• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen

6 juli 2020
Tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen

Wil je graag een schoonheidszorg opleiding volgen, maar ben je er toch een beetje huiverig voor om te gaan studeren? Wees gerust, de beauty opleidingen van Wellness Academie zijn zeer toegankelijk en praktijkgericht. Daarbij kun je ook rekenen op de beste docenten, die je vanwege de kleine lesgroepen voldoende begeleiding kunnen bieden. Je hebt dus niets te vrezen. We geven je hier graag enkele extra tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen.

Studietip 1: plan goed

Een van de belangrijkste tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen, is goed plannen. Op welke dagen vallen de lesdagen, hoeveel uur heb je les en hoeveel thuisstudie komt erbij kijken? Kun je dat allemaal op een goede manier inplannen, zonder al te veel stress? Zorg dat je, voordat je aan de opleiding begint, hier een goed beeld van hebt. Kom eens lang op onze opendagen of infoavonden om met de docenten te spreken of neem contact met ons op. Een goede planning zorgt ervoor dat je de lesstof gedoseerd in je op kunt nemen, dat je voldoende tijd hebt om de informatie te verwerken en de vaardigheden perfect meester te worden. Dat werkt het meest doeltreffend. Stress werkt alleen maar averechts.

Studietip 2: studeer actief

Bij alle onze beauty opleidingen ontvang je een syllabus. Dit boekwerk met de lesstof kan overweldigend zijn. In de praktijk zal je ontdekken, dat dat best meevalt. Je docent zal tijdens de lessen veel uitleg en voorbeelden geven. Vervolgens ga je thuis verder aan de slag met de lesstof. Met actief studeren bedoelen we dat je niet alleen simpelweg de syllabus leest. Je gaat er actief mee aan de slag. Dat doe je door bijvoorbeeld belangrijke gedeeltes te onderstrepen, door van elk hoofdstuk een samenvatting te maken, door aantekeningen te maken, door onderwerpen waar je meer van wilt weten uit te diepen en door het geleerde in de praktijk te brengen. Door op deze manier met de tekst aan de slag te gaan, blijft de lesstof veel beter hangen. 

Studietip 3: betrek de lesstof op jezelf

Waarom begin je aan een bepaalde beauty opleiding? Je hebt vast voor jezelf een specifiek doel gesteld. Een van de essentiële tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen, is dan ook om de lesstof steeds op jezelf te betrekken. Wat wil ik echt weten? Welke onderdelen zijn belangrijk voor mijn carrière als beauty professional? Waarmee kan ik mijn klanten straks echt blij maken? Door met deze instelling aan de slag te gaan met je opleiding, zul je merken dat je de lesstof veel gemakkelijker opslaat en er ook daadwerkelijk profijt van hebt in de praktijk. Het maakt studeren nog interessanter en leuker. 

Studietips 4: blijf niet met vragen rondlopen

Wees tijdens je beauty opleiding kritisch ten opzichte van de aangeboden lessen, maar ook tegenover jezelf. Heb jij vraagtekens bij een bepaalde behandeling, bijvoorbeeld over de werkwijze, producten, nazorg of klantenomgang, stel deze vragen dan aan je docent. Zijn er bepaalde zaken die je niet zo goed snapt, trek ook dan direct aan de bel. Denk niet ‘dat zoek ik later wel een keertje uit’. Door meteen van het begin af aan hulp te vragen, is het gemakkelijker om bij te blijven. Zo voorkom je stress vlak voor het examen. Je docent is er om je hiermee te helpen. Maak daar dan ook optimaal gebruik van!

Tip 5: oefen zo veel mogelijk

Onze beauty opleidingen zijn zo ingericht, dat je tijdens de lessen de mogelijkheid krijgt om de betreffende schoonheidsbehandelingen te oefenen. Het is belangrijk dat je alle technieken correct aanleert en hier zo snel mogelijk handigheid in krijgt. Wil je uitblinken in je vak? Dan raden we je aan om meteen na de lessen thuis zo veel mogelijk te oefenen op familieleden of op vrienden. Het is ook een aanrader om tijdens je studie stage te lopen bij ervaren schoonheidsspecialisten om alvast wat extra praktijkervaring op te doen. Dit zal je helpen om je beauty opleiding nog prettiger te doorlopen en je bent nog beter voorbereid op een eventueel examen.

Meer tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen!

Met deze tips om succesvol je beauty opleiding te doorlopen haal je meer uit je studie. Je zult gemakkelijker studeren, je beleeft meer plezier aan je studie en je bent nog beter voorbereid op de toekomst! Wil je meer weten? Dan vind je hier meer informatie over onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of bekijk hier ons volledig aanbod aan Schoonheidszorg Opleidingen en Cursussen. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen. We wensen je veel succes!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie