Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe trend? Wavy wenkbrauwen en lippen!

13 september 2017 | Visagie
Nieuwe trend? Wavy wenkbrauwen en lippen!

Wie op het moment op internet op zoek gaat naar wat de nieuwste make-up trends van het moment zijn, komt al snel uit bij wavy wenkbrauwen! Iets voor jou? Niet echt een look waar je mee naar kantoor gaat! Het is wel een look die voortborduurt op eerdere vreemde wenkbrauw looks, zoals de veren wenkbrauwen, draken wenkbrauwen en prikkeldraad wenkbrauwen. De make-up artists moeten gedacht hebben; 'Als we de wenkbrauwen golvend kunnen maken, waarom ook de lippen niet?!' Kijk hier met ons mee!

Wavy wenkbrauwen; iets voor jou?

De nieuwe wavy wenkbrauwen look houdt in dat de wenkbrauwen in golfjes worden gekamd en vervolgens vastgeplakt worden met een speciale lijm. Lukt dat niet of zijn jouw wenkbrauwen niet geschikt voor deze look, dan kun je ook nog golfjes tekenen met een oogpotlood. Hiervoor moet je, zoals je in onderstaande video kunt zien, eerst je natuurlijke wenkbrauwen laten verdwijnen met wax en camouflerende make-up. Vervolgens teken je daaroverheen de golfjes. Is het de tijd en moeite echt waard? Daar mag je zelf over oordelen!

https://youtu.be/RMvT5g2MkfM

Na wavy wenkbrauwen, zijn de wavy lips aan de beurt!

We waren nog maar net bekomen van de shock van de wavy wenkbrauwen, toen er alweer een nieuwe bizarre look viraal ging. De golvende wenkbrauwen, hebben nu ook de lippen aangetast. Make-up liefhebbers presenteren nu op hun sociale media kanalen lippen die opgemaakt zijn in de vorm van golfjes. Ze worden ook wel 'squiggly lips' genoemd. Kortom, geen alledaagse looks waar iedereen zomaar graag mee over straat gaat. Voorheen ‘mochten’ alleen de professionele make-up artists helemaal uit hun dak gaan met make-up tijdens fashion shows en photoshoots voor bladen, dat was hun podium. Deze looks werden dan de nieuwe trends voor het volgende seizoen.

[gallery size="medium" ids="10968,10967,10966"]

Wanneer spreken we van een trend?

Zo gauw als er een mooie, bijzondere of bizarre make-up look wordt opgepikt in de online media en viraal gaat, staat het al gauw als ‘trend’ te boek. Vooral Instagram, Pinterest, Facebook en YouTube spelen hierin een grote rol. Via deze kanalen heeft elke make-up artist of make-up liefhebber een podium om zijn of haar kunsten te laten zien. Beauty bloggers en vloggers springen hierop in door alle mooie, bijzondere of bizarre make-up looks op te sporen en te delen met de wereld. Al gauw is zomaar een experiment ineens een online hit! Maar is het ook een echte trend?

Iets nieuws, is niet altijd meteen ook een trend. Zoals we vandaag de dag meer dan ooit zien, kan iedereen wel iets nieuws bedenken. Onder een trend verstaan we meer een verandering in de manier waarop we naar het oude en het gevestigde kijken. Een trend neemt een plaats in die nog niet bestond en oefent zo veel invloed uit op bestaande opvattingen en ideeën, dat deze zwakker worden of zelfs helemaal vervangen worden. De gekke veren, draken, prikkeldraad en wavy wenkbrauwen en golvende lippen hebben deze kracht niet. Wat misschien wel een trend is, is de manier waarop al deze nieuwe ideeën tot ons komen, via de social media netwerken!

Professioneel aan de slag met make-up?

Vind je het ook heerlijk om te experimenteren met make-up; van alledaagse looks tot looks voor op de catwalk en voor professionele fashion photoshoots? Maak dan eens kennis met onze Opleiding Make-up Artist! Je leert alle make-up technieken om bekende, bestaande looks te creëren en je krijgt bovendien ook voldoende ruimte om hier je eigen twist aan te geven of om nieuwe make-up looks uit te proberen. Alle studenten van onze visagie opleidingen dingen aan het einde van het jaar mee naar de Wellness Academie MUA Award! Of wil je je liever specialiseren in wimpers en wenkbrauwen? Dan zijn onze Opleiding Brow Expert en de Opleiding Lash Expert echte aanraders!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie