Inschrijven

Opleiding Haarkleuren (hair colouring)

Word een deskundige in professionele haarkleuringen!
Word een deskundige in professionele haarkleuringen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 849

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Perfecte haarkleuringen verzorgen is een vak apart. Daarom besteden we een volledige cursus aan deze discipline binnen de haarverzorging. We gaan van a tot z in op alles wat er komt kijken bij haar verven en je gaat veel oefenen in de praktijk. Na afloop van deze cursus ben je een ware deskundige in haarkleuringen! Bovendien is deze cursus haarkleuring één van de drie modules voor wie de volledige Opleiding Allround Kapper wil volgen.

Leer haar kleuren als een professional

Haarkleuringen zijn veelgevraagde diensten in kapsalons. Het is al lang verleden tijd dat alleen dames die hun eerste grijze haren ontdekten hun haar verfden. Met een haarkleuring kan iedereen, man of vrouw en mensen van elke leeftijd, gemakkelijk van look veranderen. Een natuurlijke look of liever iets gewaagds? Je haar volledig verven of juist gedeeltelijk? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van haarkleuringen. Niet gek dat kapsalons bij het aannemen van personeel voldoende kennis en vaardigheden op het gebied van haarkleuringen vragen. Heb je een eigen kapsalon, ook dan kun je hier niet omheen! Wist je trouwens dat haarkleuringen voor veel kapsalons hun belangrijkste bron van inkomsten zijn? 

Ontdek in de cursus haarkleuring de talloze mogelijkheden van dit kappersonderdeel!

Inhoud cursus haarkleuring

Er komt heel wat kijken bij professionele haarkleuringen. In deze cursus haarkleuring komt het allemaal aan bod. De cursus start met een theoretisch gedeelte over kleurenleer met aandacht voor toonhoogten, karakters, complementaire kleuren en verbranden en toevoegen van pigmenten. Daarna leer je meer over kleurbepalingen en -formules. Verder leer je onder begeleiding van een ervaren docente technieken als: highlights, lowlights, ombre, deel- en totaalkleuring, uitgroei kleuren, kleur opfrissen, blonderen en decaperen. Andere onderwerpen zijn: grijsdekking, voor- en overpigmenteren, organische vormen afdelen op de schedel, wassen, verzorging van het haar, föhntechnieken en productkennis. Uiteraard is er ook aandacht voor de vele valkuilen van het verven van haar!

Praktisch informatie

Na afloop van de cursus ontvang je een diploma haarkleuring. Je bent nu goed voorbereid om in kapsalons professionele haarkleurbehandelingen uit te voeren en je mag jezelf een deskundige noemen op dit kappersonderdeel. Het is een perfecte bijscholing voor wie al werkzaam is als kapper en zich verder wil scholen in professionele haarkleuringen.

De studenten mogen tijdens de meeste lessen kiezen om te werken op een model of een oefenhoofd. In het 2de deel van de opleiding dien je voor bepaalde lessen wel een model te voorzien. Tijdens de eerste les krijg je hiervan nog een duidelijk overzicht van je docent(e).

Indeling

Deze cursus neemt 8 lesdagen of 12 lesavonden in beslag.

Doelgroep

Kappers die deze techniek op een professionele manier willen leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 48 contacturen en circa 24 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie haarkleuringen
 • Kleurenleer
 • Toonhoogten
 • Karakters
 • Complementaire kleuren
 • Verbranden van pigmenten
 • Toevoegen van pigmenten
 • Kleurbepalingen en kleurformules
 • Haarkleuring technieken
 • Highlights
 • Lowlights
 • Ombre
 • Deelkleuring
 • Totaalkleuring
 • Uitgroei kleuren
 • Kleur opfrissen
 • Blonderen
 • Decaperen
 • Grijsdekking
 • Voorbeitsen
 • Voorpigmenteren
 • Overpigmenteren
 • Organische vormen afdelen op de schedel
 • Wassen en verzorgen van het haar
 • Föhntechnieken
 • Productkennis

Prijs

849 euro (+ 199 euro verbruikskosten)

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 2 termijnen (50% – 50%). Enkel de summerschool kan niet in termijnen betaald worden. Deze dient 14 dagen voor aanvang 100% betaald te worden.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

STAP-budget

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van je STAP-budget. Het STAP-budget is een subsidie van de Nederlandse overheid voor opleidingen (met een professionele doelstelling) en dit met een maximum van € 1.000 / jaar. Je kan deze subsidie maar 1x per jaar inzetten. Klik hier voor meer informatie.

Je kan je gewoon aanmelden via ons inschrijvingsformulier. Vervolgens ontvang je van ons per email een aanmeldbewijs en verdere instructies om uw subsidie aan te vragen.

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 10 oktober 2023 (dinsdagen)
Alle data: 10/10, 17/10, 31/10, 07/11, 14/11, 21/11, 28/11 & 05/12 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Antwerpen (Wilrijk)
Adres tonen
Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)
Gratis parking Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 4 september 2023 (maandagen)
Alle data: 04/09, 11/09, 18/09, 25/09, 02/10, 09/10, 16/10 & 23/10 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 29 september 2023 (vrijdagen)
Alle data: 29/09, 13/10, 27/10, 10/11, 17/11, 24/11, 08/12 & 15/12 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 7 november 2023 (dinsdagen)
Alle data: 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 05/12, 12/12, 19/12 2023 & 09/01 2024
Tijd: 10:00u tot 16:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 27 september 2023 (woensdagen)
Alle data: 27/09, 04/10, 11/10, 25/10, 01/11, 08/11, 15/11 & 22/11 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Docenten

Miriam Trentarossi

Docent in Eindhoven & Hasselt

Miriam Trentarossi wist altijd al wat ze wilde: kapster worden! Al vroeg hanteerde ze de schaar voor het toepassen van uiteenlopende kniptechnieken. Ze deed ervaring op in veel disciplines binnen het kappersvak en is bedreven in alle facetten die bij dit veelzijdige beroep komen kijken.

Miriam ontwikkelde zich tot een echte allrounder. Dameskapsels, herenkapsels, kinderkapsels; met een geoefend oog en met alle kniptechnieken in de vingers weet ze overal raad mee. Niet alleen deed ze vanaf jonge leeftijd veel ervaring op in diverse kapsalons, ze werd ook uitgenodigd om als zelfstandige aan de slag te gaan voor producers, fotografen en ontwerpers. Een eigen kapsalon kon niet uitblijven; deze droom werd in 2003 werkelijkheid met een eigen salon in Eindhoven.

Omdat Miriam de passie voor haar vak graag deelt, kwam ze in contact met de Wellness Academie, waar ze sinds 2013 docente Kapper/Kapster en Hairstyling is. Haar doel is om een nieuwe generatie op te leiden tot kundige, gedreven en milieubewuste kappers en haar-artiesten!

Lees verderInklappen

Rayshri Bhaggoe

Docent in Rotterdam

Rayshri Bhaggoe is een bezige bij binnen de beauty branche. Ze heeft een brede interesse en beheerst vele disciplines binnen de branche. Schoonheidsverzorging was altijd een grote passie. Het was dan ook een logische stap om haar kennis en vaardigheden naar een professioneel niveau te tillen en de nodige diploma’s te behalen. Zo behaalde ze onder meer met excellente resultaten haar kappersdiploma aan de Nederlandse Kappersakademie in Rotterdam.

Het kappersvak kent voor Rayshri geen geheimen. Knippen, stylen, kleurtechnieken, baarden verzorgen; ze weet overal raad mee. Ondertussen heeft ze haar kennis en vaardigheden ook uitgebreid op het gebied van wimper- en wenkbrauwstyling; twee facetten binnen de branche waar veel toekomst in zit. Ze beheerst behandelingen als de one-by-one techniek, 3D wimperextensions, Russian Volume, hybride wimpers, threading, wimpers verven, wenkbrauwen verven, henna brows en harsen. Daar bleef het niet bij, want Rayshri behaalde eveneens haar diploma nagelstyliste.

Momenteel werkt ze als zzp’er in een beautysalon, terwijl ze daarnaast openstaat voor nieuwe uitdagingen die op haar pad komen, zoals de mogelijkheid om als docente aan de slag te gaan bij Wellness Academie. Haar ervaring binnen de sales heeft ervoor gezorgd dat ze over uitstekende communicatievaardigheden beschikt. Daardoor weet ze als geen ander om haar cursisten te enthousiasmeren en haar kennis en vaardigheden op een toegankelijke en inspirerende wijze over te dragen.

Lees verderInklappen

Salina Moinat

Docent in Amsterdam

Salina Moinat startte haar droom om beauty professional te worden met een opleiding tot schoonheidsspecialiste, daarna volgde ze meteen een opleiding tot allround kapster. Maar ook een opleiding tot visagiste mocht niet op haar cv ontbreken.

Behalve dat Salina een vakspecialist is, is ze ook ondernemer. Na haar opleiding schoonheidsspecialiste begon ze een eigen salon aan huis; een salon waar klanten voor alles terecht konden. Inmiddels bestaat haar salon al meer dan 10 jaar en runt ze haar bedrijf met nog steeds evenveel plezier. “Mensen blij maken met een metamorfose of een compleet ander kapsel maakt mij blij.” Tijdens haar opleiding tot allround kapster begon het bij Salina te kriebelen; ze wilde ook graag het kappersvak doceren. Daarom schoolde ze zich eveneens tot docente.

In de tussentijd greep ze ook de uitdaging aan om als freelance make-up & hair artist creaties voor fotoshoots te maken. Creaties die je in de ‘gewone’ salon niet tegenkomt. ‘Hier kon ik alle creativiteit m.b.t. haar in kwijt.’ Het kappersvak verveelt volgens Salina nooit. Knippen, kleuren, dameskapsels, herenkapsels en hairstyling; ze hoopt dit nog lang te blijven doen. Evenals het delen van haar expertise en ervaring met haar studenten van de kappersopleiding.

Lees verderInklappen

Recensies

M. Dabachi (16-03)

Gevolgd in Amsterdam

Top docente en hele fijne les!

B. Roose (15-05)

Gevolgd in Hasselt

Heel tevreden over de docent en haar aanpak: gaat op een volwassen en niet te schoolse manier met ons om, zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen.

S. Abe (27-02)

Gevolgd in Antwerpen

Super docente! Heel veel geleerd op korte tijd!

C. de Bruïne (27-02)

Gevolgd in Antwerpen

Jolien is echt een top docent, veel van haar geleerd. Ze geeft echt om de studenten en heeft een passie voor het vak. Heel leuk dat ze veel praktijk voorbeelden geeft.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.