Inschrijven

Cursus Thaise voet- & onderbeenmassage

Leer de voet- en onderbeenmassage geven door een topdocent!
Leer de voet- en onderbeenmassage geven door een topdocent!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Geen extra kosten
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 259

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Vermoeide voeten en een zwaar gevoel in de benen; het zijn veelgehoorde klachten. Niet zo vreemd, want onze voeten en benen moeten voortdurend ons lichaam dragen. Als massagetherapeut gespecialiseerd in Thaise voet- & onderbeenmassage zul je veel mensen verlichting kunnen bieden. Het gaat hier bovendien om een energetische massage die op heel het lichaam en de geest effect heeft!

Lichtvoetig door het leven met Thaise voetmassage

Met Thaise voet- & onderbeenmassages kun je mensen helpen om weer lichtvoetig door het leven te gaan. Dit hoef je niet alleen letterlijk op te vatten, omdat je met je massages klachten als vermoeide, pijnlijke en zware voeten en benen kunt verhelpen, maar ook figuurlijk omdat de massage ook op energetisch niveau doorwerkt en zo het complete welzijn van de ontvanger bevordert. De Thaise voet- en onderbeenmassage is gebaseerd op ontspannende massagetechnieken gecombineerd met meridiaan- en reflexzonetherapie, waardoor de massage doorwerkt in het hele lichaam. De reflexzones in de voeten staan namelijk in verbinding met alle andere delen van het lichaam.

Met een cursus Thaise Voetmassage bevorder je het complete welzijn

Ontspannende en energetische massage

Tijdens de cursus Thaise voet- en onderbeenmassage leer je alles over de achtergronden, werking, indicaties en contra-indicaties van deze weldadige massagevorm. Uiteraard ga je ook veel zelf aan de slag om alle massagetechnieken meester te worden. Je wordt hierin begeleid door een gemotiveerde docent met jarenlange praktijkervaring in het geven van Thaise voet- en onderbeenmassages. Doordat de lessen worden gegeven in kleine groepen is er voor iedereen voldoende aandacht. Het massagestokje waar je mee leert werken en de aromatische massagecrème die wordt gebruikt, zijn bij de lesprijs inbegrepen.

BATC erkend certificaat

Na afloop van deze driedaagse cursus Thaise voet- en onderbeenmassage ben je in staat om zelfstandig een één-uur-durende volledige behandeling te geven. Deze voet- en onderbeenmassage is ook een ideale aanvulling op andere ontspannende massages. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat Thaise voet- en onderbeenmassage. De cursus wordt in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC verdienen met deze cursus studiepunten.

Indeling

Weekend (zaterdag & zondag) 10u tot 17u.

Inhoud

 • Achtergronden Thaise voet- en onderbeenmassage
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Massagetechnieken
 • Masseren met massagestokje
 • Aromatische massagecrème
 • Uitvoeren volledige Thaise voet- en onderbeenmassage

Prijs

259 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Startdatum: 23 november 2019
Alle data: 23/11 & 24/11 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 21 november 2020
Alle data: 21/11 & 22/11 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 30 november 2019
Alle data: 30/11 & 01/12 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 28 november 2020
Alle data: 28/11 & 29/11 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Chris Vansant

Docent in Hasselt

Wat 20 jaar geleden voor Chris Vansant begon als een uitstapje naar de onbekende massagewereld via een korte cursus holistische massage is voor hem uitgegroeid tot een belangrijke missie; aan andere mensen zijn ervaring en kennis van de Thaise massage overbrengen.

Na zijn eerste massagecursus wilde Chris meer en volgde een cursus ayurvedische massage. Zijn interesse vlamde nog sterker op en hij volgde de 2-jarige opleiding Californische massage bij Ronald Bertels. Daarna zette hij een nog grotere stap; hij reisde af naar Thailand, naar de roots van de Thaise massage!

In Thailand leerde hij de Thaise lichaamsmassage (zuidelijke stijl) uit eerste hand van belangrijke massagemeesters aan de Thai Massage School of Chiang Mai. Daarna volgde hij de opleiding voetmassage aan de Wat Pho in Bangkok. Enkele jaren later keerde hij terug naar Chiang Mai voor de opleiding Thaise lichaamsmassage (noordelijke stijl).

Chris is niet alleen een ervaren massagetherapeut, maar ook een bevlogen trainer. Sinds 2006 werkt hij als docent en sinds 2011 als trainingsmanager in de IT-wereld. In 2009 behaalde hij zijn diploma van de lerarenopleiding. Als topexpert in Thaise massage én ervaren docent is Chris Vansant de aangewezen docent voor de Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage van de Wellness Academie. Hij geeft deze cursus sinds 2005 als een van de eersten in België!

Lees verderInklappen

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.