Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontspannen bij de kapper in stiltestoel!

7 december 2015
Ontspannen bij de kapper in stiltestoel!

Een bezoekje aan de kapper is voor veel mensen meer dan een knipbeurt. Voor de een is het een sociale gelegenheid om gezellig bij te kletsen, terwijl de ander tijdens het knippen zijn zorgen van zich af praat. Voor weer andere mensen is het juist een ontspannen wellness momentje. Als kapper is het belangrijk om op de wensen van elke individuele klant in te spelen. Vergeet niet dat er ook mensen zijn die liever in stilte ontspannen bij de kapper. Een kapper uit Cardiff  biedt daarom de mogelijkheid om een stiltestoel te reserveren!

Wel of geen praatje maken met de klant?

Tijdens je kappersopleiding leer je niet alleen om de mooiste dames- en herenkapsels te creëren. Ook de omgang met klanten is een vast onderdeel van je Opleiding Kapper. Je wordt als kapper door je klanten voor een groot deel beoordeeld op het resultaat dat je aflevert. Maar ook de manier waarop je met je klanten omgaat telt mee. Dit begint al met de manier waarop je met de klant communiceert bij het maken van een afspraak. Vervolgens spelen ook de manier waarop je je klant ontvangt in de salon, je communicatie tijdens de behandeling en de wijze waarop je afscheid neemt een belangrijke rol. Heb jij je al eens afgevraagd of je klant tijdens de behandeling wel zin heeft in een praatje?

Kapper Scott Miller biedt stiltestoel aan

Saloneigenaar en kapper Scott Miller van Kapsalon Bauhaus uit Cardiff kan zich voorstellen dat mensen niet zitten te wachten op een kapper die constant kletst. Hij merkte dat sommige klanten zich soms verplicht voelen om een gesprek gaande te houden. Daarom besloot hij om de klanten van zijn kapsalon de mogelijkheid te bieden om een stiltestoel te reserveren. Dit briljante idee schept meteen duidelijkheid voor de klant én de kapper. Scott Miller zegt: “We begrijpen dat mensen het erg druk hebben en dat ze de hele dag door moeten communiceren met andere mensen. Daardoor kan het een opluchting zijn als dit bij de kapper even niet hoeft.”

Heerlijk ontspannen bij de kapper

Scott Miller benadrukt dat een bezoek aan de kapsalon een ontspannende ervaring moet zijn zowel voor mensen die graag een praatje maken als voor mensen die daar juist niets voor voelen. Wanneer iemand een stiltestoel reserveert is het natuurlijk wel belangrijk dat men vooraf bespreekt welk kapsel men wil. Daarna zal de kapper in stilte aan de slag gaan. Heeft de klant tijdens de knipbeurt alsnog de behoefte om te praten, dan mag dat natuurlijk. Het belangrijkste is dat de klant het bezoek aan de kapper als prettig ervaart en na afloop tevreden is over zijn kapsel en de manier waarop hij is behandeld.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie