• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Opmerkingen die make-up lovers vaak horen

10 april 2016
Opmerkingen die make-up lovers vaak horen

Ben je een echte make-up liefhebber? Heb je een enorme make-up stash? Zie je er graag goed uit met make-up? Dat is niets om je voor te schamen. Toch zul je als echte make-up lover regelmatig irritante opmerkingen krijgen. We hebben hier enkele opmerkingen die make-up lovers vaak horen op een rij gezet. Over welke opmerkingen erger jij je weleens?

1. Voor wie maak je je op?

Grrrhh! Moet je daar echt antwoord op geven! Je maakt je in eerste instantie op, omdat je dat zelf leuk en mooi vindt. Wanneer je jezelf mooi vindt, of dat nu met of zonder make-up is, straal je dit ook uit op anderen. Mogelijk dat de ander een probleempje heeft met zijn/haar zelfvertrouwen?

Probleem met je zelfvertrouwen? Probleem met je zelfvertrouwen? Not me!

2. Je hebt die make-up toch helemaal niet nodig?

Nee, natuurlijk heb je die make-up helemaal niet nodig, want je bent hartstikke mooi! Zie die opmerking als een compliment. Waarom dan toch make-up gebruiken? Omdat je het ontzettend leuk en mooi vindt. Je vindt het leuk om te experimenteren met diverse looks of je wilt met make-up jouw mooie kanten nog sterker accentueren. Stuk voor stuk legitieme redenen om gewoon lekker met make-up aan de slag te gaan. ‘By the way’: je hebt natuurlijke helemaal geen legitieme reden nodig, want je hoeft je voor niemand te verantwoorden waarom je make-up draagt!

Natuurlijk wel! Maar om een andere reden dan jij denkt! Natuurlijk wel! Maar om een andere reden dan jij denkt!

3. Dat je daar tijd voor hebt!

Dit is waarschijnlijk een van de meest gehoorde opmerkingen onder make-up liefhebbers. Deze opmerking kan behoorlijk wat irritatie opwekken. Is een momentje voor jezelf niet heel belangrijk? De een maakt een wandeling, de ander kiest voor een uurtje naar zijn of haar favoriete televisieserie kijken, weer een ander leest een boek en jij…jij besteedt graag wat tijd aan je uiterlijk in jouw ‘me-time’. Niks mis mee!

It's my day It's my day!

4. Dat is wel een dure hobby! Al die make-up!

Een dure hobby? De mensen die deze opmerking maken snappen het niet. Make-up is niet zomaar je hobby; het is je passie! Je wordt er blij van en je vindt het heerlijk om met make-up bezig te zijn. Hoeveel mag het kosten om je goed te voelen? Dat bepaal je nog altijd zelf! Wil je een einde maken aan dit soort opmerkingen, volg dan een Visagie Opleiding. Dan kun je al die dure make-up spullen een investering in je carrière noemen!

Een grote make-up collectie? Niets om je voor te schamen! Een grote make-up collectie? Niets om je voor te schamen!

5. Zijn dat nepwimpers?

Een andere opmerking die make-up lovers vaak horen en die het bloed onder hun mooi gelakte nagels vandaag halen is: ‘Zijn dat nepwimpers?’ Jouw antwoord: ‘Nee, dat zijn mooi verzorgde natuurlijke wimpers die ik met de juiste make-up producten en op de juiste manier heb opgemaakt.’

Nepwimpers!? Dit zijn nepwimpers Nepwimpers!? Dit zijn nepwimpers!

6. Heb je geen make-up op? Ben je ziek?

Dat je van make-up houdt, betekent niet dat je ook elke dag met make-up op loopt. Kom je toevallig op een dag dat je geen make-up draagt een van die mensen tegen die altijd commentaar heeft, dan kun je algauw de vraag verwachten: ‘Ben je ziek?’ Of wat dacht je van een opmerking als: ‘O, ik herkende je bijna niet zonder make-up!

Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd?

7. Wil je mij ook een keer opmaken?

En dan na alle kritiek en vervelende opmerkingen, krijg je de vraag: ‘Wil me mij ook een keertje opmaken?’ Heel irritant, maar eigenlijk ook een groot compliment, want men ziet wel degelijk in dat je goede make-up skills hebt. Het is de manier om de ander een keertje kennis te laten maken met jouw passie. Word je vaak gevraagd door anderen om hun make-up te doen? Waarom maak je er dan niet je werk van? Je hebt blijkbaar al een potentiële klantenkring klaarstaan!

Please!!! Please!!!

Opleiding visagist

Met een diploma op zak van een van onze Visagie Opleidingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Hasselt, Gent of Antwerpen mag je jezelf een professionele visagist noemen en hoef je je niets aan te trekken van al deze opmerkingen die make-up lovers vaak horen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie