk te geven wanneer je een liefhebber bent van matte lipkleuren. Het probleem met matte lipkleuren is dat de lippen er al snel vlak uit zien. Met glanzende lipstick en vooral met lipgloss kun je de lippen juist naar voren halen. Door op de boven- en onderlip een andere kleur aan te brengen maak je de lippen meer driedimensionaal, zonder het glanzende effect van de lipgloss of het soms plakkerige gevoel dat lipgloss kan geven. Je laat de lippen meer 'spreken'. Om de lippen extra pit te geven is het een goede tip om een heldere opvallende kleur te gebruiken voor de onderlip en een subtielere kleur voor de bovenlip. Wil je meer professionele make-up tips? Volg dan een Cursus Visagie!

Lees ook: Mooie egale huid met multi-colour correcting

Hoe ga je te werk?

Wil je de subtiele two-toned lips eens uitproberen, dan ga je als volgt te werk:

 • Lippen voorbereiden
  De verschillende kleuren lipstick komen het beste tot hun recht op mooi verzorgde en gladde lippen. Wrijf daarom eerst voorzichtig met een vochtig en warm washandje over de lippen om eventuele schilfertjes te verwijderen. Je kunt dit ook doen met een tandenborstel. Dep de lippen daarna droog met een wattenschijfje. Breng dit keer geen lippenbalsem aan.
 • Bovenlip
  Breng de subtiele matte kleur lipstick die je hebt gekozen aan in het midden van de bovenlip en blend de lipstick vervolgens uit naar de zijkanten toe.
 • Onderlip
  Breng vervolgens op dezelfde wijze een heldere en opvallendere kleur lipstick aan op de onderlip.

Jeff Allen - www.elle.com/ Jeff Allen - www.elle.com

Wat dacht je van een Opleiding Visagiste?

Zou je graag professioneel met make-up aan de slag willen? Bekijk dan hier eens onze Opleiding Visagiste in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Op zoek naar een opleiding visagie in België, dan kun je ook terecht bij onze campussen in Hasselt, Gent en Antwerpen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie