• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Satijnen kussensloop als ultiem beauty geheim?

21 november 2016 | Schoonheidszorg
Satijnen kussensloop als ultiem beauty geheim?

Slapend mooi worden? Het kan! Tenminste, als we de groeiende groep mensen geloven die zweren bij het slapen op een satijnen kussensloop. Van een rimpelvrije huid zonder oneffenheden tot glanzend haar; het satijnen kussensloop lijkt het ultieme beauty geheim. Hoogste tijd om de werking ervan nader te bekijken!

Maakt een satijnen kussensloop je mooier?

De kans is groot dat jij net als de meerderheid van alle Europeanen slaapt op katoenen beddengoed. De kans is bovendien ook groot dat je nauwelijks stilstaat bij het effect van katoen op de gevoelige huid. Geen probleem. De makers van de Satin Sleeper deden het denkwerk voor je. Zij bedachten een alternatief voor die stugge, vocht absorberende katoenen kussensloop: satijn! Satijn is een weeftechniek waarbij de bovenzijde doorgaans glad en glanzend is. Het heeft de fijne eigenschap dat het erg soepel is en bovendien geen vocht opneemt. Wanneer je het als kussensloop gebruikt, vormt het zich naar het gezicht. Hierdoor is de kans minimaal dat je kussensloop ’s nachts vouwen achterlaat op je gezicht.

Nooit meer rimpels?

De producenten van de satijnen kussensloop, zoals Satin Sleepers, Beauty Pillow en SpaSilk, beweren dat de satijnen kussensloop het verouderingsproces van de huid tegengaat. Misschien denk je nu ‘Hoe kan een simpele kussensloop dat doen?’ En inderdaad, een kussensloop is geen wondermiddel. Hoe zorgvuldig je jouw kussen ook selecteert, de structuur van je huid zal altijd zwakker worden naarmate je ouder wordt. Een oudere huid maakt nou eenmaal steeds minder collageen en elastine aan. Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in je huid.

Waar het bindweefsel in een jongere huid moeiteloos herstelt van het veelvuldig samentrekken van het gezicht, wordt dit minder vanzelfsprekend naarmate de huid minder collageen bevat. Met de afname van elastine gaat ook de soepelheid en veerkrachtigheid van de huid achteruit. Precies hier komt het satijnen kussensloop zeer goed van pas: hoe ouder de huid wordt, hoe meer moeite het heeft met het herstellen van slaapvouwen. Door die slaapvouwen simpelweg te voorkomen bespaar je jouw huid dus een dagelijks herstelproces!

Ideaal voor de gevoelige huid

Behalve dat een satijnen kussensloop slaapvouwen tegengaat, voorkomt het soepele en zachte satijn bovendien frictie tussen de huid en het kussen. Vooral wanneer je een gevoelige huid hebt en regelmatig last hebt van acne of andere onzuiverheden, biedt een satijnen kussensloop daardoor uitkomst. Je vermijdt er onnodige irritatie mee en geeft de huid de kans om ’s nachts volledig tot rust te komen. Hetzelfde geldt voor je haar. De soepele stof van de satijnen kussensloop voorkomt dat je haar ’s nachts verandert in een totale warboel. Bovendien absorbeert satijn haarproducten en vocht niet en blijft je haar ’s nachts beter gehydrateerd.

Wonderkussen?

Dat een satijnen kussensloop er niet voor kan zorgen dat je verouderde huid plotseling tien jaar jonger lijkt, neemt niet weg dat het zeker schoonheidsvoordelen heeft om een satijnen kussensloop aan te schaffen. Wil je alles weten over de zin en onzin van veelgehoorde ‘beauty geheimen’ en je beroep maken van het geven van schoonheidsbehandelingen en -adviezen? Schrijf je dan in voor onze Schoonheidsspecialiste Opleiding in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie