Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe trend: regenboog sproeten (video)

21 februari 2016
Nieuwe trend: regenboog sproeten (video)

Bij sommige dingen ligt het er maar net aan welk woord je gebruikt. Zoals bij sproeten. Noem je het ‘vlekjes’, dan klinkt het wel lief, maar doop je een sproetjesgezicht om tot een ‘sun-kissed face’, dan klinkt het opeens wel heel bijzonder. De nieuwste beautytrend heeft in ieder geval de naam mee: Regenboog sproeten. Het klinkt lekker vrolijk en zomers. Maar of het echt een hit gaat worden... MUA Dominique LDR denkt alvast van wel!

Schoonheidswonder

Donker haar en lichte ogen, spleetjes tussen je tanden, moedervlek boven je lip: iedereen kent wel één van de zeven schoonheden. Voor de meerderheid van de vrouwen die ze niet toevallig toebedeeld hebben gekregen, zijn sommige wonderen gelukkig best goed te faken. Zoals sproetjes. Anders dan vrolijke lachkuiltjes in je wangen of van die mooie amandelvormige ogen zijn ze met een paar slimme trucjes op ieders gezicht te toveren.

Nepsproeten op de rode loper

Op de catwalk van Londen tot New York duiken de laatste tijd verdacht veel sproetjes op. Nu ook vrouwen als Gisele Bündchen en Kendall Jenner er mee zijn gespot, is het helemaal duidelijk; sproeten zijn de nieuwste trend voor een zachte, frisse look. En: het goede nieuws voor al die vrouwen die ze ook met honderd uur zon niet tevoorschijn kunnen toveren; nep is prima. Zolang je het maar goed doet, is nep helemaal niets om je voor te schamen.

Kleurenuitspatting

Tot zo ver is het begrijpelijk: sproetjes associëren we al snel met woorden als schattig, onschuldig en lief. Er begint zich echter een iets extremere variant van deze trend te ontwikkelen: de regenboogsproetjes. Ja, inderdaad: sproeten in alle kleuren van de regenboog. Van een paar roze, paarse, blauwe of groene puntjes op de wangen tot een complete uitbarsting van kleuren rond de ogen, jukbeenderen en op je voorhoofd. Bekijk hier enkele voorbeelden van regenboogsproeten!

Regenboogdagen? Tijd voor regenboog sproeten!

Je denkt waarschijnlijk; best vrolijk die sproetjes, maar buiten een catwalk of fotoshoot niet direct heel toepasbaar. Want wanneer ga je voor de regenbooglook? Heel geschikt is het niet voor die grauwe kantoordag (al zullen je collega’s je misschien dankbaar zijn voor de vrolijke kleurtjes). Maar tijdens een festival, een strandfeestje of gewoon een zwoele zomeravond kan het een originele toevoeging aan je outfit zijn. En het is ook nog eens heel simpel. Met een kleurrijke vloeibare lippenstift en een klein make-up borsteltje of concealer kun je al aan de slag gaan. Bovendien heb je er geen eindeloos geduld of een vaste hand voor nodig. Hoe asymmetrischer en hoe meer verspreid, hoe beter het eruit ziet.

More = ... More?

Misschien dat het dan toch een trend wordt die we vaker gaan zien. Bijvoorbeeld om een natuurlijke look net wat kleur te geven. Al kun je er natuurlijk ook gewoon helemaal voor gaan en het combineren met eerder gespotte trends als regenbooglippenstift of felgekleurde wenkbrauwen. Dit is echter wel alleen weggelegd voor professionele visagistes die alle technieken feilloos onder de knie hebben.

Op de hoogte zijn van de nieuwste trend én precies weten hoe je ze toepast? Volg dan onze Opleiding Visagiste. Tijdens de modules visagie (basis) en visagie voor gevorderden word je opgeleid tot professioneel visagist, helemaal klaar voor je eerste fotoshoot.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie