Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het dragen van rode oogschaduw

28 juni 2017 | Visagie
Tips voor het dragen van rode oogschaduw

Make-up bestaat er in alle kleuren. Zo is rood een ontzettend populaire make-up kleur voor lipstick, blush en nagellak. Maar wat dacht je van rode oogschaduw? Dat is iets wat je niet zo vaak tegenkomt. Wat vind jij? Kan rode oogschaduw wel of niet? Lees hier waar je op moet letten om rode oogschaduw mooi draagbaar te maken. Want als je het op de juiste manier aanpakt, kan ook rode oogschaduw heel flatterend zijn!

Rode oogschaduw op de rode loper

Dit jaar zagen we op de rode lopers en tijdens de grote catwalk shows meerdere malen artiesten en modellen met rode oogschaduw verschijnen. Onder andere modellen, die de voorjaarscollectie voor 2017 van Anna Sui presenteerden, droegen rode oogschaduw. Maar ook tijdens shows van Max Mara, Ferragamo, Kenzo en Tadashi Shoji dook de rode oogschaduw op. Daarnaast spotten we eveneens Selena Gomez op de rode loper van het Med Gala met rode en roze oogmake-up. Tijd om deze make-up trend eens onder de loep te nemen!

Het ‘gevaar’ van rode oogschaduw

Veel mensen vermijden rode oogschaduw, want wanneer het verkeerd aangebracht wordt of wanneer je de verkeerde kleur rood kiest, kan het lijken alsof je een ziekte onder de leden hebt! Het kan al snel lijken alsof je last hebt van geïrriteerde ogen of conjunctivitis (ontstoken ogen). Of mensen denken misschien dat je high bent of last hebt van een kater! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Make-up heeft juist tot doel om je extra te laten stralen. Ook met rode oogschaduw is dat mogelijk, maar dan moet je wel weten hoe! Hieronder vind je enkele voorbeelden of leer zelf om professioneel make-up aan te brengen in onze Opleiding Visagiste.

Voorbeelden van rode oogmake-up

Tijdens de voorjaarsshow 2017 van Ferragamo zagen we dat modellen opgemaakt waren met één eenvoudige rode lijn over hun oogleden. Deze lijn werd getrokken met een lipliner met daaroverheen een lichte blush. Of wat dacht je van de rode oogmake-up van de modellen van de voorjaarsshow van Tadashi Shoji? De ogen van deze modellen werden opgemaakt met een vage rode oogschaduw en zelfs de wimpers kregen een rode mascara. Een ander goed voorbeeld is de rode monochrome look van make-up artist Katie Jane Hughes. Zij combineerde rode oogmake-up met rode lipmake-up.

[gallery size="medium" ids="10573,10574,10575"]

Rode oogschaduw als alledaagse look

Rode oogschaduw is niet alleen weggelegd voor de catwalk shows, maar het is ook mogelijk om met rode oogschaduw een look te creëren die geschikt is voor alledag. Het staat bijvoorbeeld mooi bij mensen die van nature een iets getinte huid hebben en bij bruine en groene ogen. Om de look subtiel en rustig te houden, kun je de rode oogschaduw combineren met een zwarte eyeliner en mascara en nude lips. Heb je echter een erg bleke huid of een rozige huid, dan kan rood een iets te heftige kleur zijn. Wil je toch in de rode tinten blijven, dan breng je de make-up iets lichter aan. Je kunt in dit geval ook eens een cranberryrode kleur of een koperrode kleur uitproberen. Wil je alles weten over make-up, zelf professioneel aan de slag gaan met make-up of interessante make-up bijscholingen volgen, bekijk dan hier ons volledig aanbod aan Make-up Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie