• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het deelnemen aan visagiewedstrijden

21 september 2018 | Visagie
Tips voor het deelnemen aan visagiewedstrijden

Ben je handig met make-up? Kloppen je vriendinnen altijd bij jou aan als ze mooi opgemaakt moeten worden? Vind je het leuk om creatieve make-up looks te verzinnen en uit te werken? Dan is het een goed idee om deel te nemen aan visagiewedstrijden. Dit is een leuke manier om ervaring op te doen met visagie, om andere visagisten te leren kennen, om je te laten inspireren door anderen en om jouw werk in de kijker te zetten. Mogelijk word je opgemerkt door interessante opdrachtgevers. We geven je hier tips om van je deelname aan visagiewedstrijden een succes te maken!

1. Bereid je goed voor op visagiewedstrijden

Om met succes aan een visagie wedstrijd deel te nemen is het op de eerste plaats belangrijk dat je goed het wedstrijdreglement kent. We zien nog weleens dat deelnemers in hun enthousiasme niet het complete reglement hebben doorgelezen en daardoor de mist ingaan. Zorg dat je tot in de puntjes weet wat ervan je verwacht wordt, wat wel en niet is toegestaan, wat de deadline is, welke beoordelingscriteria er worden gehanteerd en wie eventueel de jury is. Is niet alles duidelijk, schroom dan niet om meer informatie aan te vragen bij de organisatie. Let op: heb je al eens eerder aan een bepaalde wedstrijd deelgenomen en doe je dit jaar opnieuw mee, ga er dan niet zomaar vanuit dat de regels hetzelfde zijn. Er kunnen veranderingen doorgevoerd zijn! Kortom, zorg dat je geen punten misloopt, omdat je de regels niet goed kent.

2. Kies een geschikt model

Om jouw make-up look zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, is het essentieel dat je hiervoor een geschikt model kiest. Als je werkt met een model met een minder gezonde en mooie huid kan dit van invloed zijn op het gewenste eindresultaat. Misschien heb je een bepaalde make-up stijl in gedachte, die alleen mooi staat bij een specifiek huidtype, huidtint, uitstraling en persoonlijkheid. Zorg dan dat je hiervoor het perfecte model kiest. Het is daarbij ook belangrijk dat je model weet wat ervan haar tijdens de wedstrijd wordt verwacht. Zorg dat je het jouw model tijdens de wedstrijd zo comfortabel mogelijk maakt. Denk aan wat te eten, drinken, vestje voor als het koud is, etc.

3. Welk verhaal vertelt jouw make-up look?

Bij het ontwikkelen van een aansprekende make-up look moet het totaalplaatje kloppen. De make-up moet in orde zijn, de look moet bij het model passen en het geheel moet iets unieks uitstralen en bij voorkeur een verhaal vertellen. Als je meteen met de juiste insteek aan een make-up look begint, kun je gerichtere keuzes maken met betrekking tot vormen, kleuren, materialen, stijlen en technieken. Weet dus steeds wat je met jouw look wilt vertellen/uitstralen! Het wordt tijdens visagiewedstrijden gewaardeerd als je durft om iets nieuws of ongekends neer te zetten. Leer alles over het aanbrengen van make-up als een professional in onze Opleiding Visagiste of in onze Opleiding Make-up Expert!

4. Zo heb je nooit gebrek aan inspiratie

Het is niet gemakkelijk om van het een op het andere moment met een goed idee te komen. Ben daarom in het dagelijkse leven steeds alert op interessante inspiratiebronnen en ideeën. Schrijf alles wat je te binnen schiet meteen op in een notitieboekje of in je smartphone. Na verloop van tijd heb je een mooie verzameling aan ideeën waar je uit kunt putten. Lees je ideeën regelmatig door, zodat ze ook in je hoofd blijven zitten. Op momenten dat je echt inspiratie nodig hebt, zoals tijdens een visagiewedstrijd, kun je gemakkelijk teruggrijpen naar de originele ideeën die je al eerder had. Vervolgens kun je een bepaald idee verder uitwerken door er onderzoek naar te doen en er meer informatie over te zoeken op internet, in de bladen of via andere bronnen. Op deze manier zit je nooit zonder inspiratie! Ontdek ook onze Opleiding Make-up Expert om je technieken en creativiteit als visagiste nog verder te ontwikkelen!

5. Zorg voor een professionele presentatie

Niet alle visagiewedstrijden vinden op een vastgestelde tijd en locatie plaats, soms mag je ook gewoon werk insturen. Je creëert dan thuis een mooie make-up look, maakt er een foto van en stuurt die op naar de jury. In dat geval is het belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan een professionele presentatie. Werk bij voorkeur samen met een professionele fotograaf die precies weet hoe hij of zij jouw model zo goed mogelijk op de foto kan zetten. Met het juiste perspectief en de juiste compositie en lichtinstellingen zal jouw make-up look nog beter tot zijn recht komen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie