* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pedicure tips voor wandelaars

1 oktober 2018 | Nagelstyling & Pedicure
Pedicure tips voor wandelaars

Ben je een fanatieke wandelaar? En maak je regelmatig lange tochten; dagtochten of misschien wel meerdaagse tochten? Dan is voetverzorging voor jou een nog grotere prioriteit. Merk je bijvoorbeeld dat je steeds vaker last hebt van blaren, overtollig eelt of pijnlijke voeten? Stap dan eens naar een professionele pedicure. Door je voeten regelmatig door een professional te laten verzorgen, zul je van nog meer wandelplezier genieten! We gaan hier in op enkele pedicure tips voor wandelaars.

Vraag schoenadvies aan een pedicure

We raden je aan om eerst eens een bezoek te brengen aan de pedicure, voordat je nieuwe wandelschoenen gaat kopen. Een pedicure kan met zijn of haar uitgebreide kennis van de anatomie van de voet, voettypen en voetproblemen, je een advies op maat geven voor de beste schoenen. Deze professional kan onder meer een blauwdruk van je voeten maken, om je voeten nog beter te analyseren. Met dit advies stap je naar een schoenenwinkel gespecialiseerd in wandelschoenen. Dit doe je ruim voordat je grote wandeltocht gepland staat. Dus geen week van te voren, maar meerdere weken, zodat je genoeg tijd hebt om de schoenen goed in te lopen.

Waarop letten bij wandelschoenen kopen?

Let bij het passen van wandelschoenen op de volgende punten:

 • Let niet alleen op de juiste lengte, maar heb ook aandacht voor de breedte van de schoen.
 • Er moet precies genoeg ruimte zijn voor de tenen, maar ook zeker niet te veel. Let op, de grote teen is niet altijd de grootste, soms is dat de tweede teen.
 • Vergeet niet om ook op de teenhoogte te letten.
 • Kies bij voorkeur voor leren schoenen, zeker als je gaat wandelen bij warm weer. Het leer moet soepel genoeg zijn, zodat de schoenen niet gaan knellen als de voeten iets opzwellen.
 • Een dikke zool is belangrijk als je over verschillende soorten wegen gaat wandelen, zodat je steeds goede schokdemping hebt.

Wandelsokken, waarop letten?

Het komt regelmatig voor dat we wandelaars in de pedicurepraktijk krijgen die klagen over dat ze zulke goede wandelschoenen hebben gekocht, maar dat ze toch veel voetklachten hebben. De schuld ligt dan in veel gevallen niet bij de schoenen, maar bij de sokken! Daar wordt nogal eens te gemakkelijk over gedacht. Goede sokken zijn schokdempend, nemen vocht op en gaan wrijving tegen waardoor huidirritaties en blaren worden voorkomen. Een ander belangrijk aandachtspunt is de pasvorm. Een paar goede wandelsokken heeft altijd een rechter- en een linkersok! Kies daarbij ook altijd voor naadloze sokken, om blaren te voorkomen. Verder is het belangrijk om op de dikte van de sokken te letten, zodat de schoen perfect aansluit zonder te knellen en zonder wrijving.

Pedicurebehandelingen voor wandelaars

Staat er binnenkort een grote wandeltocht op de planning, zorg dan dat je ten minste drie weken voor de wandeltocht overtollig eelt laat verwijderen. Daarna kun je dat beter niet meer laten toen, omdat de huid anders te kwetsbaar is. Je wilt dat de huid van je voeten stevig is en niet te zacht, zodat je huid tijdens het wandelen minder snel geïrriteerd raakt en er minder snel blaren ontstaan. Je kunt je huid verstevigen door in de weken voor de wandeltocht dagelijks een koud voetbad te nemen. Was je voeten met koud water en gebruik geen zeep. Zeep kan je huid zachter maken. Het is ook een goede tip om je voeten in de weken vooraf aan de wandeltocht in te smeren met kamferspiritus. De huid van je voeten wordt hier steviger van. Verder is het belangrijk dat de nagels recht worden afgeknipt en niet te kort. Misschien vind je het wel interessant om zelf voetverzorger te worden? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Pedicure in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen of Hasselt!

Ontspannende en herstellende voetbehandelingen

Na inspanning volgt ontspanning! Je kunt bij veel pedicures ook terecht voor ontspannende voetbehandelingen die je voeten helpen herstellen na het trainen of na een lange wandeltocht. Denk hierbij aan ontspannende voet- en onderbeenmassages. Ook dit leer je tijdens onze opleiding pedicure. Wil je je verder verdiepen in massages gericht op de voeten? Dan ben je bij Wellness Academie ook aan het juiste adres! Wat dacht je van een Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage in Hasselt of een Cursus Voetreflexologie in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Antwerpen, Hasselt of Gent?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie