STAP-budget

Dit jaar zal het STAP-budget worden geactiveerd in Nederland. Dit is een subsidie van de Nederlandse overheid voor opleidingen die je positie in de arbeidsmarkt kunnen versterken en dit met een maximum van € 1.000 / jaar.

Omdat er momenteel nog onduidelijkheid is m.b.t. welke opleidingen hiervoor juist in aanmerking komen en vanaf wanneer, hebben wij beslist om een wachtlijst aan te leggen. Wij brengen je op de hoogte zodra er hierover meer informatie beschikbaar is.

Er zal gewerkt worden met tijdsvakken om ervoor te zorgen dat het beschikbare budget gelijk verdeeld zal worden doorheen het jaar. Dit zijn de tijdsvakken:

• Van 1 juli tot en met 31 augustus 2022 (opleiding start tussen 1 juli en 30 november 2022)
• Van 1 september tot en met 31 oktober 2022 (opleiding start tussen 1 september en 31 januari 2022)
• Van 1 november tot en met 31 december 2022 (opleiding start tussen 1 november en 31 maart 2023)

Wij raden je wel alvast aan om je in te schrijven voor een opleiding naar keuze. Onze vrije plaatsen zijn namelijk (zeer) beperkt. Mocht je opleiding in aanmerking komen, dan brengen wij je meteen op de hoogte en kan je alsnog het STAP-budget aanvragen. Wij storten in dat geval het betaalde lesgeld (of voorschot) terug.

Let wel: het STAP-budget moet aangevraagd worden VOOR de startdatum van je opleiding en kan dus niet met terugwerkende kracht aangevraagd worden. Dus neem best een startdatum ruim in de toekomst. Daarom kan je je ook enkel op de wachtlijst zetten voor opleidingen die ten vroegste starten vanaf 1/07.

Wil je het STAP-budget gebruiken voor online trainingen? Dan kan je best wachten tot dat het STAP-budget beschikbaar is, want hierbij telt dat je aanmeldingsdatum ook de startdatum is van de opleiding. Je kan je hiervoor eveneens op de wachtlijst laten zetten en dan krijg je een melding zodra het STAP-budget kan gebruikt worden voor je gewenste online training(en).

Het is niet mogelijk om je in te schrijven voor een opleiding onder voorbehoud van het STAP-budget.

Aanmelden voor de wachtlijst kan door het invullen van dit formulier:

  • Volwaardige opleidingen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Gerenommeerde vakdocenten
9,3
Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer (vast of mobiel) *

Welke opleiding wilt u volgen? *

  2de opleiding toevoegen