Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Spijt van het afknippen van je lange haar?

25 november 2016 | Haarverzorging
Spijt van het afknippen van je lange haar?

Maandenlang (of misschien wel jaren) heb je gespaard en eindelijk hebben je haren de lengte die je altijd al wilde. Een mooie bos lange lokken om mee te pronken. Of toch niet? Veel mensen die eindelijk hun haar lang hebben laten groeien, willen daarna weer iets anders. Lang haar vraagt om veel verzorging en is niet altijd praktisch. Daarom toch maar weer de schaar erin? Had jij wel of geen spijt van het afknippen van je lange haar? De volgende reacties zullen velen wel herkennen!

1. ‘Heb je je haren afgeknipt?’

In de weken die volgen nadat je je lange haar hebt afgeknipt, krijg je van talloze mensen de vraag: ‘Heb je je haren afgeknipt?’ Moet je echt antwoorden op deze vraag? Vaak trekken de mensen die deze vraag stellen er ook nog een bezorgd gezicht bij alsof er mogelijk iets goed mis is met jou! Je begint bijna aan jezelf te twijfelen. Dit zijn van die momenten dat je er mogelijk even spijt van hebt dan je naar de kapper bent gegaan.

OMG, wat heb ik gedaan?! OMG, wat heb ik gedaan?!

2. Er zijn geen spiegels of etalages genoeg!

Eenmaal je lange haar ervan afgeknipt, dan kun je het niet laten om het eindresultaat steeds maar weer te checken in de spiegel. Dat betekent niet alleen in de spiegel thuis in de badkamer, maar ook in elke andere spiegel die je maar tegenkomt of iets dat maar op een spiegel lijkt. Een winkelruit of autoruit is ook goed! Zelfs in die waterplas probeer je nog een spiegeling van je nieuwe kapsel op te vangen. Pas op dat je er niet in valt! En tevreden met het resultaat?

Hoe zie ik eruit? Hoe zie ik eruit?

3. Dan loopt er ineens een ‘zeemeermin’ voorbij

Je bent helemaal in je nopjes met je nieuwe korte coupe. Het voelt heerlijk fris en licht aan. Je lijkt zelfs wel een paar jaar jonger! Je krijgt positieve reacties van je omgeving. Je geluk kan niet meer op…., totdat daar ineens een ‘zeemeermin’ voorbijloopt. Een zeemeermin? Nou ja, een vrouw met prachtig lang haar om jaloers op te worden. Maar dat had jij toch ook? Waarom heb je het dan afgeknipt? Je was zo tevreden met je nieuwe korte coupe, maar nu begint de spijt toch even flink op te borrelen….

Jaloers? Krijg je al spijt?

4. Je dacht een hoop geld te besparen

Je korte haar heeft veel voordelen. Je bespaart een hoop geld aan haarproducten, Totdat je beseft dat bij je nieuwe kapsel ook een nieuwe garderobe hoort. Niets wat je nog in de kast hebt hangen lijkt bij je nieuwe korte kapsel te passen. Dat betekent: ‘Shop till you drop!’ Daar gaat het geld dat je dacht te besparen. Had je je haar maar nooit afgeknipt, dan had je nu ook meer geld in je portemonnee gehad.

Je hebt echt niks meer om aan te doen! Je hebt echt niks meer om aan te doen!

5. Je gebruikt veel te veel haarproducten

In de eerste dagen na het afknippen van je haar, gebruik je nog steeds evenveel shampoo, conditioner en andere haarverzorgingsproducten dan voorheen. Dat is natuurlijk veel te veel en doet je nieuwe kapsel geen goed. Het duurt even voordat je jezelf een nieuwe haarverzorgingsroutine hebt aangewend, waardoor je soms wel even spijt kunt hebben van je beslissing.

Hoe krijg ik mijn nieuwe coupe in model?! Hoe krijg ik mijn nieuwe coupe in model?!

Wil je zelf leren om iedereen het perfecte kapsel aan te meten, of dat nu om een kort of lang kapsel gaat? Dat kan door onze Opleiding Kapper in Hasselt te volgen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie