* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Past het vak van schoonheidsspecialiste bij mij?

27 maart 2023 | Schoonheidszorg
Past het vak van schoonheidsspecialiste bij mij?

Denk je erover om schoonheidsspecialiste te worden? Dan kan Wellness Academie je uitstekend helpen om je eerste carrièrestap te zetten met een complete opleiding schoonheidsspecialiste. Wil je daarna nog veel meer leren? Dan staan we ook voor je klaar met talloze actuele beauty cursussen om je bij te scholen. We gaan hier in op de belangrijkste competenties voor dit beroep, zodat je zelf het antwoord ontdekt op de vraag: ‘Past het vak van schoonheidsspecialiste bij mij?’

Heb je de juiste persoonlijkheid voor dit vak?

Voordat we ingaan op de competenties, gaan we eerst in op of je de juiste persoonlijkheid hebt om schoonheidsspecialiste te worden. Op de eerste plaats, is dit bovenal een vak waarin je met mensen werkt. Om succesvol te worden, dien je niet alleen het vak perfect meester te zijn, maar moet je ook over voldoende sociale vaardigheden beschikken, denk aan:

 • Vriendelijkheid
 • Communicatief
 • Vertrouwen wekken
 • Meelevend zijn

Ook als je een dagje minder goede zin hebt, om wat voor reden dan ook, zul je je klanten vriendelijk en met oprechte aandacht moeten ontvangen. Je moet er energie van krijgen om voortdurend met mensen te werken. Je bent altijd in voor een vriendelijk praatje. Vergeet niet dat mensen bij jou het gevoel moeten krijgen dat ze je kunnen vertrouwen. Je gaat hen tijdens de behandelingen aanraken en ze vertrouwen hun huidverzorging aan jou toe. Past dit bij jou?

Een diploma schoonheidsspecialist is een ‘must’

Om het vak van schoonheidsspecialiste uit te voeren, ben je niet verplicht om een diploma te hebben. Toch is het een ‘must’ om een diploma schoonheidsspecialiste te behalen. Je werkt direct op de huid van mensen. Je wilt je klanten hier dan ook optimaal mee kunnen helpen en goed adviseren. Dat kan alleen als je hiervoor gestudeerd hebt, nietwaar? Klop maar eens aan bij een beauty salon zonder diploma voor een verantwoordelijke job als schoonheidsspecialiste? Of probeer maar eens klanten te winnen voor je salon zonder diploma? Consumenten worden steeds kritischer en zoeken gericht naar gecertificeerde beauty professionals. Wie wil zich laten verzorgen, door iemand die daar niet vakkundig in is? Bij Wellness Academie ben je aan het juiste adres voor een opleiding schoonheidsspecialiste.

Over welke competenties beschikt een schoonheidsspecialiste?

Om te ontdekken of het vak van schoonheidsspecialiste bij je past, is het een goed idee om eens te kijken naar wat de competenties zijn van een goede schoonheidsspecialiste. We lichten hier de belangrijkste voor je uit:

 • Uitgebreide vakkennis
 • Representatief zijn
 • Nauwkeurigheid
 • Klantgerichtheid
 • Rust en geduld uitstralen

Uitgebreide vakkennis

In onze opleiding schoonheidsspecialiste leer je alle vakkennis en professionele vaardigheden voor het uitvoeren van het vak van schoonheidsspecialiste. Denk daarbij aan kennis van anatomie, fysiologie en pathologie, kennis van producten, ingrediënten en overige benodigdheden, salonbeheer en klantenomgang.

Je leert om verzorgende gelaats- en lichaamsbehandelingen uit te voeren, denk aan: facials, maskers, pakkingen en ontharen. Ook de basis van verzorgende en cosmetische manicure en pedicure komt aan de orde. Verder leer je ook de basis van make-up en ga je oefenen met het geven van een ontspannende massage. Wil je liever een korte cursus volgen? Bekijk dan hier onze cursus gelaatsverzorging.

Representatief zijn

Je bent als schoonheidsspecialiste een professional in uiterlijke verzorging. Dan mag het duidelijk zijn dat je klanten eerder in jouw behandelstoel plaatsnemen als je er zelf ook representatief uitziet. Niemand laat zich graag verzorgen door iemand die er niet fris en verzorgd uitziet. Hygiënisch werken is daarom een topprioriteit.

Nauwkeurigheid

Het vak van schoonheidsspecialiste vraagt om nauwkeurig en gedetailleerd werken. Je wilt niet dat door jouw onzorgvuldigheid je klant wekenlang met verkeerd geëpileerde wenkbrauwen rondloopt. Voor elke beauty behandeling is het essentieel dat je deze met volle aandacht en secuur uitvoert.

Klantgerichtheid

We benadrukten het hierboven al, dat je heel goed met mensen om moet kunnen gaan. Je moet in staat zijn om goed met je klanten te communiceren, zodat je hen optimaal begrijpt en kunt helpen in hun keuze voor de meest adequate behandeling. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt luisteren en over een groot inlevingsvermogen beschikt.

Rust en geduld uitstralen

Mensen die een afspraak maken bij een beauty salon zijn niet alleen op zoek naar een specifieke beauty behandeling, maar ook naar me-time. Je klant wil graag lekker even ontspannen. Daarom is het belangrijk dat je zelf ook rust uitstraalt. Leer dus ook goed plannen, zodat je voor elke klant steeds voldoende tijd en aandacht hebt!

Past het vak van schoonheidsspecialiste bij mij?

Herken je jezelf helemaal in dit verhaal? Dan is het vak van schoonheidsspecialiste op jouw lijf geschreven. Naast onze opleiding schoonheidsspecialiste bieden we bovendien ook een complete opleiding skin expert aan. Deze opleiding is geschikt voor wie zich als beauty professional volledig wil richten op huidverzorging en huidverbetering. Bekijk hier ons complete aanbod aan beauty cursussen en opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie