Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Shu Uemura - Geschiedenis en filosofie

16 januari 2013
Shu Uemura - Geschiedenis en filosofie

Shu Uemura is niet meer weg te denken in de cosmeticawereld. Dit merk kenmerkt zich door intense kleuren en expressieve looks. Shu Uemura Cosmetics daagt zijn klanten dan ook uit om te experimenteren en komt vaak op de proppen met nog nooit eerder vertoonde make-up concepten. Beroemdheden als Madonna, Gwen Stefani en Anne Hathaway worden regelmatig gespot met de cosmeticaproducten van dit merk. Ontdek hier de inspirerende geschiedenis en filosofie achter dit cosmeticamerk.

De Japanse meester in de schoonheid

De Japanse meester in de schoonheid, zo mogen we de oprichter van Shu Uemura Cosmetics gerust noemen. De oprichter heeft zijn eigen naam gegeven aan het cosmeticamerk dat hij ontwikkelde. Hij werd in 1928 geboren in Tokyo en raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in hairstyling en make-up.

Hij volgde zijn opleiding aan de Tokyo Beauty Academy en was de enige mannelijke leerling in die tijd. In de jaren ’60 brak deze pionier in de beauty branche door in de Hollywood filmwereld als een zeer getalenteerde make-up artist. Hij was onder andere make-up artiest voor de films Joe Butterfly (1957), My Geisha (1962) en None but the brave (1965).

Ondertussen lanceerde hij ook zijn eerste cosmeticaproducten. Halverwege de jaren ’60 keerde hij terug naar Japan en startte een make-up school en ontwikkelde zijn eigen cosmeticaproducten. Shu Uemura overleed in 2007, maar zijn merk bestaat nog steeds. Het is nog steeds wereldwijd een groot succes. Wil je ook een echte beauty expert worden? Dan is onze Opleiding Make-up Artist op jouw lijf geschreven!

De filosofie van Shu Uemura

Dat Shu Uemura Cosmetics zo’n groot succes is geworden is onder andere te danken aan de bijzondere filosofie van de oprichter achter zijn werk. Hij ging uit van de holistische visie, dat een gezonde en mooie huid aan de basis ligt van een goed make-up concept. Goede make-up heeft altijd tot doel om de natuurlijke schoonheid te vergroten, in plaats van het creëren van een onnatuurlijke look. Daarom was deze grootmeester altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging voor in zijn cosmeticaproducten.

Daarbij gebruikte hij in zijn producten zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Een ander belangrijk uitgangspunt van de oprichter van dit merk was dat make-up een vorm van kunst is. Hij stond bekend om het gebruik van expressieve kleuren. Kortom, Shu Uemura was altijd op zoek naar het perfecte evenwicht tussen wetenschap, natuur en kunst. Blijf op de hoogte van alle weetjes en nieuwtjes uit de visagiewereld via ons Visagie Blog!

Shu Uemura Cosmetics vandaag

De laatste jaren staat Shu Uemura vooral in de spotlights vanwege de revolutionaire nepwimpers die ze op de markt brengen. Dat de nepwimpers uit zijn collectie een ware cult zijn geworden blijkt wel uit het feit dat de nepwimpers werden genoemd in de populaire Hollywood film The Devil Wears Prada (2006). Vandaag de dag worden de producten van dit Japanse topmerk in wel 18 landen verkocht. Er  zijn meer dan 320 verkooppunten. Het werk van de Japanse schoonheidsgoeroe wordt voortgezet door de gerenommeerde make-up artiest Kakuyasu Uchiide, die de rol van internationaal artistiek directeur op zich heeft genomen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie