Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Rimmel Cosmetics – Geschiedenis en filosofie

16 januari 2013
Rimmel Cosmetics – Geschiedenis en filosofie

Wist je al dat Rimmel één van de oudste cosmeticamerken ter wereld is? De boeiende geschiedenis van deze succesvolle cosmeticagigant gaat bijna twee eeuwen terug in de tijd. Hoe is Rimmel Cosmetics ontstaan, welke ontwikkelingen heeft het bedrijf ondergaan, welke Rimmel cosmeticaproducten hebben het bedrijf op de wereldkaart geplaatst en waar staat Rimmel vandaag de dag voor? In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen.

De roots van Rimmel

De roots van Rimmel liggen in de Parijse parfumwereld in het begin van de 19e eeuw. Rond 1820 kreeg een vooraanstaande parfumeur de kans aangeboden om een parfumerie in de Bond Street in Londen te beginnen. Een aantal jaren later in 1834 opende deze parfumeur samen met zijn zoon, de toen 14-jarige Eugene Rimmel, een eigen parfumerie: The House of Rimmel.

De jonge Eugene Rimmel bleek over vele talenten te beschikken. Hij werd een talentvolle parfumeur en ontwikkelde tal van producten als geparfumeerde haarcrèmes, mondwater en geparfumeerde stoomverstuivers. Opvallend was ook Rimmels gevoel voor marketing, zeker in die tijd. Hij publiceerde catalogussen met afbeeldingen en beschrijvingen van zijn producten en hij begon met het zetten van advertenties in theaterprogramma’s. Op deze manier wonnen zijn producten steeds meer bekendheid.

Rimmel had behalve voor geuren ook een bijzonder interesse voor kleur. Hiermee was de eerste stap in het ontwikkelen van cosmetica gezet. Rimmel stierf in 1887, maar zijn twee zonen zetten zijn werk voort en ontwikkelden de eerste Rimmel oogmake-up in verschillende kleuren. Ook de befaamde Rimmel mascara werd in deze periode geboren en werd een van de meest verkochte producten van het cosmeticabedrijf. Een leuk weetje is dat het woord ‘rimmel’ in verschillende landen een synoniem is voor ‘mascara’. Ben je helemaal weg van make-up? Bekijk dan eens onze Opleiding Allround Make-up Artist!

London Look van Rimmel Cosmetics

Rimmel werd na de Tweede Wereldoorlog door de gebroeders Rimmel overgedaan aan Robert en Rose Caplin. Vervolgens werd het bedrijf nog verschillende keren overgenomen totdat in 1996 Rimmel een onderdeel werd van Coty Inc. Het cosmeticabedrijf bleef groeien en boekte grote successen met het uitdragen van hun kenmerkende London Look. Rimmel werd binnen Groot-Brittannië het meest succesvolle cosmeticamerk, maar ook buiten de landsgrenzen had Rimmel veel succes. De cosmeticaproducten van Rimmel zijn vandaag de dag in meer dan 40 landen te koop.

Toegankelijkheid en veelzijdigheid

Met de London Look heeft Rimmel zich op een heel eigen wijze laten inspireren door het straatbeeld van Londen. Rimmel onderscheidt zich op deze manier dan ook duidelijk van cosmeticamerken met hun thuisbasis in andere belangrijke modesteden als Parijs, Milaan of New York. De London Look wordt vertegenwoordigd door Kate Moss, die volgens Rimmel als Londense meid al jarenlang het perfecte gezicht is voor deze look. De London Look staat voor urban, trendy, toegankelijkheid en veelzijdigheid. Rimmel wil hiermee de ‘gewone’ vrouw uitnodigen om te experimenteren met haar identiteit en zelfexpressie. Dit uitgangspunt is een van de sleutels tot succes van het veel geprezen cosmeticamerk Rimmel. Leer ook hoe je met make-up mensen er op en top uit kunt laten zien door een van onze Visagie Opleidingen te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie