* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor nagels herstellen na gelnagels

Tips voor nagels herstellen na gelnagels

Zijn gelnagels slecht voor je nagels? Is het echt nodig om je nagels na kunstnagels te laten herstellen? Wanneer gelnagels geplaatst worden op gezonde en goed verzorgde nagels door een professionele nagelstyliste, zal dit doorgaans je nagels niet beschadigen. Toch kan het in sommige gevallen goed zijn om de nagels na het verwijderen van kunstnagels wat extra verzorging te geven. We geven je in dit artikel meer informatie en tips over nagels herstellen na gelnagels. 

Gelnagels tasten de natuurlijke nagel niet aan

In enkele zeldzame gevallen kan het dragen van gelnagels leiden tot beschadigde nagels. We zetten hier enkele mogelijke oorzaken op een rij:

Allergie

Een allergie voor gelnagels komt heel zelden voor. Meestal tast het niet de nagels zelf aan, maar de huid eromheen. Alleen in extreme gevallen kan het leiden tot het loslaten van de natuurlijke nagel of misvormingen.

Slecht geplaatste gelnagels

Slecht geplaatste gelnagels en slechte hygiëne in het nagelsalon kunnen tot problemen leiden. Wanneer de natuurlijke nagels niet goed gereinigd, ontvet en opgeruwd worden kan de gelnagel niet goed hechten, waardoor bacteriën en schimmels zich tussen de natuurlijke nagel en de gelnagel kunnen gaan nestelen en daar voor infecties zorgen.

Onvoorzichtig omgaan met gelnagels

Nagels met gelnagels voelen stevig en sterk aan, maar dat betekent niet dat je ze maar als instrumenten of gereedschap moet gaan gebruiken! Je kunt hiermee je natuurlijke nagel flink beschadigen!

Verkeerd verwijderde gelnagels

Heb je genoeg van je gelnagels? Dan heb je misschien de neiging om ze er zelf vanaf te halen. Zo moeilijk kan dat niet zijn! Totdat je ze zelf eraf probeert te pellen en ontdekt dat je je natuurlijke nagels flink aan het beschadigen bent. Laat dit liever over aan een professionele nagelstyliste. 

Dunne en droge nagels herstellen

Je hoort misschien regelmatig mensen zeggen dat ze dunnere nagels hebben gekregen door gelnagels. In de meeste gevallen lijkt dat maar zo. Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden. Soms kan dit iets te grondig gebeuren, waardoor de nagels dunner worden. Voordat je opnieuw gelnagels laat zetten kan het verstandig zijn om eerst je nagels een tijdje extra goed te verzorgen.

Tips om beschadigde nagels te herstellen

Houd je nagels kort

Heb je het gevoel dat je nagels wat minder stevig en dunner zijn geworden na het verwijderen van gelnagels? Laat de nagels herstellen door ze kort te houden. Ze zullen dan minder snel scheuren of breken.

Vijl één kant op

Dit is belangrijk, want zogenaamde zaagbewegingen maken je nagels gevoeliger voor scheuren en breken. Het is ook een aanrader om je nagels iets rond te vijlen. Ook dit zorgt ervoor dat ze minder snel scheuren of breken.

Polijst je nagels

Door je nagels lichtjes te polijsten maak je het oppervlak van je nagels gladder, wat het splijten en afbladderen van de nagels tegengaat.

Breng dagelijks nagelolie aan

Breng gedurende minimaal een week dagelijks een nagelolie aan die rijk is aan vitamine A, E en F en die bijvoorbeeld ook ingrediënten als panthenol of silicium bevat. Masseer de olie goed in op de nagelriemen en op het nagelbed. Breng geen nagellak aan, want dit kan het herstellen van de nagels vertragen. Leer alles over hand-, voet- en nagelverzorging in deze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Word een specialist in nagelverzorging!

Vind je het leuk om bezig te zijn met nagels herstellen, nagelverzorging en nagelstyling? Maak dan hier kennis met onze Cursus Nagelstyliste Gelnagels! Of volg een volwaardige Opleiding Nagelstyliste en wie weet verwelkom jij binnenkort je eerste klanten in de nagelstudio!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie