* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Skip-care trend: Wat heeft je huid echt nodig?

7 januari 2019 | Schoonheidszorg
Skip-care trend: Wat heeft je huid echt nodig?

Een nieuw jaar, een nieuwe start! Waarom zou dat ook niet voor je huid opgaan? Voer je dagelijks een uitgebreid huidverzorgingsritueel uit, maar ben je toch niet helemaal tevreden? Dan is het misschien tijd om verandering in dit ritueel aan te brengen, door terug te gaan naar af! Wist je al dat dit momenteel in de Koreaanse beauty wereld zelfs een trend is en een naam heeft gekregen? Daar noemen ze het de ‘skip-care’ trend.

Hoe uitgebreid is jouw huidverzorgingsritueel?

Er komen steeds maar nieuwe huidverzorgingsproducten bij. Als het aan de media ligt, dan horen binnen dit ritueel minimaal de volgende producten thuis: reinigingsgel, reinigingsmelk, gezichtsscrub, maskers, micellair water, toner, huidserum, dagcrème, nachtcrème, oogcrème, … Vervolgens kunnen de ingrediënten van deze producten per merk ook nog eens behoorlijk verschillen, waardoor het ervoor de consument niet gemakkelijker op wordt om de beste keuze te maken.

Wat heeft je huid echt nodig?

Dit is een vraag waar voor de consument lastig antwoord op te geven is, omdat hierbij veel factoren een rol spelen. Denk aan jouw huidtype, leeftijd, voedingspatroon, levensstijl, of je veel binnen of buiten bent, of je huid veel blootgesteld wordt aan vervuiling, of je last hebt van een bepaald huidprobleem, etc. De Koreaanse skip-care beauty trend gaat uit van het idee dat je op zoek gaat naar de ingrediënten, waar je huid echt baat bij heeft, door allerlei overbodige producten te skippen. Het doel is dat je een eenvoudiger, maar effectief huidverzorgingsritueel krijgt.

Skip-care trend of gezond verstand…

De reden dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de Koreaanse skip-care trend, is omdat het beauty mekka Korea bekend staat om haar uitgebreide beauty rituelen, van soms wel meer dan tien stappen. Veel aanbieders van cosmetica spelen in op deze ‘less is more trend’ met producten, die twee of meer stappen binnen de huidverzorging combineren. Eigenlijk zouden we de skip-care trend geen trend mogen noemen, want iedereen zou altijd simpelweg moeten kijken naar wat zijn of haar huid echt nodig heeft en al het overbodige weglaten.

Laat je huid analyseren door een professional

We zien de ‘skip-care’ trend meer als je gezond verstand gebruiken. In de meeste gevallen doe je je huid namelijk meer kwaad dan goed door talloze producten te gebruiken. Heb je ook vaak last van oneffenheden, puistjes, een droge huid of andere huidproblemen? Ben je zelf geen expert in huidverzorging? Laat je huid liever eerst eens analyseren door een professionele schoonheidsspecialiste. Deze deskundige kan je vervolgens precies vertellen welke behandelingen en ingrediënten jouw huid kunnen helpen om er stralend uit te zien!

Reinigen en hydrateren

Hoewel sommige stappen in je huidverzorging misschien overbodig zijn, zijn er twee stappen, die je niet mag overslaan en dat zijn reinigen en hydrateren. Dagelijks hopen bacteriën en vuil zich namelijk op je huid op. Het is daarom essentieel om de huid ’s morgens en ’s avonds te reinigen. Als je dat niet doet kunnen de bacteriën voor irritaties en infecties zorgen in de vorm van puistjes. Door het reinigen van de huid, maar ook door weersinvloeden kan de huid uitdrogen en daarom is het dagelijks goed hydrateren van de huid cruciaal. Wat je huid vervolgens nog meer nodig heeft, om gezond te blijven en er stralend uit te zien, dat kan per persoon verschillen.

Wil je meer leren over huidverzorging?

Het begin van het nieuwe jaar is een goed moment om eens te kijken naar wat je huid echt nodig heeft. Ga daarom eens via de website van de Belgische Beauty Federatie op zoek naar een gecertificeerde schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt. Of wil je misschien zelf meer leren over huidverzorging? Schrijf je dan in voor onze toegankelijke korte Cursus Gelaatsverzorging, waarin je naast veel verhelderende inzichten en kennis ook zelf leert om de belangrijkste huidverzorgende behandelingen uit te voeren. Of volg onze Opleiding Schoonheidsspecialiste en behaal je diploma.

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie