Inschrijven

Cursus Start je eigen salon (portfolio ondernemingsvaardigheden)

Ter voorbereiding op het landelijk examen (NL)
Ter voorbereiding op het landelijk examen (NL)

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 429

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Heb je onze Opleiding Schoonheidsspecialiste gevolgd of je diploma behaald van een van onze andere wellness of beauty opleidingen? En wil je daarna graag je eigen salon starten of je aansluiten bij ANBOS in Nederland? Dan dien je eerst deze Cursus Start je eigen salon (Portfolio ondernemersvaardigheden) te volgen om vervolgens het externe landelijke examen af te leggen bij het Exuive examencentrum. Deze cursus bereidt je perfect voor op dit examen!

Aan de slag als ondernemer in de beauty branche!

Veel beauty professionals kiezen ervoor om als ondernemer te starten. Je eigen salon biedt veel voordelen; het biedt je alle vrijheid om je eigen carrière uit te stippelen. Wil je dit met succes doen, dan is het belangrijk dat je over voldoende ondernemersvaardigheden beschikt. Hoe staat het met jouw kennis over het starten van een eigen zaak? Deze Cursus Start je eigen salon (Portfolio ondernemingsvaardigheden) helpt je hiermee op weg, zodat je kunt bouwen aan een succesvolle carrière! De cursus richt zich op alle disciplines in de beauty branche, waaronder: schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, visagisten, kappers en barbiers.

Klaar voor je eigen salon? Je ontdekt het in deze Cursus Start je eigen salon!

Inhoud Cursus Start je eigen salon (portfolio)

Deze cursus biedt je alle kennis, die je nodig hebt voor het starten van je eigen salon. Belangrijke thema’s die uitgelicht worden, zijn: ondernemerskwaliteiten, bedrijfsvormen, dagelijkse administratie en bedrijfsvoering, belastingen, verzekeringen, het financieel plan, het opstellen van een ondernemingsplan, marketing en communicatie. Tijdens deze cursus ontdek je of je klaar bent voor het runnen van een eigen zaak. Je gaat hiervoor o.a. een portfolio ondernemersvaardigheden opstellen. Je werkt toe naar het externe examen bij Exuive, dat bestaat uit een portfolio-assessment en een criteriumgericht interview.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Ondernemer worden
 • Een eigen zaak starten
 • Dagelijkse administratie
 • Belastingen en verzekeringen
 • Je salon inrichten
 • Markt- en concurrentieonderzoek
 • Marketing mix
 • SWOT-analyse en bedrijfsstrategie
 • Inkoop- en voorraadbeleid
 • Ondernemingsplan
 • Financieel plan
 • Portfolio opdrachten

Prijs

€ 429

 

Online opleiding

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Docent

Marina Martinovic

Docent in thuisstudie

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.