Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Sandbagging tegen uitgelopen make-up?

16 april 2016
Sandbagging tegen uitgelopen make-up?

Hoe zorg je dat make-up de hele dag perfect blijft zitten? Dat is een make-up geheim dat elke beauty liefhebber wel wil weten! In onze visagie opleidingen leer je hoe je op professionele wijze make-up kunt aanbrengen, met handige en praktische tips van een topdocent. We houden je hier ook op de hoogte van nieuwe make-up trends, zodat je altijd bij de tijd blijft. Al ooit gehoord van de sandbagging make-up techniek?

Sandbagging wint aan bekendheid

De zandzakken make-up techniek? Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar eigenlijk zegt de naam wel al meteen wat deze make-up techniek doet! Wanneer er een overstroming dreigt zetten mensen vaak zandzakken voor hun deuren, om te voorkomen dat het water hun huis binnenstroomt. Sandbagging betekent binnen de make-up wereld dat je gaat zorgen dat je make-up niet zal uitlopen. Vandaar dus de naam. Het is Mario Dedivanovic, de make-up artist van Kim Kardashian, die deze techniek de laatste tijd flink onder de aandacht heeft gebracht, maar het wordt waarschijnlijk al veel langer toegepast door make-up artists.

Hoe werkt sandbagging?

Sandbagging is een make-up truc die je aan het einde van je make-up ritueel gaat uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles de hele dag mooi blijft zitten. Je hebt hiervoor alleen een make-up sponsje en wat poeder foundation nodig. Met het sponsje dep je flink wat foundation poeder onder de waterlijn van de ogen en aan de onderkant van de lippen. Je laat de poeder vervolgens een aantal minuten zitten. De poeder absorbeert overtollige restjes olie of het te veel aan crèmige foundation. Na een paar minuten borstel je de poeder met een make-up borsteltje weg en blijft er een mooie egale make-up look achter die de hele dag glimvrij blijft. Visagist worden iets voor jou? Start dan met onze Cursus Visagie in Hasselt, Antwerpen, GentAmsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

Make-up video sandbagging

Wil je alvast eens zien hoe het in de praktijk werkt. Bekijk dan hier de make-up tutorial van make-up artist Wayne Goss, waarin hij de sandbagging techniek voordoet:

Visagist worden iets voor jou?

Heb je een grote passie voor make-up? Laat deze passie dan helemaal opleven tijdens een van onze visagie opleidingen aan onze campussen in België en Nederland, waarin je praktisch en creatief aan de slag gaat met make-up onder de begeleiding van een enthousiaste en ervaren docent visagie! Hier vind je meer informatie over al onze Visagie Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie