Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om verkleurde nagels te verhelpen

Tips om verkleurde nagels te verhelpen

Draag je regelmatig nagellak, dan kun je bij het eraf halen van de nagellak voor de onaangename verrassing komen te staan dat je nagels verkleurd zijn. Je natuurlijke nagels hebben een gele of doffe kleur. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. In dit artikel besteden we aandacht aan de mogelijke oorzaken, hoe je verkleurde nagels kunt voorkomen en we geven tips om verkleurde nagels te verhelpen. 

Oorzaken verkleurde nagels

Ben je een echte nagellakliefhebber, dan bestaat er grote kans dat de nagellak de oorzaak is van je verkleurde nagels. Bij het aanbrengen van nagellak ontstaat er een chemische reactie tussen de nagellak en de keratine in je nagels. Keratine is een eiwit dat dient als bouwstof van je nagels (en ook van je haren en huid). Het pigment in nagellak kan in de nagels trekken. Als je vervolgens de nagellak eraf haalt, kunnen deze pigmenten in je nagel achterblijven en je nagels een gele kleur geven. Andere mogelijke oorzaken zijn een schimmelinfectie en ook als je een fanatieke roker bent kunnen je nagels hierdoor geel kleuren.

Verkleurde nagels voorkomen

Draag je graag nagellak, breng dan altijd eerst een goede basecoat aan. Dit dient als een beschermlaagje tussen je natuurlijke nagel en de nagellak. Het pigment van de nagellak kan nu minder goed in je nagels dringen, waardoor je nagels minder snel verkleuren. Het is ook een aanrader om wat voorzichtiger te zijn met donkere kleuren nagellak. De donkere tinten laten sneller zichtbare verkleuringen achter op je natuurlijke nagels. Wil je toch voor een speciale gelegenheid een donkere kleur nagellak opdoen, haal de nagellak er dan na afloop meteen vanaf. 

Tips om verkleurde nagels te verhelpen

Vijlen

Je kunt het bovenste laagje van je nagels vijlen met een glasvijl. Je zult echter hardnekkige verkleuringen niet helemaal wegkrijgen. Pas op dat je niet te veel vijlt en daardoor je nagel beschadigt. Laat dit daarom liever over aan een professionele nagelstyliste. Of leer zelf alles over nagelverzorging in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (Basis).

Waterstofperoxide en soda

Maak een mengsel van 1 eetlepel waterstofperoxide en 2 eetlepels soda. Dep vervolgens met een wattenschijfje het mengsel op je nagels. Laat dit 3 minuutjes inwerken en spoel je nagels af met lauwwarm water. Doe dit ongeveer om de 6 tot 8 weken voor een blijvend resultaat.

Tandpasta

Geen waterstofperoxide en soda in huis, dan kan tandpasta ook uitkomst bieden. Borstel je nagels met een tandenborstel en tandpasta. Tandpasta heeft net als soda een verblekende werking op de nagels.

Citroensap

Ook citroensap heeft een verblekend effect op nagels. Maak een badje voor je nagels met lauwwarm water en vers citroensap. Week je nagels enkele minuten in het badje. Borstel daarna met een tandenborstel over je nagels en laat ze opnieuw even weken in het badje. Spoel je nagels daarna af met warm water.

Let op: Wanneer je deze tips uitprobeert, is het wel belangrijk om daarna een goede hand- of nagelcrème aan te brengen, omdat je nagels door deze behandelingen kunnen uitdrogen.

Professionele nagelstyliste of pedicure

Voor mooie en gezonde nagels stap je het beste naar een professionele nagelstyliste of pedicure. Deze professionals kunnen je nog meer goede adviezen geven en nagelproblemen verhelpen. Wil je meer weten over nagelverzorging? Dan is onze Opleiding Nagelstyliste of onze Opleiding Pedicure misschien wel iets voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie