Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Siliconen pads tegen decolleté rimpels?

10 september 2016 | Schoonheidszorg
Siliconen pads tegen decolleté rimpels?

Rimpels, er valt niet aan te ontkomen. Het hoort bij het verouderingsproces. Gelukkig blijven wetenschappers en cosmeticabedrijven nieuwe producten ontwikkelen om het natuurlijke rimpelproces te vertragen. Hoor je mensen doorgaans vooral klagen over rimpels in hun gezicht? Er zijn ook mensen die zich storen aan hun decolleté rimpels. Zijn siliconen pads een aanwinst in de strijd tegen deze rimpels? Hoe werken ze en bieden ze echt een oplossing?

Hoe ontstaan decolleté rimpels?

We krijgen allemaal op den duur rimpels, omdat de huid met de jaren minder collageen en elastine aanmaakt waardoor de soepelheid van de huid afneemt. Juist het decolleté is een kwetsbare plek. Rimpels in dit gebied komen soms zelfs eerder dan in het gezicht. De rimpels worden op de eerste plaats veroorzaakt door het niet te voorkomen huidverouderingsproces, maar ze worden ook in de hand gewerkt door slapen op de zij. Het gewicht van de bovenste borst zorgt voor vouwen in de huid. Wanneer de huid soepel genoeg is trekken deze vouwen weer bij, maar met het verstrijken van de jaren gebeurt dat niet meer.

Verzorging van het decolleté

Voor de overgrote meerderheid van de vrouwen is het decolleté qua verzorging een vergeten plek. Hoewel de huid van het decolleté zeker in de zomer bijna net zoveel zon te verduren krijgt als het gelaat, krijgt het zelden net zoveel verzorging. De dagelijkse huidverzorging gaat bij de meeste vrouwen niet verder dan tot de kin en soms nog tot en met de hals. Totdat de decolleté rimpels ineens goed zichtbaar zijn en men met de neus op de feiten wordt gedrukt! Wanneer de rimpels er eenmaal zijn, slaan we massaal aan het smeren met hydraterende crèmes en sun blocks.

Maar rimpels die er eenmaal zijn, zijn niet zomaar weg te smeren. Zijn er speciale decolleté crèmes? Nee, de huid van het decolleté kun je gewoon verzorgen met de gezichtscrèmes die je dagelijks gebruikt. Deze producten zullen helaas geen wonderen verrichten. Betekent dit dat er niets anders op zit dan fillers te overwegen? De zogenoemde hyaluronzuur-injecties kunnen een oplossing bieden. Een cosmetisch arts kan bovendien ook een laserbehandeling toepassen. Wil je echter wegblijven van (kostbare) cosmetische ingrepen, dan wordt het lastiger.

Zijn siliconen pads de oplossing?

Siliconen pads kunnen de huid van het decolleté wel ondersteunen. Ze hebben een herstellende werking op de huid en zijn tegelijkertijd niet zo drastisch als een cosmetische ingreep. Hiermee is het een uitkomst voor vrouwen die de eerste signalen van decolleté rimpels ontdekken. De siliconen pads stimuleren de doorbloeding van de huid. Hierdoor wordt de productie van collageen extra gestimuleerd, waardoor de huid enigszins haar elasticiteit terugkrijgt. Tegelijkertijd voorkomen de pads dat de huid tussen de borsten gaat rimpelen tijdens de slaap. Er bestaan ook pads die voorzien zijn van speciale serums die de huid extra voeden en hydrateren.

De siliconen pads zijn verkrijgbaar in ‘hartvorm’ zodat ze vanaf het midden van de borsten naar boven uitlopen over het decolleté. Hebben de pads eenmaal die eerste rimpels verminderd, dan kun je ze het beste blijven gebruiken. De zelfklevende pads zijn geschikt voor langdurig gebruik en zijn eenvoudig in gebruik.

Opleiding Schoonheidsspecialist

Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van huidverzorging? Houd jij de ontwikkeling van nieuwe slimme producten nauwlettend in de gaten? Dan is de Opleiding Schoonheidsspecialist wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding leer je alles over de werking en toepassing van cosmetische producten en ontwikkel je je tot een huidexpert. Je leert om iedere klant van passend advies te voorzien en de juiste behandelingen te geven.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie