* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips en creatieve ideeën voor make-up bewaren

12 maart 2018 | Visagie
Tips en creatieve ideeën voor make-up bewaren

Poedertjes, potloodjes, oogschaduw paletjes, kwasten, lipsticks en ga zo maar door. Als make-up liefhebber kun je er niet genoeg van krijgen. Maar hoe bewaar je al die mooie spullen op de juiste manier, zodat ze lang meegaan, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden én zodat het er ook nog eens mooi opgeruimd uitziet? In dit artikel vind je tips en creatieve ideeën voor make-up bewaren.

Make-up in de badkamer bewaren?

Na het wassen van je gezicht, je haren kammen en je tandenpoetsen, ligt je make-up meteen binnen handbereik. Heel erg handig en het lijkt zo’n logische plek, maar helaas is dit toch niet zo’n goed idee. De vele temperatuurwisselingen en vooral ook de vochtigheid in de badkamer tasten je make-up producten aan. Denk maar eens aan die fijne poedermake-up, die wordt al gauw cakeachtig en klonterig! Daarbij is deze omgeving ideaal voor bacteriën. Leer om hygiënisch en professioneel te werken met make-up in onze Cursus Visagie!

Pas op voor warmte en zonlicht!

Bewaar je make-up producten nooit dicht bij een verwarming. Een ander aandachtspunt is om je make-up niet vlak bij een raam te bewaren. Warmte en licht zijn niet de beste vrienden van je make-up. Ze zorgen ervoor dat je make-up producten uitdrogen en kunnen ervoor zorgen dat de make-up verkleurt; daar gaat die mooie intense kleur van je favoriete oogschaduw! Warmte en licht kunnen er ook toe leiden dat de oliën in de producten zich gaan scheiden.

Dan maar in de koelkast?

Dat lijkt in eerste instantie een logische oplossing; het is er niet vochtig, het is donker en koud! Voor sommige cosmeticaproducten is dit de ideale bewaarplaats, bijvoorbeeld voor verfrissende oogpads, een verkoelend gezichtsmasker en in sommige gevallen natuurlijke crèmes. Maar hoe zit het met make-up? Nee, make-up houdt niet van warmte, maar ook niet van kou! Ook de kou kan namelijk de consistentie van make-up aantasten. De ideale temperatuur voor make-up is een gelijkmatige kamertemperatuur. 

Of ben je misschien iemand die altijd overal make-up heeft rondslingeren, bijvoorbeeld ook in de auto onder het mom van ‘handig voor onderweg’? Geen goed idee; de temperatuur in de auto kan snel oplopen of dalen en zo je make-up verpesten! 

Hoe het wel moet?

Nu je weet hoe het niet moet, is het niet moeilijk meer om te achterhalen hoe het wel moet! Berg je make-up bijvoorbeeld op in een speciaal make-up kastje in een kamer of reserveer een plank in een kledingkast voor het bewaren van je make-up. Maar niet iedereen vindt het leuk om haar mooie make-up collectie zomaar weg te stoppen in een kast. Daarom denken we graag met je mee en zijn we op zoek gegaan naar enkele creatieve oplossingen voor het opbergen van make-up.

Creatieve ideeën voor je make-up producten

Heb je de perfecte plek gevonden voor je make-up voorraad. Een ruimte op kamertemperatuur, die niet vochtig is en waar je make-up goed beschermd is tegen zonlicht? Dan hebben we hier enkele creatieve tips voor het ordenen van je make-up producten:

Hangende schoenenopberger

Je kent ze vast wel, die hangende schoenenopbergers met verschillende zakjes waar je normaal gesproken schoenen in doet en die je bijvoorbeeld aan een deur kunt hangen of aan de binnenkant van een kast. Waarom zou je er schoenen in hangen, je kunt er ook perfect je make-up in opbergen. Denk bijvoorbeeld eens aan die oneindige collectie aan lipgloss of oogpotloden!

Bloempotten

Zijn het niet bloemen die kleur geven aan jouw leven, maar make-up? Gebruik die bloempot dan voor je make-up kwasten. Als je er ook nog eens een lading koffiebonen in stort, kun je je kwasten mooi rechtop erin laten staan, zonder dat ze elkaar raken. Stem de kleur en het motiefje van de pot af op de rest van het decor. Eenvoudig, handig en voordelig! 

Kruidenrekje

Een kruidenrekje is niet alleen handig in de keuken, het is ook ideaal voor het ordenen van jouw flacons en pompflesjes foundation! Geef het rekje een mooie plek aan de muur.

Cupcakehouder

Laat de zoetigheid maar liever staan, maar die cupcakehouder kun je wel aanschaffen. Je weet wel, zo’n houder met bijvoorbeeld drie verdiepingen. Perfect om je favoriete make-up producten op uit te stallen. Sommige make-up merken maken veel werk van het vormgeven van de verpakking. Deze ‘juweeltjes’ komen op een cupcakehouder mooi tot hun recht! 

Pennendozen

Of moeten we zeggen potlooddozen? Hoeveel make-up potloden heb je wel niet? In een schoolspullen zaak vind je vaak de meest ‘fancy’ pennendozen. Welke pennendozen passen mooi bij het decor van jouw make-up tafel? Hierin kun je heel handig al je make-up potloden bewaren. 

Brievenhouder

Maar ik krijg alleen nog maar e-mail? Een brievenhouder blijft actueel, alleen verander jij zijn functie! In plaats van brieven kun je hierin ook perfect je favoriete oogschaduwpallets bewaren!

Is make-up jouw grote passie? Ga er dan professioneel mee aan de slag door onze Opleiding Visagiste te volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie