* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor kerstcadeaus verkopen in je salon

28 november 2019 | Schoonheidszorg
Tips voor kerstcadeaus verkopen in je salon

Een eigen beauty salon runnen, betekent vooruitkijken! Kerstmis, dat klink misschien nog ver weg, maar voor je het weet zijn de feestdagen daar. Je laat deze kans toch niet liggen? Dit is een periode waarin je je voordeel kunt doen met meer verkopen in je salon. Je zult er wel je best voor moeten doen, want je bent natuurlijk niet de enige die kerstcadeaus aanbiedt. Een slimme marketing is hiervoor essentieel! We helpen je graag op weg met tips voor kerstcadeaus verkopen in je salon.

1. Wat wil je verkopen?

Alles en zo veel mogelijk! Dat zou natuurlijk ideaal zijn. Toch is het belangrijk om een duidelijke marketing boodschap uit te dragen. Je kunt best een display maken met koopjes, die als perfect klein kerstcadeautje dienen. Plaats deze kleine en betaalbare presentjes bij elkaar. Het gaat om gemakkelijke cadeautjes voor een vriendin of collega. Wil je daarnaast ook waardevollere en duurdere producten als kerstcadeau presenteren? Schijn daar dan letterlijk een ander licht op! Isoleer deze unieke producten van de prijsknallers en licht ze speciaal uit, bijvoorbeeld door er een andere kleur lamp op te laten schijnen. Benadruk dat de klant door dit cadeau te kopen pas echt laat weten hoe speciaal de ontvanger voor hem of haar is!

2. Zo zorg je dat kerstcadeaus in het oog springen!

Let eens goed op wat je zelf doet als je een winkel binnen loopt; welke kant loop je op? Of denk eens aan supermarkten; aan welke kant is meestal de ingang? Juist, aan de rechterkant! Maak van deze marketing wijsheid gebruik door jouw display met kerstcadeaus aan de rechterzijde in je salon te plaatsen. Een andere marketing truc is om de duurste en meest winstgevende producten en merken op ooghoogte te plaatsen. De goedkopere merken en producten zet je lager. De echte impulskoopjes, die producten die je klant echt niet kan laten staan, plaats je tussen heup- en ooghoogte. Let ook op de kleintjes! Houd er rekening meer dat 5 mascara’s niet veel indruk maken, maar een display met 50 mascara’s trekken wel de aandacht!

3. Kerstcadeaus verkopen & de psychologie achter kleur

Wist je dat achter kleur een hele psychologie schuilgaat? Zet deze kennis in bij kerstcadeaus verkopen in je salon! We vertellen je hier graag wat meer over kleuren die vaak rond de kerst worden ingezet:

Goud, zilver en zwart

Dit zijn typische kleuren voor de feestdagen, omdat ze luxe uitstralen. Cadeaus in deze kleuren komen dan ook over als een heel speciaal cadeau.

Rood

Een andere kleur die al snel met kerst wordt geassocieerd is rood. Het is ook een kleur die kracht en warmte uitstraalt. Let wel op met deze kleur, want het wordt in de marketing ook gebruikt voor ‘koopjes’. Het is een hele sterke en krachtige kleur. Houd daar dus rekening mee als je deze kleur wilt gebruiken in je salon in de aanloop naar kerst. Het is wel ideaal om de nadruk mee te leggen op goedkope cadeautjes.

Blauw

Deze kleur straalt vertrouwen, ontspanning en rust uit. Niet gek dat veel verzekeringsmaatschappijen, banken en overheidsinstanties deze kleur in hun logo verwerken. Cadeaus in deze kleur geven een wat koelere sfeer, maar kunnen ook rijkdom en creativiteit uitstralen.

Groen

Groen is een kleur die we veel terugzien met kerst. In de marketing is het een kleur die veel wordt gebruikt om producten over te laten komen als duurzaam, evenwichtig en gezond.

4. Kerstcadeaus verkopen; maak het klanten gemakkelijk

Iedereen heeft het druk en wil nog snel slagen tijdens het doen van de kerstinkopen. Als salonhouder kun je daarop inspringen, door het je klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zorg dat bij binnenkomst het voor je klant meteen duidelijk is wat hij waar kan vinden, door bijvoorbeeld borden te gebruiken: ‘Make-up’, ‘Parfum’, etc. Daarnaast kun je bij de verschillende schappen of displays meer informatie bieden door er bordjes bij te plaatsen met de unieke eigenschappen en voordelen van de producten. Zorg ook dat duidelijk is wat de prijs van elk product is. Er is voor je klant niets zo vervelend om steeds te moeten vragen wat iets kost. Sommige mensen hebben geen zin of tijd om hiernaar te vragen en vertrekken zonder iets te kopen.

5. Sfeer, aankleding en maak foto’s!

Met de juiste plaatsing van de cadeauartikelen, de juiste kleuren en met aandacht voor het gemak van de klant, zul je meteen al meer kerstcadeaus verkopen. Hiermee is de basis gelegd voor een succesvol kerstseizoen. Pak uit met aantrekkelijke en opvallende kerstversiering en een indrukwekkende etalage om consumenten over te halen om bij jou binnen te stappen. Vergeet niet om foto’s te maken van jouw prachtig gedecoreerde salon of maak misschien zelfs een kort filmpje. Gebruik dit op social media om jezelf en je kerstcadeaus te promoten. Daarnaast kun je het foto- en videomateriaal ook gebruiken om later te analyseren welke producten op welke plek in je salon het beste verkochten. Bovendien kun je dit het volgend jaar gebruiken als geheugensteuntje en als inspiratiebron.

Maak jouw droom van een eigen salon werkelijkheid!

Heb je nog geen eigen beauty salon, maar is dit wel jouw grote droom? Stel deze droom dan niet langer uit door onze Opleiding Schoonheidsspecialiste te volgen. Je leert alles over wat je moet weten om als volleerde schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan en je eigen salon te starten! Bovendien ontvang je eveneens een gratis thuisstudie ondernemersvaardigheden bij deze opleiding.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie