6 tips voor rimpels camoufleren

16 januari 2014 | Visagie Alle blogposts

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: rimpels. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel dat optreedt bij het ouder worden van de huid. Maar niet iedereen wil rimpels zomaar voor lief nemen. Sommigen kiezen voor rigoureuze maatregelen als botox of een facelift. Gelukkig bestaan er ook minder ingrijpende manieren om rimpels minder opvallend te maken, onder andere door op de juiste manier make-up aan te brengen.

1. Goede huidverzorging

Voordat je make-up gaat aanbrengen maak je de huid goed schoon met een milde reinigende lotion. Het is belangrijk dat de producten die je gebruikt de huid niet uitdrogen, want dit bevordert juist het ontstaan van rimpels. Gebruik vervolgens een anti-rimpelcrème, om de huid mee te verzorgen. Kies voor een crème met vitamine A. Vitamine A stimuleert namelijk de aanmaak van bindweefsel. In onze Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je alles over huidverzorging.

2. Camouflagestift voor rimpels

Gebruik vervolgens een camouflagestift om de opvallende rimpels te camoufleren. Kies altijd voor een tint die net een tintje lichter is dan de natuurlijke tint van de huid. Hiermee kun je ideaal de schaduwplekjes op het gezicht camoufleren. Denk ook aan het camoufleren van eventueel donkere kringen onder de ogen voor een nog frissere en jongere uitstraling.

3. Foundation met beschermingsfactor

Breng vervolgens een goede foundation aan. Het is belangrijk dat je voor een tint kiest die overeenkomt met de natuurlijke kleur van de huid. Tegenwoordig zijn er veel foundations te krijgen, waaraan een beschermingsfactor is toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de huid beter is beschermd tegen de schadelijke invloed van de zon die vroegtijdige huidveroudering in de hand werkt. Breng de foundation gelijkmatig aan. Je kunt beter geen poeder gebruiken om de foundation te fixeren, dit kan de rimpels zichtbaarder maken.

4. Blush hoger op de jukbeenderen

Om de aandacht van de rimpels weg te leiden is het een goede tip om de blush net iets hoger op de jukbeenderen aan te brengen dan normaal. Dit geeft namelijk een liftend effect. Gebruik geen opvallende kleuren, maar ga voor een tint die aansluit op de natuurlijke tint van de huid.

5. Liftende oogmake-up

Ook met oogmake-up kun je een liftend effect bereiken. Breng een lichte kleur eyeliner aan onder en boven het oog. Denk aan kleuren als lichtbruin en beige. Laat het lijntje aan de bovenkant van het oog een paar millimeter naar boven doorlopen voor een liftend effect. Gebruik vervolgens twee tinten oogschaduw: een lichte tint en een iets donkerdere tint. Gebruik geen hele donkere kleuren, want deze zullen de rimpels juist accentueren. Breng de lichte tint aan op de binnenooghoek en de iets donkerdere tint op de buitenooghoek en op het buitenste gedeelte van de arcadeboog met een iets schuine uitloop naar boven. Gebruik donkere mascara alleen boven het oog, waardoor de ogen nog meer worden gelift.

6. Lippenstift

Kies voor een bijpassende lippenstift. Door rimpels kan de bovenlip wat gaan hangen of dunner worden, gebruik een lippenpotlood om de lippen voller te maken. Als je alleen op de onderlip ook nog wat lipgloss aanbrengt, lijken de lippen nog voller. Wil je make-up leren aanbrengen als een professional? Schrijf je dan hier in voor de Opleiding Visagiste!