Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Wax Expert

Je wordt opgeleid tot een expert in ontharingstechnieken!
Opleiding Wax Expert
Voordelen
€ 514
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Een van de meest gevraagde behandelingen in beautysalons is ontharen; benen, armen, bikinilijn, bovenlip, kin en wenkbrauwen. Iedereen kent wel de klassieke ontharingstechnieken harsen (waxen) en epileren. Maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden. In deze modulaire vakopleiding wax expert ga je je verdiepen in meerdere ontharingstechnieken, zodat je iedere klant perfect van dienst kan zijn. Na afloop van de opleiding kan je je profileren als een ware wax expert! 

Voor elke klant de perfecte oplossing

Welke ontharingstechniek het meest geschikt is, hangt van meerdere factoren af, zoals het lichaamsdeel, het huidtype, de gevoeligheid en de persoonlijke wensen van de klant. Heeft je klant een gevoelige huid, dan kan het traditionele harsen voor irritatie zorgen. Als wax expert kun je dan sugar waxing voorstellen; een ontharingsmethode met een zachte suikergel. Wil je klant haar wenkbrauwen in vorm laten brengen, dan kun je naast harsen en epileren, straks ook threading aanraden. Ook voor overtollige beharing op andere delen van het gelaat is threading een fijne methode.

Je leert de ontharingstechnieken; harsen, epileren, threading en sugar waxing 

Inhoud opleiding wax expert

De opleiding wax expert bestaat uit drie modules: harsen & epileren, threading en sugar waxing. Voor het professioneel uitvoeren van ontharingstechnieken is een theoretische basis onmisbaar om veilig en verantwoord te werken. Daarom leer je in deze opleiding alles over de anatomie van haren, soorten haren, haargroeifasen en haarstructuur. Daarnaast leer je in elke module welke materialen en producten je nodig hebt en ga je onder deskundige begeleiding de ontharingstechnieken oefenen. Na het succesvol afronden van alle modules ben je in staat om in samenspraak met je klant de meeste geschikte ontharingstechniek te kiezen en uit te voeren.

Waarom een opleiding wax expert volgen?

Succesvol zijn én blijven binnen de schoonheidsbranche betekent continu oog hebben voor hoe je je klanten het beste van dienst kunt zijn. Zoek naar een goede middenweg tussen specialiseren en steeds je dienstenaanbod uitbreiden. Met een opleiding wax expert doe je beide. Je kunt de modules van deze opleiding volgen naar gelang je eigen agenda en zo stap voor stap jouw carrière binnen de schoonheidsbranche uitbouwen.

Examen en diploma

Tijdens de praktijklessen van elke module van de opleiding wax expert zal je docent erop toezien dat je alle behandelingen uitstekend beheerst en je waar nodig bijsturen. Een bijkomend praktijkexamen is niet van toepassing. Je legt enkel aan het einde van de opleiding een theoretisch examen af, bestaande uit een reeks meerkeuzevragen. Dit kan gewoon digitaal van thuis uit op je computer of tablet. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Wax Expert. Met deze titel op je cv, kun je je op unieke wijze onderscheiden binnen de sector!

Heb je bepaalde modules reeds gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Modules van de opleiding Wax Expert:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 36 contacturen en circa 18 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Algemeen
  • Anatomie van de haren
  • Haargroeifasen
  • Haarstructuur
  • Depilatoria en epilatoria
  • Producten en materialen
  • Hygiëne
  • Omgang met de klant
 • Harsen & epileren
  • Ontharen met filmhars
  • Ontharen met striphars
  • Epileren met pincet
 • Threading
  • Geschiedenis threading
  • Toepassingen
  • Voorbereiding behandeling
  • Threading technieken uitvoeren
 • Sugar waxing
  • Ingrediënten suikergel
  • Voordelen suikergel
  • Ontharen met suikergel

514 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 3 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

8,5

Super docent. Peter is erg vriendelijk en neemt de tijd voor zijn cursisten. Met zijn enthousiasme weet hij de stof perfect over te brengen.

JuneRotterdam
9,2

Hiervoor deed ik suikerontharing. Door Alex leerde ik nog enorm veel bij en is het me ook gelukt het normale harsen onder de knie te krijgen.

JanaHasselt
8,8

Ik vond het heel fijn. Leuke groep en Jelena was heel betrokken.

ShanairaRotterdam
8,2

Leuke en leerzame cursus. De tijd ging snel voorbij, ook dankzij de leuke groep en niet te vergeten de leuke docent! Bedankt Alex

PeggyEindhoven
8,9

Leuke leerzame cursus.

PEindhoven
9,3

Goede uitleg en neemt de tijd!! Echt een aanrader.

PAmsterdam
10,0

Super Docent binnen 1dag epileren geleerd!

Gül NeslihanAmsterdam
9,9

Geweldige dagen.. Top docent duidelijk uitleg..

CharityAmsterdam
9,8

Het was een super leuke cursus met een top docent! Het was jammer dat de 2 dagen om waren! Ik heb heel veel geleerd van Lisa en ben blij dat ik dit heb gevolgd!

AlenkaHasselt
9,3

In twee dagen veel geleerd, veel ruimte gekregen om te oefenen en om vragen te stellen waar uitgebreid antwoord op werd gegeven. Heel fijn!

RobinAmsterdam
7,8

De docent is zeer gedreven met passie voor de inhoud en technieken. Ik ben zeer enthousiast geworden om het ook in mijn eigen praktijk te gaan toepassen.

Bart-JanRotterdam
9,8

Goede cursus.. Veel geleerd en de docent was top

CharityAmsterdam
8,8

Super fijne docent. Een topper

CarlijnEindhoven
8,6

Hele fijne cursus dankzij de docent Rayshri! Heeft erg veel kennis die zij op een goede manier weet over te brengen.

AmaineAmsterdam
9,7

Zeer leerzame en uitgebreide cursus. Alles is aan bod gekomen en Jelena is een zeer vriendelijk en vakbekwame docent. Echt een topper!

MirelleAmsterdam
10,0

Ik vond deze cursus enorm leuk en goed!

StephanieHasselt
8,9

Hele leuke en leerzame cursus. Ook docente was heel professioneel en net. Heel erg bedankt!

NesrineHasselt
10,0

Super!!

NathalieHasselt
9,6

Marina als docent, zeker gedreven, geduldig, enthousiast, toegewijd!

NoraydaAmsterdam
9,4

Super leuke cursus. Fijne groep en een TOP docente!

JessHasselt
10,0

Absolute aanrader!!

NadineHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie