Ondernemer worden in de beautybranche?

4 juli 2015 | Haartooi, Schoonheidszorg Alle blogposts

Een eigen salon beginnen is een grote droom voor veel schoonheidsspecialistes, kapsters/kappers en andere beauty professionals. Je kunt de hele dag op je eigen manier bezig zijn met je vak. Het geeft veel voldoening om zelf je carrière vorm te geven. Maar ben je naast een goede kapper of schoonheidsspecialiste ook een goede ondernemer? Ontdek hier of ondernemen in de beautybranche iets voor jou is en wat er allemaal bij komt kijken!

Wat betekent het om ondernemer te zijn?

Een ondernemer is iemand die een product of dienst aanbiedt en daarmee inkomsten verwerft. Je inkomsten moeten voldoende zijn om je onkosten mee te betalen en om winst over te houden om van te leven en om nieuwe investeringen mee te doen. Je houdt je als ondernemer bezig met het bijhouden van de boekhouding en je buigt je over vragen als: Hoe trek ik nieuwe klanten aan? Zijn mijn bestaande klanten tevreden? Hoe zorg ik ervoor dat klanten terug blijven komen? Hoe houd ik de kosten zo laag mogelijk en blijf ik toch de beste kwaliteit leveren? Zie jij deze uitdaging zitten? Volg bij de Wellness Academie een Cursus Bedrijfsbeheer!

Ontwikkel een visie

Als ondernemer is het belangrijk dat je doelen stelt, zowel persoonlijke als zakelijke doelen. Deze vormen de basis voor het ontwikkelen van een eigen visie. Hiermee kun je je onderscheiden van je concurrenten. Met een onderscheidende visie is het gemakkelijker om je doelgroep te bereiken. Onderzoek waar jouw kracht ligt. Waar ben jij het beste in? Ben je een specialist in schoonheidsbehandelingen voor 50-plussers, ben je een expert in duurzame beauty rituelen, weet jij als geen ander om mensen te laten ontspannen, ben je een uitblinker in haarkleuringen? Promoot dit! Zou je graag schoonheidsspecialiste willen worden? Volg dan onze complete Opleiding Schoonheidsspecialiste en bekwaam je vervolgens tot salonbeheerder!

Marketing als een van de pijlers van ondernemen

Een van de belangrijkste pijlers van ondernemen is een goede marketing. Marketing houdt in dat je gaat bepalen welke doelgroep je wilt aanspreken en dat je je gaat verdiepen in waar jouw doelgroep naar op zoek is. De volgende vraag is: ‘Hoe kan ik mijn doelgroep het beste bereiken?’ Nieuwe klanten komen niet zomaar aanwaaien, daar zul je moeite voor moeten doen. Onderzoek met welke marketing instrumenten en met wat voor soort marketing campagnes je je doelgroep het beste kunt bereiken. Houd ook je concurrentie in de gaten. Wat doen zij om nieuwe klanten aan te trekken?

Ondernemen in de beautybranche is vallen en opstaan

Een eigen zaak opstarten en klaar? Nee, ondernemen is voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden om je klanten tevreden te houden en nieuwe klanten aan te trekken. Ondernemen vraagt daarom om een flexibele mentaliteit. Soms ontdek je dat de weg die je bent ingeslagen niet de juiste is of dat actuele ontwikkelingen om een nieuwe aanpak vragen. Je zult dan je strategie moeten aanpassen. Ondernemen betekent vallen en opstaan. Hoewel voor het opstarten van je eigen salon voldoende kennis van bedrijfsbeheer onmisbaar is, zul je het vak van zelfstandig ondernemer pas echt goed leren door veel ervaring op te doen als ondernemer.

Opleidingsaanbod Wellness Academie

Bij de Wellness Academie vind je een uitgebreid aanbod aan Schoonheidszorg Opleidingen en Massage Opleidingen. Je wordt hier perfect voorbereid op de beroepspraktijk en je kunt ook rekenen op de beste begeleiding voor het opstarten van je eigen salon!