* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor kapsels die slanker maken!

27 juni 2017 | Haarverzorging
Tips voor kapsels die slanker maken!

We weten allemaal wel dat bepaalde kleding en bepaalde kledingkleuren afkleden. Maar wist je ook al dat er eveneens kapsels zijn die je slanker doen lijken? Professionele kappers weten hier alles van. In onze Kappersopleiding leer je onder meer wat het effect van bepaalde kapsels op je volledige look is. En je leert bijvoorbeeld ook hoe je kapsels op gezichtsvormen kunt afstemmen, zodat je elke klant op haar best tevoorschijn kunt laten komen! We geven je hier alvast enkele tips voor kapsels die slanker maken!

1. Een nonchalante pony

Wil je slanker lijken, laat dan een pony knippen. Maar dan niet dat strakke model, maar een ‘slordige’ en nonchalante pony. Een rechte pony of een volle pony laat je gezicht juist ronder lijken, waardoor je minder slank lijkt. Dun je de pony enigszins uit en zorg voor een speelse en nonchalante look, dit heeft juist een afslankend effect. Of kies voor andere speelse effecten, zoals een schuine pony. Een andere tip om slanker te lijken is een naar de zijkant gedragen pony. Dit zorgt ervoor dat je wangen er slanker uitzien.

2. Laat highlights zetten in je haar

Highlights geven je haar die heerlijke ‘sunkissed’ look, ideaal in de zomer. Maar dat niet alleen, het heeft ook een verlengend effect. En dat betekent dat je gezicht langer en slanker lijkt. Het zorgt er eveneens voor dat je gezicht iets oplicht. Dit geeft meteen een verjongend effect. Al met al dé tip voor een verfrissende look. Het is wel belangrijk dat de highlights subtiel worden aangebracht, zodat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Het beste is om hiervoor naar een professionele kapper te gaan.

3. Beach waves voor een slanker figuur

Een ander perfecte zomerse haarstijl voor een slanker figuur zijn beach waves. Het tegenovergestelde, stijl haar, kan juist je wat molliger figuur benadrukken. Met stijl haar lijkt je gezicht al snel voller. Slag in het haar kan dit mooi verbloemen. Beach waves kun je gemakkelijk maken door in handdoek droog haar wat zeezoutspray te sprayen, de plukken in de lengte op te rollen en even kort te föhnen. Een andere snelle oplossing is door met knotjes op je hoofd of met vlechten te gaan slapen, zodat je de volgende ochtend golfjes of slag in je haar hebt.

4. Messy knot op je hoofd

De messy knot is de laatste seizoenen erg populair, met als voordeel dat dit kapsel je ook nog eens slanker doet lijken. Dat komt omdat met die knot op je hoofd alle aandacht naar boven wordt gericht en het heeft een verlengend effect op je gezicht. Een ander voordeel is dat het een kapsel is dat door iedereen gemakkelijk te maken is. Het hoeft er niet piekfijn uit te zien, in tegendeel het moet juist een beetje warrig en messy. Wil je leren om je haar beter in model te brengen? Volg dan onze Cursus Hairstyling.

5. Slankmakend bobkapsel

Ook een bob kan veel voor je betekenen als je slanker wilt lijken. Zorg er dan wel voor dat je schouders nog goed zichtbaar zijn met dit kapsel. Dit doet je nek en gezicht langer lijken, wat voor een afslankend effect zorgt. Het is daarbij een aanrader om de bob aan de voorkant wat langer te maken en om het kapsel opnieuw warrig te stijlen. Kortom, heb je geen zin om op dieet te gaan? Of heb je geen succes met afvallen? Met deze kapsels die slanker maken, voel je je in ieder geval meteen een stuk beter! Wil je zelf een expert worden in hairstyling, dan is onze Opleiding Hairstyliste een goede tip!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie