Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Snelle oogmake-up tips voor een frisse blik

23 mei 2018 | Visagie
Snelle oogmake-up tips voor een frisse blik

Een nachtje doorgehaald? Of gewoon een keer slecht geslapen? Het overkomt iedereen weleens. Maar hoe zorg je ervoor dat je de tekenen van vermoeidheid uit je gezicht wist? Er bestaat helaas geen toverformule om die vermoeide blik in één keer om te toveren in een frisse blik. Wat wel bestaat, is de magie van make-up! Met de volgende snelle oogmake-up tips van professionele visagisten kun je alsnog met een frisse en wakkere uitstraling voor de dag komen!

1. Snelle oogmake-up tips: oogschaduw op de binnenooghoek

Een van de goede snelle oogmake-up tips is om voor een lichte oogschaduw te kiezen, bijvoorbeeld wit, beige of zachtroze, met een klein beetje glitter, met de nadruk op ‘een klein beetje’, dus geen superglanzende oogschaduw of grove glitters. Het beetje glitter heeft een oplichtend effect. Breng de oogschaduw met een heel fijn make-up penseeltje aan op de binnenste ooghoeken. Het is de bedoeling dat je de oogschaduw hier heel lokaal aanbrengt. Het is een subtiel accent waarmee je ogen helderder overkomen. Ditzelfde accentje kun je ook direct onder je wenkbrauw in de wenkbrauwboog aanbrengen, voor hetzelfde subtiele effect,

2. Waterlijn oplichten met licht oogpotlood

Een volgende snelle en subtiele oogmake-up tip, waarbij het niet opvalt dat je make-up gebruikt om je vermoeidheid te verbergen, is het gebruik van een licht oogpotlood op de waterrand van je ogen. Kies een oogpotlood in een hele lichte kleur, zoals wit, lichtgrijs, beige of nude kleur. Kies een kleur die dicht bij de natuurlijke tint van je huid ligt. Breng dit aan op de binnenste wimperrand onder je ogen, dus echt op de waterlijn. Breng het potlood aan over de volledige waterlijn. Hierdoor lijkt het alsof je ogen groter zijn en daarmee zie je er meteen wakkerder uit.

3. Vermijd zwarte oogpotlood, ga voor bruin!

Veel dames die met een vermoeide blik voor de spiegel staan, grijpen naar een zwart oogpotloodje in de hoop om hiermee hun ogen te accentueren en de vermoeidheid te camoufleren. Doe dit niet! Zwart kan zeker bij een vermoeide blik en een vermoeide huid erg hard overkomen. Als je het ook nog eens zowel op je bovenste als onderste wimperrand aanbrengt, zorg je er juist voor dat je ogen kleiner lijken. En dat terwijl ze door de vermoeidheid al kleiner lijken. Dat is dus zeker niet het effect dat je wilt bereiken. Om je ogen toch iets te accentueren, kies je beter voor een bruin oogpotlood! Leer alle make-up tips en trucs van een professional in onze Opleiding Visagiste!

4. Snelle oogmake-up tips: potlood tot halverwege de wimperrand

Vervolgens hebben we nog een goede tip voor je voor het aanbrengen van het bruine oogpotlood. Hoewel de bruine kleur al meteen een wat zachter effect geeft, kun je beter niet het oogpotlood langs je volledige wimperrand aanbrengen. Om je ogen groter te laten lijken ga je maar tot halverwege de wimperrand. Begin met de bovenste wimperrand en werk vanaf de buitenooghoek naar het midden toe. Breng het potloodje aan tot ongeveer een derde of de helft van je oog. Let op, dat je het potloodje goed dicht tegen de wimperrand aanzet. Voor het onderste ooglid doe je precies hetzelfde. Breng het potloodje dus onder de wimperhaartjes aan en niet op de waterlijn. Tot slot blend je de aangebrachte lijntjes iets uit met behulp van een penseeltje of een wattenstaafje.

5. Wimpers en wenkbrauwen accentueren!

Je mag uiteraard niet vergeten om je wimpers en wenkbrauwen te accentueren. Als je regelmatig naar een schoonheidsspecialiste gaat om je wenkbrauwen mooi in vorm te brengen, hoef je hier thuis nooit veel tijd aan te besteden. Om er snel wakker uit te zien, breng je een wenkbrauwmascara aan op je wenkbrauwen en mascara op je wimpers. Vergeet niet om de mascara ook aan te brengen op de kleine wimperhaartjes onder je ogen, want dit zorgt nog meer voor een mooie open blik. Het is een goede tip om de overtollige mascara op het borsteltje voor het aanbrengen er eerst af te wrijven met een tissue. Zo vermijd je klonters, verlies je geen tijd met geknoei en kun je de mascara subtiel aanbrengen! Meer weten over wimper- en wenkbrauwmake-up? Bekijk dan hier ook eens onze speciale Opleiding Brow Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie