Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tarieven bepalen voor je eigen salon

21 april 2015
Tarieven bepalen voor je eigen salon

Wil je een eigen schoonheidssalon beginnen? Een van de lastigste kwesties bij het starten van een eigen schoonheidssalon is het bepalen van je tarieven. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom hebben we aan dit onderwerp een artikel gewijd om jou hier goed op voor te bereiden. Doe je voordeel met deze kennis, zodat je straks na je Opleiding Schoonheidsspecialiste een goede start kunt maken met je carrière als zelfstandig ondernemer binnen de schoonheidsbranche.

Geloof in jezelf als vakspecialist!

Je hebt geïnvesteerd in een goede Opleiding Schoonheidsspecialiste en mogelijk heb je diverse beauty- of wellnesscursussen als bijscholing gevolgd om bij te blijven binnen je vakgebied. Dit kost allemaal geld. Je mag jezelf na deze investeringen en inspanningen gerust een echte beautyprofessional noemen en een goede prijs vragen voor je diensten. Veel startende zelfstandigen zijn te bescheiden en hebben de neiging om te lage tarieven te vragen; ze zijn bang dat ze geen klanten krijgen of klanten afschrikken met te hoge prijzen. Maar met te lage tarieven breng je jezelf in de problemen!

Aandacht voor ‘onzichtbare’ onkosten

Je klanten betalen niet alleen voor de schoonheidsbehandelingen die je geeft, maar je dient in de prijs ook andere onkosten door te berekenen die ‘onzichtbaar’ zijn voor je klant. Want wie betaalt anders de inrichting van je salon, de afschrijvingen op de apparaten en de materialen en producten die je nodig hebt? Je werk houdt bovendien niet op als je laatste klant de deur uitgaat; je moet nog poetsen, alle handdoeken wassen, e-mails beantwoorden, je boekhouding doen, je vakkennis up-to-date houden etc. Dan hebben we het nog niet gehad over kosten als de huur van je salon, de water- en elektriciteitsrekening, je sociale bijdragen en verzekeringen.

Hoeveel moet ik verdienen?

Bij het bepalen van je tarieven stel je jezelf de vraag: hoeveel moet ik verdienen om mijn zaak rendabel te maken? Hierbij houd je rekening met alle bovengenoemde zaken. Daarnaast moet je ook jezelf de vraag stellen: hoeveel moet ik verdienen om van te kunnen leven? Hoeveel geld heb je nodig voor je persoonlijke kosten, zoals je hypotheek of woninghuur, je dagelijkse kosten voor o.a. voeding, de kosten voor het opvoeden van je kinderen, hobby’s en vakanties? Vraag ook advies aan collega-schoonheidsspecialistes. Hoe hebben zij hun tarieven bepaald? Wat zijn hun ervaringen? Welke tips kunnen ze je geven?

Spel tussen aanbod en vraag

Vaak wordt de prijs ook bepaald door het spel tussen aanbod en vraag. Gaandeweg je carrière zul je hier meer inzicht in krijgen en gemakkelijker de juiste prijs kiezen. Doe onderzoek naar wat je klanten bereid zijn te betalen. Houd ook rekening met wat voor soort klanten je wilt aantrekken: studenten, dames op leeftijd, welke sociale klasse, etc. Kies tarieven die je minimaal een jaar kunt volhouden, zodat je ze niet te vaak hoeft te wijzigen om verwarring bij je klanten te voorkomen.

Zelfstandige schoonheidsspecialiste worden?

Tijdens de Opleiding Schoonheidsspecialiste zal er onder meer aandacht besteed worden aan salonbeheer. Schroom daarbij ook niet om advies te vragen aan je docente voor het starten van jouw schoonheidssalon. Voor het opstarten van een eigen salon is onze Cursus Maak je salon succesvol ook een echte aanrader!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie