Shu Uemura – Geschiedenis en filosofie

16 januari 2013 | Visagie Alle blogposts

Shu Uemura is niet meer weg te denken in de cosmeticawereld. Dit merk kenmerkt zich door intense kleuren en expressieve looks. Shu Uemura Cosmetics daagt zijn klanten dan ook uit om te experimenteren en komt vaak op de proppen met nog nooit eerder vertoonde make-up concepten. Beroemdheden als Madonna, Gwen Stefani en Anne Hathaway worden regelmatig gespot met de cosmeticaproducten van dit merk. Ontdek hier de inspirerende geschiedenis en filosofie achter dit cosmeticamerk.

De Japanse meester in de schoonheid

De Japanse meester in de schoonheid, zo mogen we de oprichter van Shu Uemura Cosmetics gerust noemen. De oprichter Shu Uemura heeft zijn eigen naam gegeven aan het cosmeticamerk dat hij ontwikkelde. Hij werd in 1928 geboren in Tokyo en raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in hairstyling en make-up. Hij volgde zijn opleiding aan de Tokyo Beauty Academy en was de enige mannelijke leerling in die tijd. In de jaren ’60 brak Shu Uemura door in de Hollywood filmwereld als een zeer getalenteerde make-up artist. Hij was onder andere make-up artiest voor de films Joe Butterfly (1957), My Geisha (1962) en None but the brave (1965). Ondertussen lanceerde hij ook zijn eerste cosmeticaproducten. Halverwege de jaren ’60 keerde hij terug naar Japan en startte een make-up school en ontwikkelde zijn eigen cosmeticaproducten. Shu Uemura overleed in 2007, maar zijn merk Shu Uemura Cosmetics bestaat nog steeds en is wereldwijd een groot succes. Wil je ook een echte beauty expert worden? Dan is onze Opleiding Allround Make-up Artist op jouw lijf geschreven!

De filosofie van Shu Uemura

Dat Shu Uemura Cosmetics zo’n groot succes is geworden is onder andere te danken aan de bijzondere filosofie van de oprichter achter zijn werk. hij ging uit van de holistische visie dat een gezonde en mooie huid aan de basis ligt van een goed make-up concept. Goede make-up heeft altijd tot doel om de natuurlijke schoonheid te vergroten, in plaats van het creëren van een onnatuurlijke look. Daarom was Shu Uemura altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging om deze toe te kunnen passen in zijn cosmeticaproducten. Ook gebruikte hij in zijn producten zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Een ander belangrijk uitgangspunt van de oprichter van dit merk was dat make-up een vorm van kunst is. Hij stond bekend om het gebruik van expressieve kleuren. Kortom, Shu Uemura was altijd op zoek naar het perfecte evenwicht tussen wetenschap, natuur en kunst. Blijf op de hoogte van alle weetjes en nieuwtjes uit de visagiewereld via ons Visagie Blog!

Shu Uemura Cosmetics vandaag

De laatste jaren staat Shu Uemura vooral in de spotlights vanwege de revolutionaire nepwimpers die ze op de markt brengen. Dat de nepwimpers van Shu Uemura een ware cult zijn geworden blijkt wel uit het feit dat de nepwimpers werden genoemd in de populaire Hollywood film The Devil Wears Prada (2006). Vandaag de dag worden de producten van Shu Uemura Cosmetics in wel 18 landen verkocht en zijn er meer dan 320 verkooppunten. Het werk van de Japanse schoonheidsgoeroe Shu Uemura wordt voortgezet door de gerenommeerde make-up artiest Kakuyasu Uchiide, die de rol van internationaal artistiek directeur op zich heeft genomen. Hij is opgeleid door Shu Uemura zelf.