Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opmerkelijkste make-up trends 2016

20 november 2015
Opmerkelijkste make-up trends 2016

De afgelopen tijd waren er veel fashion shows te bewonderen. We ontdekten een aantal opmerkelijke nieuwe make-up concepten in de shows van diverse modehuizen voor zowel de winter 2015-2016 als voor de zomer van 2016. We behandelen daarom hier een aantal van de opmerkelijkste make-up trends die je het komende jaar kunt verwachten. Wat vind jij ervan? Ga je er meteen mee experimenteren om bij de tijd te blijven?

Opmerkelijkste make-up trends in de vorm van maskertje - Chanel

Chanel speelde zich in de kijker vanwege de bijzondere oogmake-up voor hun show ‘The Perfect Airport’. Karl Lagerfeld wilde voor zijn modellen blauwe oogmake-up die aangebracht werd in de vorm van een maskertje. Is deze make-up geïnspireerd op de slaapmaskertjes die mensen soms tijdens een vlucht dragen? De modellen hebben een matte natuurlijke huid, ze dragen een nude lipstick en de wenkbrauwen zijn vrij rommelig. De blikvanger is de lichtblauwe oogschaduw die het hele gebied rondom de ogen bedekt in de vorm van een maskertje. De wimpers hebben een minimaal vleugje mascara. Bekijk hier de foto’s.

Wil je ook creatief aan de slag met make-up? Volg dan de Opleiding Visagiste van de Wellness Academie!

Antonio Marras; stippen als ‘eyeliner’

De make-up voor de fashion show van Antonio Marras voor de zomer van 2016 werd verzorgd door Tom Pecheux, een echte grootmeester binnen de visagiewereld. Hij creëerde voor deze show een surrealistische make-up look. Voor de oogmake-up gebruikte hij een metallic oogschaduw in het midden van het ooglid, die verwijst naar de rol van de technologie. Rondom de metallic oogschaduw bracht hij een jeugdige en popperige roze kleur aan, wat een bijzonder contrast gaf. Onder de ogen geen eyeliner, maar zwarte stippen die de make-up een surrealistische uitstraling geven. De donkere, dieprode lippen omschrijft hij zelf als volwassen en heel vrouwelijk. Bekijk hier een interview met Tom Pecheux over zijn make-up look:

https://www.youtube.com/watch?v=5JyjEKL3pRU

Givenchy: make-up met gezichtsjuwelen

Givenchy viel eerder dit jaar al op met een opmerkelijke look voor de winter van 2015-2016. De modeontwerper van Givenchy, Riccardo Tisci, noemde de look de ‘Victorian-chola girl’. Pat McGrath was verantwoordelijk voor de make-up. Hij combineerde natuurlijke make-up met gezichtsjuwelen als parels, rijnstenen en grote neusringen, waarmee deze look natuurlijk meteen opviel. Ook de hairstyling was opmerkelijk. Hairstylist Luigi Murenu creëerde ‘kiss curls’ op het voorhoofd en twee dubbelgeslagen vlechten achter in de nek van de modellen. Het resultaat was een bijzondere, dramatische look.

Opleiding Visagiste – Wellness Academie

Ben je geïnteresseerd in de fascinerende visagiewereld? En wil je graag alles leren over make-up? Dan ben je bij de Wellness Academie aan het juiste adres. De opleiding visagiste bestaat uit een Cursus Visagie (basis) en een Cursus Visagie voor gevorderden. Je werkt aan het einde van de opleiding toe naar een eigen make-up look die vast wordt gelegd tijdens een professionele photoshoot! Neem hier ook een kijkje bij onze Opleiding Make-up Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie